azalka 08.09.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 A gdzie są ostatnie posty??? Znowu kolejne "ułatwienie"? Jak ja mam czasem dosyć tego, co się dzieje z forum! Lepsze jest wrogiem dobrego Oooo, i stopka zeżarta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.09.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 lubie takie akcje - zadnych maili czy komunikatow do uzytkownikow tylko ciach! i szukaj sobie teraz swoich starych postow czlowieku... starych, czyli np. napisanych rano! brawa dla ekipy informatykow muratora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.09.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 mam nadzieję,że jutro wszystko wróci do normy.... EDIT: Moja liczba postów świadczy jakby moje dzisiejsze wiadomości były napisane ale nie były widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 No to się chyba nie naprawiło. Zaczynamy "prawie" od nowa.... bo dotknęło to głównie zaczynających lub w trakcie budowy. Pozdrawiam grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 09.09.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Ocieplenia tel: 507 51 64 60, są ze Stargardu ale nie znam ich pracy więc nie mogę dać żadnej opinii. Zajmują się tylko tym więc jest szansa że są dobrze wyspecjalizowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 09.09.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Czy ktoś z was ma założony zmiękczacz wody i czy możecie polecić dobrą firmę ze Szczecina,która się tym zajmuje?Aha,jeszcze mi się przypomniało....Potrzebuję zrobić szafki do łazienki z drewna egzotycznego,dostałam namiar na stolarza z Nowogardu, Adam Podolan-może ktoś korzystał z jego usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 No to się naprawiło , ale żeby nie było pustosłowia... jutro zaczynają kłaść mi bloczki fundamentowe fundamenty zapastowane 3 warstwami dysperbitu, jutro rano papa i bloczki. Swoją drogą dopiero teraz zaczynam zauważać braki w moich kalkulacjach- transport z hurtowni na budowę. Niby drobne kwoty, ale jak się je zaczyna dodawać to nazbiera się tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 09.09.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 naprawiło się? a gdzie możliwość odpowiedzi z cytatem? bo ja nie widzę... mam wrażenie, że się nie naprawiło tylko wrócili do poprzedniej wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 09.09.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Co sie znowu z tym forum dzieje???? Człowiek do jednego się przyzwyczai to muz znowu cos pozmieniają wrrr. Ja znowu z pytaniem potrzebuje namiary na transport - konkretnie wywrotkę taką z 22-25 ton, muszę przewieźć gruz czy ktoś z forumowiczów moze korzystał z takich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Posty wróciły. Odpowiedzi z cytatem pewnie też z czasem... mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 09.09.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 :mad:Choinka, w ramach dokształcania się przed rozpoczęciem swojej przygody z budowaniem, postanowiłam przeczytać forum od 2008 roku czyli w starym forum od 1000 strony (było 1145 stron), a teraz zrobiło się ponad 2200. Kurczę, teraz muszę szukać na oślep, bo oczywiście zapisywałam sobie stronę, a przy notatkach, które skrzętnie robiłam na interesujący mnie temat pisałam numer postu, który był w prawym górnym rogu. I gdzie to do cholewki jest ?!?! A korzystając z okazji pragnę zapytać forumowiczów doświadczonych budowlanie, ile biorą geodeci za całokształt usług przy budowie czyli - mapa do celów projektowych - wniosek o odrolnienie działki - umiejscowienie budynku na działce oraz przyłączy - mapa po budowie czyli wtórnik Nie wiem, czy klarownie wyjaśniłam o co chodzi, bo nie załapałam jeszcze całego fachowego słownictwa, ale mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi. Dodam że działka jest już wytyczona i ma słupki geodezyjne więc to już odpada. Czy cena 3000 zł za ww. usługi to dużo czy mało i czy nie byłoby taniej przez architekta adaptującego projekt, z którym podpisałoby się umowę za całokształt czyli do PnB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 09.09.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 witam wszystkich budujących.Po doścdługim czasie zerknąłem co się tutaj dzieje.Trochę się pozmieniało.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Zdecydowanie taniej wyjdzie Ci przez architekta. Za ok 5000 PLN będziesz miała wszystko w cenie, no może wtórnik (to mapa przed budową nie po ) będziesz musiała zrobić u jakiegoś geodety, ale to kosztuje ok 500-700 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 09.09.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Slawek_K , ja iałem na granicy działki skrzynke ZKP (ta w której jest licznnik) i do niej uprawniony elektryk podłacza skrzynke zwaną RB'tką, koszt zakupu skrzynki i 2 m kabla ok 350zł i dla elektryka 400zł. (robili mi goście z Enei jako fuchę podczas zakłądania skrzynki ZKP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejnowski 09.09.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Co do Enei, koszt przyłączenia do sieci jest równy mocy przyłączeniowej x cena za 1kW energii umownej, np. chcemy 16kW 3-faz. to płacimy 16 x stawka za 1kW 3-faz. Tak to się ma jeżeli chodzi o odbiorców indywidualnych. Zazwyczaj inwestycje przeprowadza Enea jeżeli są spore odległości od działek i złącz, czasami jak czytacie złącza są przy działkach. Wszystko jest zawsze opisane w warunkach. Warunki otrzymuje się po złożeniu wniosku. Warunki otrzymuje się za darmo. Wszystko bardzo proste więcej informacji udzielę na PW gdzie podpowiem co i jak aby było szybciej, również pomogę w zrealizowaniu takich robót, podpisywać też mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularczykowie 09.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam wszystkich budujących, ponawiam pytanie dotyczące okien..... to temat rzeka ale czy moglibyscie polecić sprawdzone firmy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 09.09.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 okna temat rzeka - proponuję spisać wszystkie wymiary i pójść poprosić o wycenę w firmach, które wydają Ci się dobre i żeby była jakaś kwota odniesienia my zamawialiśmy u stolarza w Pilichowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Przy podłączaniu RB polecam zakupić taką ilość kabla jaką ma starczyć do finalnej instalacji w domu i zakopać w ziemi. Jak ENEA założy plomby przy liczniku to potem trzeba ich wołać i bulić za interwencję, żeby móc założyć finalny kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 09.09.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam Grupę ! Dawno mnie tu nie było, ponieważ biegałam po urzędach gromadząc stosy dokumentów potrzebnych do załatwienia kredytu i PNB. Po kilku miesiącach starań udało się ale ... nie jestem już tym samym człowiekiem ! Przejście całej papierologii to DROGA PRZEZ MĘKĘ ! Ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Ostatnią sprawą jaka została mi do zrealizowania przed wbiciem szpadla w ziemię jest Archeolog. Szanowni Forumowicze czy ktoś z Was zna jakiegoś normalnego (nie robiącego problemów) archeologa i zechce udostępnić mi jego namiary? Będę bardzo wdzięczna a w zamian mogę polecić bardzo solidnego geodetę.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 10.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 nie polecę archeologa - bo z takiego nie korzystaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts