Iwonka i Adaś 02.07.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Witaj, martelia a gdzie chcesz postawic dom swoich marzen, masz juz jakąś dzialeczke czy to dopiero plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.07.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 witajcie ech..podlewanko to tez ciezka praca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.07.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 GrzegorzR dzis tylko podlewanie....i sprzatnie chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.07.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 GrzegorzR widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 02.07.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 No ja też widziałem, ziemia równa jak lotnisko , teraz tylko patrzeć jak trawa będzie wschodzić. Możesz zdradzić jaki masz kolor okleiny okien? My zdecydowaliśmy się już na kolor dachówki i teraz kolej na wybór koloru stolarki okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 02.07.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 wpadłam tylko na chwilkę, żeby się przywitać Wszyscy pewnie dzisiaj grillowali na swoich działeczkach, budowach itp to uciekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 03.07.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 GrzegorzR Pamietaj, Grzesiu, że przy wyborze koloru ram okiennych musisz wziąść poda uwage kolor bramy garażowej,ktora powinna wspólgrać z całościa i miec podobny kolor. To tak jak z kobietą - perfekcjonistka buty kupuje do koloru torebki, albo odwrotnie. pozdrawiam wszystkich i spadam na swoje budowanie. Uwazajcie na sloneczko, cobyscie wieczorkiem nie plakali. delf - czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.07.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 GrzegorzR okna M&S okleina złoty dab ech...własnie skonczyłam podlewać....całe 1,5 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.07.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 GrzegorzR Iwonka ma rację....ale brame mozesz tez dobrac do koloru dachówki...a teraz sa juz bramy w tym kolorze... U mnie widziałes, brama ,dachówka i drzwi kolor brąz.....aha i parapety klinkier szkliwiony braz...a okienka pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witam wszystkich.... ja juz po podlewanku...tak sie zastanawiam..nastepne dopiero wieczorem???? hmm...bo przeciez w zar to nie mozna lac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 03.07.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witam wszystkich No to trafiłem z kolorem okleiny, pewnie też będziemy wybierać złoty dąb, tak jak pisałaś brama garażowa będzie w tym samym kolorze, nie wiem jeszcze co z drzwiami. A dachówka nie będzie ani zielona, ani brązowa, ale złoty dąb powinien do niej pasować, już widzieliśmy takie zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.07.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 GrzegorzR to jaka bedzie dachówka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 03.07.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 No ..., czerwona. Widzieliśmy czerwoną dachówkę Euronitu na dachu i wygląda bardzo fajnie, no i jest jednym z trzech podstawowych kolorów w Euronicie, zresztą chyba nie tylko u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 03.07.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Po wczorajszej wizycie na działce i brodzeniu w chwaściorach, które ją bujnie porosły, stwierdziłem, że właściwie to nie widać jak ona wygląda i doszedłem do wniosku, że warto by trochę je wykosić przed wizytą geodety, tylko potrzebuję odpowiednie narzędzie w postaci kosy. Może posiadsz Teska taki cud techniki i mogłabyś użyczyć? Właśnie wróciliśmy z Madagaskaru, tzn. filmu, zabawa przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 03.07.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witam Wszystkich Dzisiaj byłam znowu zobaczyć ziemię którą być może kupię Jadę sobie-słonko świeci, ptaszki śpiewają, cisza, spokój, a na trzcince huśta się mały ptaszek - no i jak nie kupić takiej ziemi,no jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.07.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 witam wszystkich poniedziałkowo. znowu naklikaliście przez łikend niezłą książeczkę Teska - gratulki wielkie i jednocześnie współczucie. ale teraz będzie z górki tzn. będziesz się tylko martwić: - urośnie? - nie urośnie? i podlewać. co do podlewania - najlepiej bladym świtem - wtedy zielenina ma zapas wody na upalny dzień. a jak nie lubisz wstawać no to wieczorkiem tak od 19-stej. w dzień nie ma sensu lać - 40% wody wyparuje i nie dotrze tam gdzie trzeba. aha i tą trawę to, tak dobrze lej. mojemu już się znudziło lanie w węża (2 godz zabrane z życiorysu) i wczoraj zakupiliśmy zraszacz. fajny jest, duży i taki wielofuncyjny (zrasza za jednym razem 16x14m. może rosić na prawo i lewo, albo tylko na jedną stronę i ma funkcję pod rośliny). fakt że podlewanie trwa nieco dłużej ale teraz to nie boli. no i w razie upałów zawsze można pod tym zraszaczem troszku postać pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 04.07.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Cześć, chyba wszyscy budowali, grillowali lub opalali się w weekend, bo nikt mi nie odpisał Czekam dalej cierpliwie i mam nadzieję, że zadomowię się wśród was. Do Iwonki i Adasia : działkę mam, w Mierzynie, niecałe 1000 m2, kiedyś marzył mi się dom pod lasem, a mam kawalek prawie uzbrojonego pola pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.07.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 a łikendzik spędziłam pracowicie w sobotę od rana robiłam za kierowcę (synek miał turniej iaido więc cały dzień jeździłam w te i wewte) i jednocześnie gościłam się u imieninowego małżonka w niedzielę bladym świtem szkolenie psa (rok wczoraj skończył ), potem sadzenie paru roślinek (3 skalniaki, berberys i prezent imieninowy małżonka - wierzba hakuro). a że mi było mało pracy no to wypucowałam jeszcze sobie auto (pies właśnie linieje i zostawił mi na siedzieniach 10 kilo wełny ). Paweł - ja na ich robotę też nie narzekałam, tylko na te ciągłe próby wyrwania kasy. trzymam kciuki za poprawną współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.07.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 witajcie poniedziałkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.07.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Martelia - nie będę zabierać głosu bo, mam murowany. poczekamy na Bodekku.ale kiedyś tam, pod koniec lat 90-tych, gdy zdecydowaliśmy o budowaniu - pierwszą myślą był kanadyjczyk.niestety, po analizie realiów naszego ówczesnego rynku (znajomość technologii, jakość drzewa, co umie większość budowlańców i nasze zero wiedzy o budowaniu) wycofaliśmy się z tej opcji, zakładając że mniej błędów będzie w technologii tradycyjnej. ale to było dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts