Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Paweł_

Podaj mi konkretne namiarki na twoją działeczkę, (moze być na priv), a może i ja jako kamera internetowa cosik Ci doniose, bo przecież tez często robię kurs przez Dąbie.

Tak kilka razy coś im doniesiesz, że np się opier......... to faktycznie uwierzą i Ty będziesz mógł spokojnie pracować. :wink:

Witajcie,

szukam kostki betonowej , bruku betonowego czegos na podkladki betonowe dystansowe pod zbrojenie,

czy ktos z Was ma moze do odsprzedania kostki bruk betonowy?

jeden z wymiarow 6 cm by mi pasowal a jak nie to napiszcie jakie macie

potrzebne mi 70 wg dlugosci zbrojenia czyli po dwoch stronach 140 podkladek plus jakis zapas na fundament pod kominy ok 50 'cegiel' betonowych lub wiecej jak ktos ma male wymiary kostek, bruku,

pytam ponownie:

czy ktos z Was wie czy strop fert40 zostal zastapiony przez ceram 40a ?

wykonawca mowi ze fert 40 jest starym stropem i musze przyznac, ze go w hurtowni nie widzialam,

rozstaw jest taki sam, wysokosc tez wiec moglabym zamienic bez zmiany projektu

witajcie wieczorkowo

ja tez mam pytanko do Was

Tynki wewnętrzne. Trochę sie naczytałam juz na ten temat i jest oczywistym, ze tynk cem-wap. jest lepszy i zdrowszy (oddycha) i bardzo bym chciała takowe mieć. Czynnik ekonomiczny jest jednak górą i juz prawie jesteśmy zdecydowani na gipsowe :cry:

Opiszcie mi swoje doświadczenia w tej kwestii (czy to az taki zły wybór?) i czy jestescie zadowoleni z ekipy ktora Wam takie tynki kładła. Jeżeli polecacie swoich fachowcow, to poprosze o namiarki, bo pomału szykujemy sie do tego etapu robót.

pozdrowionka

iwonka

Delf,

ja jeszcze w sprawie tych bloczkow od Ciebie. Będziemy robili ścianki działowe na poddaszu i chyba jez zrobimy z bloczkow a nie z rygipsow, wiec jezeli sprawa aktualna to wracaj szybko z urolpu a adam by po nie podjechal. Napewno nie wykorzystamy wszystkich ale mysle, ze jakas 100 bedzie nam potrzebna. Mowiłas mi jakiej sa wielkosci ale nie pamietam. Bedą sie nadawaly na ścianki działowe czy nie? (chodzi o grubość).