piotriwa 13.01.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam U mnie nadszedł czas wyboru dachówki i pojawiły się dylematy taka czy siaka. Czy ktoś z Was ma może dachówkę Creaton balance miedziana angoba (bądź czerwona), albo wie gdzie taka jest ułożona żeby zerknąć (chodź teraz wszystkie dachy są białe). pozdrawiam Bartek Fiołkowa 2b czerwona .... 2c jest czarna... faktycznie teraz wszystkie są białe Szczerze polecam ! ExtraDach miał fajne oferty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 13.01.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Szczęśliwego Nowego... 2010r ! Dawno mnie tu nie było. Jak widzę, dalej rzadko zaglądacie wstecz. Wciąż te same pytania, te same problemy Troszkę nowych avatarów... Dla odmiany. Gdyby ktoś z Was był zainteresowany turbinami wiatrowymi (prąd do 60kW z wsparciem unijnym...), oraz materiałami z korka SUBERITE (tynki, izolacje, elastyczne materiały na tarasy itd, materiałami do osuszania i izolacji przed wilgocią), domami z bali drewnianych i w końcu konstrukcjami drewnianymi domów SUBERITE DOM, możliwa adaptacja dowolnego projektu, proszę o kontakt. Mogę też załatwić dowolny produkt bezpośrednio z Hiszpanii. Jest tam sporo ciekawych rzeczy, zwłaszcza w temacie wystroju wnętrz. Tyle prywaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 13.01.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam jesteśmy na etapie wykonczenia domu i moje pytanie brzmi gdzie kupować glazure i terakote, co polecacie? Chodzi mi tez o zaprojektowanie lazienek. Na razie byłam w Bokaro, Hyper Glazurze i Carmen i do tej pory Bokaro najlepiej wypadło, ale nie maja plytek włoskich i nie wiem gdzie jeszcze uderzyć Na Heyki masz Opoczno z projektantem. Mają tam też płytki innych producentów. Na Heyki jest też "Piramida". Dobre ceny udało nam się wytargować na kafle i farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 13.01.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Pytanie: Z dolnej toalety źle schodzi woda. Muszla się napełnia podczas spuszczania i schodzi woda bardzo powoli. Po jakimś czasie schodzi tak daleko, że prawie nic nie zostaje w muszli. Czasem bulgocze. Opróżnienie szamba nie wiele zmienia. Owszem, najpierw szybko wysysa, ale po jakimś czasie znowu to się dzieje. Zrobiłem też błąd, robiąc kratkę ściekową w podłodze w pomieszczeniu gospodarczym. Woda wysycha przy podłogówce bardzo szybko. Suchy, mały syfon powoduje nie ciekawy zapach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciexxom 13.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Pytanie: Z dolnej toalety źle schodzi woda. Muszla się napełnia podczas spuszczania i schodzi woda bardzo powoli. Po jakimś czasie schodzi tak daleko, że prawie nic nie zostaje w muszli. Czasem bulgocze. Opróżnienie szamba nie wiele zmienia. Owszem, najpierw szybko wysysa, ale po jakimś czasie znowu to się dzieje. Zrobiłem też błąd, robiąc kratkę ściekową w podłodze w pomieszczeniu gospodarczym. Woda wysycha przy podłogówce bardzo szybko. Suchy, mały syfon powoduje nie ciekawy zapach... Witam . wygląda to na problem odpowietrznia lub napowietrzania instalacji kanalizacyjnej . jesli dobrze rozumiem są dwie łazienki "górna i dolna " czy są w jednym pionie . jesli chodzi o kratke odpływową to podejrzewam żę jest z prostym pionowym" syfonem " który jest w warstwie wylewki betonowej powodującej odparowanie wody , wystarczy zamontowac kratke z odpływem poziomy poniżej posadzki i temat załatwiony . ( czy istniejąca karatka ma kolor szary i wym. okoł 10cmx10cm) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 13.01.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Kratka szara z chromowaną przykrywką, 10x10... Obawiam się, że już nie zmienię niczego z syfonem. Pomieszczenie jest skończone. Zakleję ją i tyle. Jeśli chodzi o piony, to nie, łazienka dolna i górna nie są w jednym pionie. System ma odpowietrzenie na końcu kanalizy i idzie aż na dach. Drugi odpowietrznik jest przy szambie. Też wydaje mi się, że jest jakiś problem z "beknięciem" układu. Zastanawiający jest fakt, że przez rok nie było żadnych problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 14.01.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam U mnie nadszedł czas wyboru dachówki i pojawiły się dylematy taka czy siaka. Czy ktoś z Was ma może dachówkę Creaton balance miedziana angoba (bądź czerwona), albo wie gdzie taka jest ułożona żeby zerknąć (chodź teraz wszystkie dachy są białe). pozdrawiam Bartek Fiołkowa 2b czerwona .... 2c jest czarna... faktycznie teraz wszystkie są białe Szczerze polecam ! ExtraDach miał fajne oferty... Wielkie dzięki, podpowiedz tylko proszę która fiołkowa ta w Szczecinie (zdunowo) czy może gdzies w gminie Dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebolec 14.01.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam Wszystkich po długiej przerwie i przesyłam trochę spóźnione życzonka w tym nowym 20010... Mam pytanie, mój "fachowiec" od gładzi i regipsów namawia mnie do uzupełnienia szczelin pomiędzy płytą regipsową (sufit) a ścianą klejem poliretanowym ??? Twierdzi, że to cudo można dostać np. w Węglobudzie czy Casto (jak się poszuka to tubka za około 20 zł) i po posmarowaniu takiego "styku ścian" nie będzie widać żadnych pęknięć i rys, oczywiście później to coś należy pomalować. Czy ktoś z Was "testował" taki sposób Pozdrawiam Darek A nie wystarczy sam akryl? Efekt taki sam a cena niższa. Ale czymś zasmarować jest faktycznie warto. Pęknięć nie będzie widać, jeśli takowe w ogóle powstaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Fiołkowa 2b czerwona .... 2c jest czarna... faktycznie teraz wszystkie są białe Szczerze polecam ! ExtraDach miał fajne oferty... Wielkie dzięki, podpowiedz tylko proszę która fiołkowa ta w Szczecinie (zdunowo) czy może gdzies w gminie Dobra? Przy moim avatarze są współrzędne. Oczywiście chodzi o Szczecin (Wielgowo!) Czarne moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebolec 14.01.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kratka szara z chromowaną przykrywką, 10x10... Obawiam się, że już nie zmienię niczego z syfonem. Pomieszczenie jest skończone. Zakleję ją i tyle. Jeśli chodzi o piony, to nie, łazienka dolna i górna nie są w jednym pionie. System ma odpowietrzenie na końcu kanalizy i idzie aż na dach. Drugi odpowietrznik jest przy szambie. Też wydaje mi się, że jest jakiś problem z "beknięciem" układu. Zastanawiający jest fakt, że przez rok nie było żadnych problemów... A może masz po prostu przypchany niewielki odcinek. Może warto spróbować przeczyścić spiralą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.01.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kratka szara z chromowaną przykrywką, 10x10... Obawiam się, że już nie zmienię niczego z syfonem. Pomieszczenie jest skończone. Zakleję ją i tyle. [...] A może masz po prostu przypchany niewielki odcinek. Może warto spróbować przeczyścić spiralą. Próbowałem. Spirala niczego "nie odkryła" :)Przedwczoraj stała woda w kiblu jak w akwarium, a dzisiaj prawie sucho. Po spuszczeniu schodzi jak Niagara... Za kilka dni znowu będzie pełno, potem znowu się odpowietrzy. ... Raczej wykluczam przytkanie. Studzienka rewizyjna też sprawdzona. Hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wurzel2 14.01.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam Wszystkich po długiej przerwie i przesyłam trochę spóźnione życzonka w tym nowym 20010... Mam pytanie, mój "fachowiec" od gładzi i regipsów namawia mnie do uzupełnienia szczelin pomiędzy płytą regipsową (sufit) a ścianą klejem poliretanowym ??? Twierdzi, że to cudo można dostać np. w Węglobudzie czy Casto (jak się poszuka to tubka za około 20 zł) i po posmarowaniu takiego "styku ścian" nie będzie widać żadnych pęknięć i rys, oczywiście później to coś należy pomalować. Czy ktoś z Was "testował" taki sposób Pozdrawiam Darek A nie wystarczy sam akryl? Efekt taki sam a cena niższa. Ale czymś zasmarować jest faktycznie warto. Pęknięć nie będzie widać, jeśli takowe w ogóle powstaną Dzięki, chyba faktycznie będzie akryl. Chociażkorci mnie próbny "wymaz" tym klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wurzel2 14.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kratka szara z chromowaną przykrywką, 10x10... Obawiam się, że już nie zmienię niczego z syfonem. Pomieszczenie jest skończone. Zakleję ją i tyle. [...] A może masz po prostu przypchany niewielki odcinek. Może warto spróbować przeczyścić spiralą. Próbowałem. Spirala niczego "nie odkryła" :)Przedwczoraj stała woda w kiblu jak w akwarium, a dzisiaj prawie sucho. Po spuszczeniu schodzi jak Niagara... Za kilka dni znowu będzie pełno, potem znowu się odpowietrzy. ... Raczej wykluczam przytkanie. Studzienka rewizyjna też sprawdzona. Hm Hm, kiedyś też miałem taki ryczący wodospad w kibelku...próbowałem spirali, kratek...syfonów....Byłem blisko prucia rur (po prostu te "beknięcia" i zassania były delikatnie mówiąc lekko irytujące Zrobiłem mały wywiad w domu i co się okazało-miałem gości...w kibelku wisiała kostka, która spadła do środka i zaczopowała się w przejściu pomiędzy muszlą a odpływem...wystarczyła chwila strachu i lekkie gmeranie za pomocą powykrzywianych odpowiednio drutów (różnej długości) i wreszcie wyciągnąłem "kibelkową zgubę" . pomogło i kibelek zaryczał ostatni raz od tamtego wypadku cichutko ewentualnie szumi... Może też coś Ci się zaklinowało i spiralka przechodzi koło tego czegoś??? Powodzenia i niech moc będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.01.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 . [...] od tamtego wypadku cichutko ewentualnie szumi... [...] Brzmi jak poezja... Idę nurkować Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert w Lubczyku 14.01.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Powierzchnia ok 190 z garażem: mury robocizna 45, dach na tą chwilę mam wycene tak jak pisałem 22,5 k ale myślę, że ok 20. Dach dwuspadowy powierzchnia 247 mkw. pozdrawiam Hubert Dzięki, wychodzi 315 zł/m^2, całkiem przyzwoita cena (dla inwestora rzecz jasna). Jak się chce, to można znaleźć ekipe w rozsądnej cenie. Mam nadzieję, że jakość prac jest przyzwoita. Pozdrawiam Zaczynają w kwietniu także co do jakości wypowiem się później, natomiast mimo skrupulatnego wywiadu jaki przeprowadziłem nie usłyszałem choćby namiastki negatywnej opini. Także jestem dobrej myśli. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.01.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 . [...] od tamtego wypadku cichutko ewentualnie szumi... [...] Brzmi jak poezja... Idę nurkować Dzięki Ktoś opisywał na FM zamarznięcie odpowietrzenia...ale to tylko przy pewnym rodzaju tegoż, chyba z samonapowietrzaczem czy innym ustrojstwem, jeśli zwykłe to raczej nie ma co zamarznąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 [...] [...] Ktoś opisywał na FM zamarznięcie odpowietrzenia...ale to tylko przy pewnym rodzaju tegoż, chyba z samonapowietrzaczem czy innym ustrojstwem, jeśli zwykłe to raczej nie ma co zamarznąć... Jeszcze przed mrozami się zaczęło... Zapakowałem bakterie oczyszczające (beztlenowce) i żeby nie zapeszyć, ale jest lepiej. Ponoć wytwarza się lekkie podciśnienie podczas reakcji, czy coś takiego i wszystko jest "luźne" w środku... Koszty nie wielkie, a i zapaszek inny. Użyłem środka do oczyszczalni ekologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekrol 15.01.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 aLien01 , Michalos i Kalisttet Wielkie dzieki za informacje - bede się targoeał do minimum 55kzlPozdrawiam Lekrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolik 15.01.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam i pozdrawiam szczecinskich budowniczych!poszukuje fachmana od kominka w naszym pieknym miescie - bede wdzieczny za kazda pomocz gory dziekujepozdrawiam trolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.01.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam i pozdrawiam szczecinskich budowniczych! poszukuje fachmana od kominka w naszym pieknym miescie - bede wdzieczny za kazda pomoc z gory dziekuje pozdrawiam trolik Chcesz go spalić? Czy ma Ci zamontować, a może sprzedać kominek? Może potrzebujesz kogoś, kto Ci go ładnie oprawi? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts