krzyspx 01.08.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Mam do Was pytanie - przewija sie co jakis czas temat kierownika budowy, natomiast nie widuje jakos za wiele o inspektorach nadzoru. Podczas castingu na wykonawce dostaje oferty z kierownikiem budowy w cenie. Zastanawiam sie, czy: (a) zostawic tego kierownika i zatrudnic sobie z zewnatrz inspektora nadzoru, bo w koncu i tak kierbud jemu podlega; (b) zrezygnowac z "ichniego" kierbuda, zatrudnic obcego i nie szukac juz inspektora nadzoru? albo swój kierownik budowy albo inspektor szczególnie jeśli masz ekipę na całość np. stanu surowego. Ja miałem inspektora i uratował mi kilka razy tyłek przed fuchmi ekipy. Oczywiście swojego kierownika dał wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 01.08.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 witamPytanko do aktualnie budujących, gdzie w Szczecinie (okolicach) znajdę tanio bloczki betonowe, stal, i dechy na szalunki oraz Porotherm?z góry dziękiAcha, i jeszcze piach zasypowy pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 02.08.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam Grupę, potrzebne namiary na wykonawcę docieplenia poddasza oraz regipsy-sprawa dość pilna Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekrol 03.08.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 witam Pytanko do aktualnie budujących, gdzie w Szczecinie (okolicach) znajdę tanio bloczki betonowe, stal, i dechy na szalunki oraz Porotherm? z góry dzięki Acha, i jeszcze piach zasypowy pozdrówka Sprawdz w Kramzytsystemie w Ploni ostatnio mieli po 2.7 zl z transportem na plac budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekrol 03.08.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 witam Pytanko do aktualnie budujących, gdzie w Szczecinie (okolicach) znajdę tanio bloczki betonowe, stal, i dechy na szalunki oraz Porotherm? z góry dzięki Acha, i jeszcze piach zasypowy pozdrówka Witam Sprawdz w Kramzytsystemie tel 4321022 , ostatni bloczki fund mieli po 2.7zl z dowozem na budowe . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 04.08.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 czescczy ktos planuje zakup zbiornika na deszczowke lub szambo? u nas drogo a z polski mozna sciagnac duzo taniej.wydaje mi sie ze betonowy zbiornik jest tanszy i mniejsza mozliwosc awarii/zgnieceniajak ktos ma taki plan to prosze o kontakt- podzielimy koszty transportu i bedziemy podlewac..... marek kontakt 502-75-48-79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 05.08.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam grupę.Alien jesteś na miejscu czy wyjechałeś? Robiłeś wiele ciekawych podsumowań kosztów - mam dwa pytania. ArturArKaMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 06.08.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 czesc czy ktos planuje zakup zbiornika na deszczowke lub szambo? u nas drogo a z polski mozna sciagnac duzo taniej. wydaje mi sie ze betonowy zbiornik jest tanszy i mniejsza mozliwosc awarii/zgniecenia jak ktos ma taki plan to prosze o kontakt- podzielimy koszty transportu i bedziemy podlewac..... marek kontakt 502-75-48-79 Marek, ja potrzebuję szambo 10 m3 i zbiornik na deszczówkę 3 m3. Masz jakieś ciekawe ceny z kraju? Chętnie wejdę we wspólna dostawę. Ja buduję w Wielgowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.08.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam grupę. Alien jesteś na miejscu czy wyjechałeś? Robiłeś wiele ciekawych podsumowań kosztów - mam dwa pytania. Artur ArKaMa Hej jestem ale ostatnio wykańczam się wykończeniówką i mam ograniczony dostęp do netu. Co potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 06.08.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Hej jestem ale ostatnio wykańczam się wykończeniówką i mam ograniczony dostęp do netu. Co potrzebujesz? Zestawienie kosztow - próbuję dodzwonic sie do ciebie, ale chyba mam stary numer(79....827). Jakbyś miał chwilę _600 969 512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 07.08.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam. Po wielu miesiącach biurokracji wreszcie możemy ruszać ) Poszukuję namiarów na: - siatkę powlekaną PVC 1,5 m wysokości w dobrej cenie ( 150 mb) oraz siatkę leśną - koparki - dobrej firmy do fundamentów i ścian ( dom parterowy bez poddasza użytkowego ok 200 m2) - porotherm - bloczki fundamentowe - Sprawdzone miejsce skąd można kupić dechy na więźbę Czy u kogoś z Was musiał być wymieniony grunt ? Jakie to koszty? U mnie trzeba wybrać grunt do głębokości 3m i dodatkowo wstawić pale żwirowe. Czy ktos wie coś na ten temat? Wiadomośći na PRIV bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.08.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam. Po wielu miesiącach biurokracji wreszcie możemy ruszać ) Poszukuję namiarów na: - siatkę powlekaną PVC 1,5 m wysokości w dobrej cenie ( 150 mb) oraz siatkę leśną - koparki - dobrej firmy do fundamentów i ścian ( dom parterowy bez poddasza użytkowego ok 200 m2) - porotherm - bloczki fundamentowe - Sprawdzone miejsce skąd można kupić dechy na więźbę Czy u kogoś z Was musiał być wymieniony grunt ? Jakie to koszty? U mnie trzeba wybrać grunt do głębokości 3m i dodatkowo wstawić pale żwirowe. Czy ktos wie coś na ten temat? Wiadomośći na PRIV bardzo proszę A z której to strony rzeki? Co do siatek polecam Centrum Siatek z Tatyni. Co do reszty szukaj w okolicy, popytaj sąsiadów (u mnie najwięcej poleconych fachowców, koparek i innych namiarów dostałem od sąsiadów), wysyłaj zapytania do hurtowni budowlanych o materiały (jest ich w Sz-nie dość sporo). Ja teraz kompletuje wszystko do stanu 0 i do zimy kończę na tym etapie, resztę dopiero w przyszłym roku. VAT będzie wyższy, trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studio45 08.08.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Hej , potrzebuje namiar na firmę handlująca piaskiem płukanym. Proszę o namiary , najlepiej prawy brzeg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 09.08.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam Forumowiczów! przesyłam linka do strony z petycją o miejską linię autobusową ze Szczecina do Dobrej. Proszę o głosy http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5608 ważne jest, by potwierdzić oddanie głosu. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 09.08.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witajcie, wracam z urlopu i widzę, że w temacie listy nic się nie dzieje nowego. Kto podzieli sie namiarami na sprawdzonego kierownika budowy? PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 09.08.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Marek, ja potrzebuję szambo 10 m3 i zbiornik na deszczówkę 3 m3. Masz jakieś ciekawe ceny z kraju? Chętnie wejdę we wspólna dostawę. Ja buduję w Wielgowie. Prosze o telefon lub prv to porozmawiamy. pozdrawiam marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.08.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witajcie, wracam z urlopu i widzę, że w temacie listy nic się nie dzieje nowego. Kto podzieli sie namiarami na sprawdzonego kierownika budowy? Pozdrawiam Sławek Cześć Misza ! To Ty? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.08.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam Grupę, Ile zazwyczaj czekaliście na wycenę materiałów z hurtowni? Z pośród 15 wysłanych zapytań w ciągu 3 dni odpowiedziały 4... dwie do których najwcześniej napisałem dalej myślą nad wyceną (sprawdziłem z ciekawości czy w ogóle są zainteresowani współpracą) i nie są gotowi jeszcze przedstawić oferty, ale zapewniają że to zrobią. Wszystkie maile wysyłałem z potwierdzeniem odbioru, więc wiem ze doszły. Niektórzy myślą już ponad tydzień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatran 10.08.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witajcie, Mam nietypowe pytanie, ale może ktoś bedzie wiedział.Otóż na działce (rekreacyjnej) chcę w domku chcę zamontować umywalkę i toaletę. Nie ma możliwości podłączenia się do jakiejkolwiek kanalizy.Czy są małe (0,5 - 1 m3) tzw. ekologiczne oczyszczalnie ścieków? Cos co mogę zakopać w ziemi i zasypywać od czasu do czasu. Tak naprawdę będzie używana sporadycznie (dosłownie kilka razy w miesiącu, i to letnich). W castoramie są olbrzymy od 2 m3 w górę. Ktoś z forumowiczów ma jakies doświadczenia w tym temacie?Z góry dzięki za odpowiedź,tatran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.08.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witajcie, Mam nietypowe pytanie, ale może ktoś bedzie wiedział. Otóż na działce (rekreacyjnej) chcę w domku chcę zamontować umywalkę i toaletę. Nie ma możliwości podłączenia się do jakiejkolwiek kanalizy. Czy są małe (0,5 - 1 m3) tzw. ekologiczne oczyszczalnie ścieków? Cos co mogę zakopać w ziemi i zasypywać od czasu do czasu. Tak naprawdę będzie używana sporadycznie (dosłownie kilka razy w miesiącu, i to letnich). W castoramie są olbrzymy od 2 m3 w górę. Ktoś z forumowiczów ma jakies doświadczenia w tym temacie? Z góry dzięki za odpowiedź, tatran Może jakieś przenośne porta potti? Jak na kilka razy w miesiącu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts