Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Też podepnę się pod temat. Planuje start SSZ na przełomie kwietnia/maja

Siemasz

Szwagrowi górale chate postawili. Dobrze i z tego co widzę co się u nas na rynku szczecińskimz cenami dzieje to za przyzwoitą kasę.

Z kilkoma firmami już rozmawiałem i generalnie wszyscy mniej lub więcej drożsi.

Mam z nimi rozmawiać w lutym. Jak będziesz chciał to po spotkaniu podrzucę namiar.

Bądźmy w kontakcie.

Siemasz

Szwagrowi górale chate postawili. Dobrze i z tego co widzę co się u nas na rynku szczecińskimz cenami dzieje to za przyzwoitą kasę.

Z kilkoma firmami już rozmawiałem i generalnie wszyscy mniej lub więcej drożsi.

Mam z nimi rozmawiać w lutym. Jak będziesz chciał to po spotkaniu podrzucę namiar.

Bądźmy w kontakcie.

Ok będziemy w kontakcie.

Ogólnie mam propozycje może razem poszukamy przekonując ekipę, że jesteśmy w stanie podpisać wspólnie z nimi umowę na budowę 2 domów :) . Ja w lutym będę w pierwszej kolejności rozmawiał z ekipą która mi budowała w 2009 dom ale nie chcę się ograniczać.

Ok będziemy w kontakcie.

Ogólnie mam propozycje może razem poszukamy przekonując ekipę, że jesteśmy w stanie podpisać wspólnie z nimi umowę na budowę 2 domów :) . Ja w lutym będę w pierwszej kolejności rozmawiał z ekipą która mi budowała w 2009 dom ale nie chcę się ograniczać.

Dobry pomysł. Jestem za.

Mi przez telefon powiedzieli kwotę, która mnie satysfakcjonuje. Mają dobre referencje, stąd poważnie biorę ich pod uwagę.

Jak się w lutym do mnie odezwą to dam znać - jeśli będziesz dalej zainteresowany.

Pozdrawiam

Ogolnie powiem tak, budowałam 7 lat temu i buduje teraz, albo ja zle trafiam, albo tendencja jest w dol jezeli chodzi o solidnosc, jakosc itd

Tak się składa, że pracuję w branży budowlanej jako dostawca systemów w obszarze ogrzewań płaszczyznowych i faktycznie z tą jakością jest faktycznie coraz gorzej. Ale z tego co widzę to dużo winy jest po stronie nas samych inwestorów, gdzie tak jak w przetargach głównym wyborem oferty jest cena.

Ja bym w ogole celowała w górali, z doświadczenia wiem, ze szczecinskim firmom w dupach się poprzewracało. Z kasa, terminowoscia itd. Załuje bardzo, ze polecany góral Krzak nie budował mi domu. Rozmawiałam z paroma firmami góralskimi i mieli ceny prawie o połowę niższe

Najprawdopodobniej pójdę tą drogą, nie tak jak Ludwik i jego Saba ;)

Dzięki

Witam po dłuższej przerwie.

Chcę kupić stację uzdatniania wody, proszę o namiary do jakiegoś uczciwego hydraulika, który by to zamontował i ustawił. A czy ktoś z Was korzysta z takiego urządzenia, albo wie jaką stację i gdzie kupić ?

Widzę, że rozpoczynający budowy zastanawiają się nad doborem ekipy, z mojej perspektywy - dwóch wybudowanych domów - to zdecydowanie polecam górali.

pozdrawiam

Witam po dłuższej przerwie.

Chcę kupić stację uzdatniania wody, proszę o namiary do jakiegoś uczciwego hydraulika, który by to zamontował i ustawił. A czy ktoś z Was korzysta z takiego urządzenia, albo wie jaką stację i gdzie kupić ?

Widzę, że rozpoczynający budowy zastanawiają się nad doborem ekipy, z mojej perspektywy - dwóch wybudowanych domów - to zdecydowanie polecam górali.

pozdrawiam

Czy przez uzdatnianie, rozumiesz jedynie zmiękczacz czy coś więcej? Ja mam zmiękczacz Armar Ocean Bis. Mi montowała wszystko firma Ciepła Chata razem z kotłem i cała instalacją. Uruchomienie i ustawienie robił Artur Filipek, firma Axxe i oni trudnią się tego typu rzeczami tel. 509 071 504.

Korzystam i bardzo sobie chwalę. Nie ma kamienia w czajniku kompletnie. Czyszczenie łazienek i kabin prysznicowych to bajka. Nie ma dużego osadu a jedynie zaschnięte kropki wody. Nie wiem jaką masz instalację, ale jeśli jest coś z miedzi (choćby w kotłowni) to szukaj zmiękczacza z możliwością podmieszania, czyli nie 100% zmiękczenie tylko troszkę wody zwykłej też wchodzi do instalacji. Miedź nie lubi się z całkowicie zmiękczoną wodą. W dodatku całkowite zmiękczenie powoduje, że talerze wypadają z rąk podczas mycia na samym początku :D być może niektórzy się uśmieją jak przypomną sobie te czasy zanim ograniczyli używanie środków piorących typu płyn do mycia naczyń czy proszek do prania.

Ogolnie powiem tak, budowałam 7 lat temu i buduje teraz, albo ja zle trafiam, albo tendencja jest w dol jezeli chodzi o solidnosc, jakosc itd

To moja pierwsza budowa i ostatnia.:no: Nie polecam nikogo. Podkreślam NIKOGO.:no: Partactwo, złodziejstwo, niechlujstwo i lenistwo wynikające z upadku wartości moralnych ludzi, którzy powinni sobie zdawać sprawę, że budowa domu to czasami oszczędności całego życia drugiego człowieka. Nie inwestora, tylko człowieka.

Tymczasem standardów żadnych. O minimalną jakość, zgodność z normami budowlanymi czy projektem (dot. materiałów i robocizny) trzeba się wykłucać i przepychać. Ekipy na każdym kroku próbują oszukać i naciągnąć.

Co ciekawe koszty robocizny w Szczecinie są podobne jak Krakowie, ale ceny oferowane za usługi budowlane dwu-trzy krotnie większe. W głowach się poprzewracało panom budowlańcom i tyle. Ale poczekamy, poczekamy. Banki coraz mniej chętnie udzielają kredytów i niedługo eldorado się skończy.:p

Czy przez uzdatnianie, rozumiesz jedynie zmiękczacz czy coś więcej? Ja mam zmiękczacz Armar Ocean Bis. Mi montowała wszystko firma Ciepła Chata razem z kotłem i cała instalacją. Uruchomienie i ustawienie robił Artur Filipek, firma Axxe i oni trudnią się tego typu rzeczami tel. 509 071 504.

Korzystam i bardzo sobie chwalę. Nie ma kamienia w czajniku kompletnie. Czyszczenie łazienek i kabin prysznicowych to bajka. Nie ma dużego osadu a jedynie zaschnięte kropki wody. Nie wiem jaką masz instalację, ale jeśli jest coś z miedzi (choćby w kotłowni) to szukaj zmiękczacza z możliwością podmieszania, czyli nie 100% zmiękczenie tylko troszkę wody zwykłej też wchodzi do instalacji. Miedź nie lubi się z całkowicie zmiękczoną wodą. W dodatku całkowite zmiękczenie powoduje, że talerze wypadają z rąk podczas mycia na samym początku :D być może niektórzy się uśmieją jak przypomną sobie te czasy zanim ograniczyli używanie środków piorących typu płyn do mycia naczyń czy proszek do prania.

dzięki za odpowiedź, tak chce zamontować zmiękczacz, ponieważ po niespełna dwóch latach użytkowania osadza się bardzo kamień i w obawie o piec, baterie etc. chcę zredukować osadzanie się kamienia. Byłem dzisiaj w Mierzynie wyceniają koszt z montażem na ok 3.000 zł. Skontaktuję się też z firma Axxe, dzięki za podpowiedź z tym podmieszaniem, faktycznie potwierdziła się dzisiaj ta inforamcja w firmie w mierzynie.

pozdrawiam