Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

GrzegorzR

Pamietaj, Grzesiu, że przy wyborze koloru ram okiennych musisz wziąść poda uwage kolor bramy garażowej,ktora powinna wspólgrać z całościa i miec podobny kolor.

To tak jak z kobietą - perfekcjonistka buty kupuje do koloru torebki, albo odwrotnie. :D :D :D

pozdrawiam wszystkich i spadam na swoje budowanie.

Uwazajcie na sloneczko, cobyscie wieczorkiem nie plakali.

delf - czekam

GrzegorzR

Iwonka ma rację....ale brame mozesz tez dobrac do koloru dachówki...a teraz sa juz bramy w tym kolorze...

U mnie widziałes, brama ,dachówka i drzwi kolor brąz.....aha i parapety klinkier szkliwiony braz...a okienka pasują... :lol:

Witam wszystkich :D

No to trafiłem z kolorem okleiny, pewnie też będziemy wybierać złoty dąb, tak jak pisałaś brama garażowa będzie w tym samym kolorze, nie wiem jeszcze co z drzwiami. A dachówka nie będzie ani zielona, ani brązowa, ale złoty dąb powinien do niej pasować, już widzieliśmy takie zestawienie.

Po wczorajszej wizycie na działce i brodzeniu w chwaściorach, które ją bujnie porosły, stwierdziłem, że właściwie to nie widać jak ona wygląda i doszedłem do wniosku, że warto by trochę je wykosić przed wizytą geodety, tylko potrzebuję odpowiednie narzędzie w postaci kosy. Może posiadsz Teska taki cud techniki i mogłabyś użyczyć?

Właśnie wróciliśmy z Madagaskaru, tzn. filmu, zabawa przednia. :lol:

witam wszystkich poniedziałkowo.

znowu naklikaliście przez łikend niezłą książeczkę :lol:

Teska - gratulki wielkie i jednocześnie współczucie. ale teraz będzie z górki tzn. będziesz się tylko martwić: - urośnie? - nie urośnie? i podlewać.

co do podlewania - najlepiej bladym świtem - wtedy zielenina ma zapas wody na upalny dzień. a jak nie lubisz wstawać no to wieczorkiem tak od 19-stej.

w dzień nie ma sensu lać - 40% wody wyparuje i nie dotrze tam gdzie trzeba. aha i tą trawę to, tak dobrze lej.

mojemu już się znudziło lanie w węża (2 godz zabrane z życiorysu) i wczoraj zakupiliśmy zraszacz. fajny jest, duży i taki wielofuncyjny (zrasza za jednym razem 16x14m. może rosić na prawo i lewo, albo tylko na jedną stronę i ma funkcję pod rośliny). fakt że podlewanie trwa nieco dłużej ale teraz to nie boli. no i w razie upałów zawsze można pod tym zraszaczem troszku postać :p

pozdrawiam wszystkich

Cześć,

chyba wszyscy budowali, grillowali lub opalali się w weekend, bo nikt mi nie odpisał :( Czekam dalej cierpliwie i mam nadzieję, że zadomowię się wśród was.

Do Iwonki i Adasia :

działkę mam, w Mierzynie, niecałe 1000 m2, kiedyś marzył mi się dom pod lasem, a mam kawalek prawie uzbrojonego pola :lol:

pozdrawiam

a łikendzik spędziłam pracowicie

w sobotę od rana robiłam za kierowcę (synek miał turniej iaido więc cały dzień jeździłam w te i wewte) i jednocześnie gościłam się u imieninowego małżonka

w niedzielę bladym świtem szkolenie psa (rok wczoraj skończył :p ), potem sadzenie paru roślinek (3 skalniaki, berberys i prezent imieninowy małżonka - wierzba hakuro).

a że mi było mało pracy :lol: no to wypucowałam jeszcze sobie auto (pies właśnie linieje i zostawił mi na siedzieniach 10 kilo wełny :lol: ).

Paweł - ja na ich robotę też nie narzekałam, tylko na te ciągłe próby wyrwania kasy.

trzymam kciuki za poprawną współpracę.

Martelia - nie będę zabierać głosu bo, mam murowany. poczekamy na Bodekku.

ale kiedyś tam, pod koniec lat 90-tych, gdy zdecydowaliśmy o budowaniu - pierwszą myślą był kanadyjczyk.

niestety, po analizie realiów naszego ówczesnego rynku (znajomość technologii, jakość drzewa, co umie większość budowlańców i nasze zero wiedzy o budowaniu) wycofaliśmy się z tej opcji, zakładając że mniej błędów będzie w technologii tradycyjnej.

ale to było dawno temu