ciexxom 05.12.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich szczeciniakow. Czy moglibyscie podac namiary na dobrych hydraulikow takich co to doradza lub odradza i w dodatku jeszcze nie za duzo policza. Na wiosne mam zamiar zrobic cala hydraulike plus kanalizacje i CO, ale materialy mam zamiar kupic juz terazn bo pewnie po nowym roku ceny poleca do gory. Adresy hurtowni tez mile widziane. Dzieki wielkie. Dzień dobry . Prosze o wysłanie zestawienia materiałów które chce Pan zakupić na maila podanego w profilu . Przygotuje oferte cenową .Dobrą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 05.12.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 WitamJaki polecacie piec kondensacyjny ? Czy ktoś z Was przy ogrzewaniu podłogowym ma "drewnianą" podłogę (deski bądź parkiet) Czy taka podłoga się sprawdza ?Kogo polecacie do zrobienia ogrzewania ?z góry wielkie dzieki za odpowiedź. pzdr Bartek p.s. jakiś czas temu proponowałem komuś (chyba Alien pytał) kozę do porzyczenia, niestety juz nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 p.s. jakiś czas temu proponowałem komuś (chyba Alien pytał) kozę do porzyczenia, niestety juz nieaktualne. Uciekła, czy poszła na kotlety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 05.12.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam Jaki polecacie piec kondensacyjny ? Czy ktoś z Was przy ogrzewaniu podłogowym ma "drewnianą" podłogę (deski bądź parkiet) Czy taka podłoga się sprawdza ? Kogo polecacie do zrobienia ogrzewania ? z góry wielkie dzieki za odpowiedź. pzdr Bartek p.s. jakiś czas temu proponowałem komuś (chyba Alien pytał) kozę do porzyczenia, niestety juz nieaktualne. Cześć Też się zastanawiałem nad podłogówką krytą drewnem, moj koleżka który zajmuje się sprzedażą podłóg drewnianych mówił mi żę nie ma przeciwskazań by zastosować drewno. (niestety nie wszystkie gatunki się do tego nadają), pomieszczenie dłużej się nagrzewa no i warto wybierać podłogę typu deska barlinecka, parkiet jest zbyt gruby. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciexxom 05.12.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Do ogrzewania podłogowego :przedewszystkim kocioł kondensacyjny a w połaczeniu z zasobnikiem warstwowym c.w.u - to naprawde tania eksploatacja instalacji. Automatyka i sterowanie kotła to kluczowa sprawa ewentualnie dla zasobnych portfeli - pompa ciepła ( instalacja bez żadnych grzejników ) duże koszty inwestycyjne . pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebolec 05.12.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Szukam kogoś do instalacji tv-sat, do zamontowania i podłączenia, oraz rozdzielenia sygnału tak żeby oglądać w kazdym tv co innego Znacie kogoś tak sprytnego - pilne Hejka Jeżeli nie masz cyfry plus to zapomnij o oglądaniu kilku rożnych kanałów w jednym czasie. Jeżeli ją masz to to trzeba ponieść dość duże koszty, które zalezą od ilości odbiorników. W razie potrzeby podpowiem ci jak to się robi i co jest potrzebne. Samodzielnie można spokojne to zrobić Jeszcze nie mam, ale właśnie z tego powodu będzie cyfra plus, czekaliśmy na świąteczną promocje, odbiorniki narazie 3, w przyszłości 4. Każdy lubi co innego Hejka Więc musisz mieć: 1. konwerter typu quad - 80 zł tu: http://www.allegro.pl/item827771750_konwerter_golden_interstar_quad_hdtv_px204s.html Później będziesz musiał go zmienić 2. Czaszę minimum 80 cm, myślę że około 50 zł na allegro lub 90 z cyfry (tyle płaciłem) 3. Spliter przewodowy i cztery karty to około 250-300 zł znajdziesz tu: http://www.allegro.pl/item828995316_splitter_serwer_4_karty_cyfra_na_4_tunerach.html lub spliter na zasadzie wi-fi i cztery karty to około 600 zł tu: http://www.allegro.pl/item808731687_smartwi_bezprzewodowy_splitter_4karty.html Do splitera wkłada sie główna kartę z cyfry. On rozdziela uprawnienia na pozostale karty. 4. Przy każdym telewizorze musi być dekoder-tuner satelitarny - myślę że około 200-300 zł za sztukę. Nie warto kupować tych po Polsacie cyfrowym bo one mają założone (jeśli sie myle proszę o poprawienie) coś na zasadzie sim locka. Od anteny satelitarnej do splitera i poszczególnych tunerów trzeba poprowadzić kable koncentryczne (1 zł za metr w media) no i jeszcze gdy decydujesz się na spliter przewodowy to trzeba poprowadzić kable od niego to poszczególnych kart włożonych do tunerów. Trochę to brzydko wygląda bo karty za zwyczaj są z przodu. To w zasadzie tyle. Uprzedzam, że fachowcem nie jestem i może okazać sie ze w czym sie delikatnie pomyliłem. Ale z grubsza tak to wszystko wygląda i działa tylko na tej jednej telewizji. Widz e ze info już dostałeś wiec myślę, ze tenże fachowiec to potwierdzi. Ponadto na cedyńskiej jest sklep Cpu-net. Oni sie tam takimi rzeczami zajmują. Możesz podjechać to dowiesz sie wszystkiego Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 05.12.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam Jaki polecacie piec kondensacyjny ? Czy ktoś z Was przy ogrzewaniu podłogowym ma "drewnianą" podłogę (deski bądź parkiet) Czy taka podłoga się sprawdza ? Kogo polecacie do zrobienia ogrzewania ? z góry wielkie dzieki za odpowiedź. pzdr Bartek Nie myslales zamiast deski zrobic gres o fakturze drewna? Wygląda nieźle i łatwo to się sprząta. pzdr., Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.12.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Hejka Więc musisz mieć: 1. konwerter typu quad - 80 zł tu: http://www.allegro.pl/item827771750_konwerter_golden_interstar_quad_hdtv_px204s.html Później będziesz musiał go zmienić 2. Czaszę minimum 80 cm, myślę że około 50 zł na allegro lub 90 z cyfry (tyle płaciłem) 3. Spliter przewodowy i cztery karty to około 250-300 zł znajdziesz tu: http://www.allegro.pl/item828995316_splitter_serwer_4_karty_cyfra_na_4_tunerach.html lub spliter na zasadzie wi-fi i cztery karty to około 600 zł tu: http://www.allegro.pl/item808731687_smartwi_bezprzewodowy_splitter_4karty.html Do splitera wkłada sie główna kartę z cyfry. On rozdziela uprawnienia na pozostale karty. 4. Przy każdym telewizorze musi być dekoder-tuner satelitarny - myślę że około 200-300 zł za sztukę. Nie warto kupować tych po Polsacie cyfrowym bo one mają założone (jeśli sie myle proszę o poprawienie) coś na zasadzie sim locka. Od anteny satelitarnej do splitera i poszczególnych tunerów trzeba poprowadzić kable koncentryczne (1 zł za metr w media) no i jeszcze gdy decydujesz się na spliter przewodowy to trzeba poprowadzić kable od niego to poszczególnych kart włożonych do tunerów. Trochę to brzydko wygląda bo karty za zwyczaj są z przodu. To w zasadzie tyle. Uprzedzam, że fachowcem nie jestem i może okazać sie ze w czym sie delikatnie pomyliłem. Ale z grubsza tak to wszystko wygląda i działa tylko na tej jednej telewizji. Widz e ze info już dostałeś wiec myślę, ze tenże fachowiec to potwierdzi. Ponadto na cedyńskiej jest sklep Cpu-net. Oni sie tam takimi rzeczami zajmują. Możesz podjechać to dowiesz sie wszystkiego Pozdro Dziękuję za szczegółowy opis, przekażę głowie rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.12.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam Jaki polecacie piec kondensacyjny ? Czy ktoś z Was przy ogrzewaniu podłogowym ma "drewnianą" podłogę (deski bądź parkiet) Czy taka podłoga się sprawdza ? Kogo polecacie do zrobienia ogrzewania ? z góry wielkie dzieki za odpowiedź. pzdr Bartek p.s. jakiś czas temu proponowałem komuś (chyba Alien pytał) kozę do porzyczenia, niestety juz nieaktualne. Co do pieca to mamy Vaillanta ecotec, czy jakoś tak i jesteśmy zadowoleni. W zeszłym roku dogrzewaliśmy tylko czasami, ale teraz chodzi od 1,5 miesiąca cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert w Lubczyku 06.12.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich,buduje dom w Goleniowie i prowadze rozmowy z ekipą, która proponuje mi wykonanie murów po dach za 40 tys. Ekipa niby sprawdzona popytałem tu i ówdzie. pytanie czy to dużo czy przystepnie w naszym województwie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert w Lubczyku 06.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich, buduje dom w Goleniowie i prowadze rozmowy z ekipą, która proponuje mi wykonanie murów po dach za 40 tys. Ekipa niby sprawdzona popytałem tu i ówdzie. pytanie czy to dużo czy przystepnie w naszym województwie?? Zapomniałem dodać że buduję z Ytonga 24 na klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 06.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Zabina nikt nie mowi o kolejnym bumie, a ceny napewno nie spadna wiec skoro mozna zaoszczedzic pare zloty to chyba nic w tym zlego, no i gdyby chodzilo o 10 metrow plytek to wcale bym sie nie spieszyl, ale centralne to juz duuuuza kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 06.12.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 A czy słyszał ktoś o firmie PLUM. To firma od centralnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 07.12.2009 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 A czy słyszał ktoś o firmie PLUM. To firma od centralnego ogrzewania. nie dyskredytując nikogo ale odgłos "PLUM" kojaży mi się tylko z jednym odgłosem kapiącej wody czyli z przeciekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.12.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich szczeciniakow. Czy moglibyscie podac namiary na dobrych hydraulikow takich co to doradza lub odradza i w dodatku jeszcze nie za duzo policza. Na wiosne mam zamiar zrobic cala hydraulike plus kanalizacje i CO, ale materialy mam zamiar kupic juz terazn bo pewnie po nowym roku ceny poleca do gory. Adresy hurtowni tez mile widziane. Dzieki wielkie. Dzień dobry . Prosze o wysłanie zestawienia materiałów które chce Pan zakupić na maila podanego w profilu . Przygotuje oferte cenową .Dobrą . to już jest jakieś przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam wszystkich, buduje dom w Goleniowie i prowadze rozmowy z ekipą, która proponuje mi wykonanie murów po dach za 40 tys. Ekipa niby sprawdzona popytałem tu i ówdzie. pytanie czy to dużo czy przystepnie w naszym województwie?? to cena za same mury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 07.12.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Asia i Robert Co waszym zdaniem jest przegieciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 07.12.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Asia i Robert Co waszym zdaniem jest przegieciem? Poczytaj parę stron wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 07.12.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Jaki polecacie piec kondensacyjny ? Czy ktoś z Was przy ogrzewaniu podłogowym ma "drewnianą" podłogę (deski bądź parkiet) Czy taka podłoga się sprawdza ? Kogo polecacie do zrobienia ogrzewania ? z góry wielkie dzieki za odpowiedź. pzdr Bartek Nie myslales zamiast deski zrobic gres o fakturze drewna? Wygląda nieźle i łatwo to się sprząta. pzdr., Szymek jakoś nie bardzo, teraz w domu mam parkiet i w nowym domu też bym chciał, ale podobno nie bardzo się sprawdza przy ogrzewaniu podłowgowym, co prawda słyszałem że jakieś specjalne (drogie) gatunki drzew nadają się do tego rodzaju ogrzewania, ale nie wiem czy to nie jest tylko marketingowa gadanina. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 07.12.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam wszystkich, buduje dom w Goleniowie i prowadze rozmowy z ekipą, która proponuje mi wykonanie murów po dach za 40 tys. Ekipa niby sprawdzona popytałem tu i ówdzie. pytanie czy to dużo czy przystepnie w naszym województwie?? Zapomniałem dodać że buduję z Ytonga 24 na klej Napisz jak duży ma to byc dom i czy 40 tys to za same mury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts