gosia1719499730 21.01.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Arek wydaje mi sie ok 500 zł odbior kominiarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 25.01.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam Rozpoczynam casting na wykonawcę SSO. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 25.01.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam Rozpoczynam casting na wykonawcę SSO. Możecie kogoś polecić? Też podepnę się pod temat. Planuje start SSZ na przełomie kwietnia/maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 25.01.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Też podepnę się pod temat. Planuje start SSZ na przełomie kwietnia/maja Siemasz Szwagrowi górale chate postawili. Dobrze i z tego co widzę co się u nas na rynku szczecińskimz cenami dzieje to za przyzwoitą kasę. Z kilkoma firmami już rozmawiałem i generalnie wszyscy mniej lub więcej drożsi. Mam z nimi rozmawiać w lutym. Jak będziesz chciał to po spotkaniu podrzucę namiar. Bądźmy w kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.01.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Siemasz Szwagrowi górale chate postawili. Dobrze i z tego co widzę co się u nas na rynku szczecińskimz cenami dzieje to za przyzwoitą kasę. Z kilkoma firmami już rozmawiałem i generalnie wszyscy mniej lub więcej drożsi. Mam z nimi rozmawiać w lutym. Jak będziesz chciał to po spotkaniu podrzucę namiar. Bądźmy w kontakcie. Ok będziemy w kontakcie. Ogólnie mam propozycje może razem poszukamy przekonując ekipę, że jesteśmy w stanie podpisać wspólnie z nimi umowę na budowę 2 domów . Ja w lutym będę w pierwszej kolejności rozmawiał z ekipą która mi budowała w 2009 dom ale nie chcę się ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ja bym w ogole celowała w górali, z doświadczenia wiem, ze szczecinskim firmom w dupach się poprzewracało. Z kasa, terminowoscia itd. Załuje bardzo, ze polecany góral Krzak nie budował mi domu. Rozmawiałam z paroma firmami góralskimi i mieli ceny prawie o połowę niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.01.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ja z czystym sumieniem polecam hydraulika, od całej instalacji hydraulicznej Ireneusz Mroz 601 749 530 i dekarza p Polanski 507 786528. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.01.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ogolnie powiem tak, budowałam 7 lat temu i buduje teraz, albo ja zle trafiam, albo tendencja jest w dol jezeli chodzi o solidnosc, jakosc itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 26.01.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ok będziemy w kontakcie. Ogólnie mam propozycje może razem poszukamy przekonując ekipę, że jesteśmy w stanie podpisać wspólnie z nimi umowę na budowę 2 domów . Ja w lutym będę w pierwszej kolejności rozmawiał z ekipą która mi budowała w 2009 dom ale nie chcę się ograniczać. Dobry pomysł. Jestem za. Mi przez telefon powiedzieli kwotę, która mnie satysfakcjonuje. Mają dobre referencje, stąd poważnie biorę ich pod uwagę. Jak się w lutym do mnie odezwą to dam znać - jeśli będziesz dalej zainteresowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 26.01.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ogolnie powiem tak, budowałam 7 lat temu i buduje teraz, albo ja zle trafiam, albo tendencja jest w dol jezeli chodzi o solidnosc, jakosc itd Tak się składa, że pracuję w branży budowlanej jako dostawca systemów w obszarze ogrzewań płaszczyznowych i faktycznie z tą jakością jest faktycznie coraz gorzej. Ale z tego co widzę to dużo winy jest po stronie nas samych inwestorów, gdzie tak jak w przetargach głównym wyborem oferty jest cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 26.01.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ja bym w ogole celowała w górali, z doświadczenia wiem, ze szczecinskim firmom w dupach się poprzewracało. Z kasa, terminowoscia itd. Załuje bardzo, ze polecany góral Krzak nie budował mi domu. Rozmawiałam z paroma firmami góralskimi i mieli ceny prawie o połowę niższe Najprawdopodobniej pójdę tą drogą, nie tak jak Ludwik i jego Saba Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.01.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 We wrześniu wstępnie z góralami rozmawiałem i krzyknęli dużo za duża niż inna ekipa. Jestem w ogóle ciekaw jak będzie wyglądał ten sezon budowlany czy dużo budów domów jednorodzinnych jest planowanych jak ekipy budowlane są obłożone planowanymi budowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 26.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Zastanawiam się jak podejść do określenia zapotrzebowania materiałowego na SSO. Dzwoniłem do pracowni projektowej ale kosztorysu brak. Jak sobie radziliście z tym zagadnieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 27.01.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam po dłuższej przerwie.Chcę kupić stację uzdatniania wody, proszę o namiary do jakiegoś uczciwego hydraulika, który by to zamontował i ustawił. A czy ktoś z Was korzysta z takiego urządzenia, albo wie jaką stację i gdzie kupić ? Widzę, że rozpoczynający budowy zastanawiają się nad doborem ekipy, z mojej perspektywy - dwóch wybudowanych domów - to zdecydowanie polecam górali.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.01.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 barnich podałam pare postow wyzej namiary do pana Mirka, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 27.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 barnich podałam pare postow wyzej namiary do pana Mirka, polecam dzięki, a montował Ci być może takie urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 28.01.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam po dłuższej przerwie. Chcę kupić stację uzdatniania wody, proszę o namiary do jakiegoś uczciwego hydraulika, który by to zamontował i ustawił. A czy ktoś z Was korzysta z takiego urządzenia, albo wie jaką stację i gdzie kupić ? Widzę, że rozpoczynający budowy zastanawiają się nad doborem ekipy, z mojej perspektywy - dwóch wybudowanych domów - to zdecydowanie polecam górali. pozdrawiam Czy przez uzdatnianie, rozumiesz jedynie zmiękczacz czy coś więcej? Ja mam zmiękczacz Armar Ocean Bis. Mi montowała wszystko firma Ciepła Chata razem z kotłem i cała instalacją. Uruchomienie i ustawienie robił Artur Filipek, firma Axxe i oni trudnią się tego typu rzeczami tel. 509 071 504. Korzystam i bardzo sobie chwalę. Nie ma kamienia w czajniku kompletnie. Czyszczenie łazienek i kabin prysznicowych to bajka. Nie ma dużego osadu a jedynie zaschnięte kropki wody. Nie wiem jaką masz instalację, ale jeśli jest coś z miedzi (choćby w kotłowni) to szukaj zmiękczacza z możliwością podmieszania, czyli nie 100% zmiękczenie tylko troszkę wody zwykłej też wchodzi do instalacji. Miedź nie lubi się z całkowicie zmiękczoną wodą. W dodatku całkowite zmiękczenie powoduje, że talerze wypadają z rąk podczas mycia na samym początku być może niektórzy się uśmieją jak przypomną sobie te czasy zanim ograniczyli używanie środków piorących typu płyn do mycia naczyń czy proszek do prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 28.01.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ogolnie powiem tak, budowałam 7 lat temu i buduje teraz, albo ja zle trafiam, albo tendencja jest w dol jezeli chodzi o solidnosc, jakosc itd To moja pierwsza budowa i ostatnia. Nie polecam nikogo. Podkreślam NIKOGO. Partactwo, złodziejstwo, niechlujstwo i lenistwo wynikające z upadku wartości moralnych ludzi, którzy powinni sobie zdawać sprawę, że budowa domu to czasami oszczędności całego życia drugiego człowieka. Nie inwestora, tylko człowieka. Tymczasem standardów żadnych. O minimalną jakość, zgodność z normami budowlanymi czy projektem (dot. materiałów i robocizny) trzeba się wykłucać i przepychać. Ekipy na każdym kroku próbują oszukać i naciągnąć. Co ciekawe koszty robocizny w Szczecinie są podobne jak Krakowie, ale ceny oferowane za usługi budowlane dwu-trzy krotnie większe. W głowach się poprzewracało panom budowlańcom i tyle. Ale poczekamy, poczekamy. Banki coraz mniej chętnie udzielają kredytów i niedługo eldorado się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.01.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czy przez uzdatnianie, rozumiesz jedynie zmiękczacz czy coś więcej? Ja mam zmiękczacz Armar Ocean Bis. Mi montowała wszystko firma Ciepła Chata razem z kotłem i cała instalacją. Uruchomienie i ustawienie robił Artur Filipek, firma Axxe i oni trudnią się tego typu rzeczami tel. 509 071 504. Korzystam i bardzo sobie chwalę. Nie ma kamienia w czajniku kompletnie. Czyszczenie łazienek i kabin prysznicowych to bajka. Nie ma dużego osadu a jedynie zaschnięte kropki wody. Nie wiem jaką masz instalację, ale jeśli jest coś z miedzi (choćby w kotłowni) to szukaj zmiękczacza z możliwością podmieszania, czyli nie 100% zmiękczenie tylko troszkę wody zwykłej też wchodzi do instalacji. Miedź nie lubi się z całkowicie zmiękczoną wodą. W dodatku całkowite zmiękczenie powoduje, że talerze wypadają z rąk podczas mycia na samym początku być może niektórzy się uśmieją jak przypomną sobie te czasy zanim ograniczyli używanie środków piorących typu płyn do mycia naczyń czy proszek do prania. dzięki za odpowiedź, tak chce zamontować zmiękczacz, ponieważ po niespełna dwóch latach użytkowania osadza się bardzo kamień i w obawie o piec, baterie etc. chcę zredukować osadzanie się kamienia. Byłem dzisiaj w Mierzynie wyceniają koszt z montażem na ok 3.000 zł. Skontaktuję się też z firma Axxe, dzięki za podpowiedź z tym podmieszaniem, faktycznie potwierdziła się dzisiaj ta inforamcja w firmie w mierzynie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 01.02.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A tu znowu sypialnia... Zabieram sie za wycenę materiałówki na SSO. Zamierzam zrobić kosztorys, dzięki czemu będzie duża szansa na bieżącą dyscyplinę w wydatkach. Możecie polecić kosztorysanta? Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts