martelia 11.07.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam wszystkich, myślę i myślę o naszym, wymarzonym domku. Głowa mnie już boli od różnych możliwości, technologii, rozwiązań, ale edukuję się. Na początek : 1) czy żeby otrzymać z gminy warunki zabudowy, to składa się wniosek na jakimś zformalizowanym druku ? Jeśli nie, to co trzeba tam podać ? Czy płaci się jakąś opłatę ? 2) czy jesli kupię gotowy projekt, to każdy prjektant może dokonać w nim zmian i czy to są wysokie koszty ? 3) jak długo schną fundamenty ? Czy jest sens wylewać w sierpniu ? Czy lepiej poczekać do wiosny ? Do boddeku : chciałabym poznać twoją opinię dotyczącą firmy, która budowała twój dom. Mój adres mailowy : [email protected]. A może porozmawialibyśmy przez telefon, albo osobiście - co ty na to ? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 11.07.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 a i jeszcze jedno : wczoraj szukałam kanadyjczyka na ul. Nasiennej w Mierzynie, ale nie znalazłam Gdzie dokladniej szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Iwonka i Adaś - ooo tu się zdziwisz, jak dobiegłam do samochodu też przez jakiś czas się śmiałam (i to do siebie samej ) - w końcu łikend był Paweł - moge polecić: wod-kan + co - p. Pańka 601-780-018 tynki gipsowe - p. Sobolewski - 502-744-070 posadzki - p. Ferlas 691-961-662 elektryka - ci co robili u mnie wewnętrzną są do bani, ale drudzy (robili przyłącze, dokumenty + poprawiali po poprzednikach są ok ale nie tani i raczej wolą duże inwestycje) p. Kosowski 601-772-500 Martelia - ad.1. ja już nie pamiętam ad.2. każdy architekt (oczywiście z uprawnieniami). gotowy (nawet jak nic nie zmieniasz) podlega i tak adaptacji (więc architekt niezbędny) koszty adaptacji? (nie znam obecnych, kiedyś 1500zł). Jeżeli zmiany większe to, w zależności od architekta. ad.3. wylewaj śmiało, do zimy dużo czasu, a fundamenty robi się szybko. pamiętaj tylko żeby przez zimą zakończyć budowę na określonym etapie np. na stanie "o". chodzi o to żeby nie zostawiać budowy z wylanymi np do połowy fundamentami (zima robi duże szkody na niezamkniętych etapach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.07.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 elektryka to polecam goraco- ale do tanich nie nalezy..za to porzadny, szybki sprawny i nie załuje kabelków... zerknij na privka Czemu zawsze wszystko na privka? Przecież to jest forum. Miejsce do rozpowszechniania informacji? Ja też bym chciał namiar na tego elektryka. Między innymi dla takich informacji czytam ten wątek. Poza tym, siła tego forum tkwi właśnie w publicznym obrocie informacją. Jak ktoś jest dobry to trzeba go pochwalić, jak spartolił robotę to trzeba mu zrobić antyreklamę. Dzięki temu fachowcy będą się bardziej mobilizować i w zapomnienie pójdzie reguła BPS ku naszemu wspólnemu pożytkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.07.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 moge polecić: wod-kan + co - p. Pańka 601-780-018 tynki gipsowe - p. Sobolewski - 502-744-070 posadzki - p. Ferlas 691-961-662 elektryka - ci co robili u mnie wewnętrzną są do bani, ale drudzy są ok p. Kosowski 601-772-500 No o to mi właśnie chodziło. Dzięki Czupurek. Teska, nie pogniewaj się przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 a u mła będzie dzisiaj zakończenie wstępnych prac ogrodniczych od frontu małżek się przyłożył i na dziś został jeszcze tylko kawałek za garażem do obsiania trawką. już się zrobiło niezmiernie kulturnie. coby tylko ta trawa wzeszła! choć połówka mówi, że będzie picabello bo, nawet nawozem potrakowaliśmy i substrat torfowy rozsypaliśmy, czego we właściwym ogrodzie nie stosowaliśmy, a i tak wyrosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 11.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witajcie po weekendzie ale woda w morzu była cieplutka ponawiam pytanie o namiary na ocieplaczy poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 martelia - co do kanadyjczyka jak jedziesz za Geantem w kierunku na Lubieszyn skręcasz na światłach w prawo w ul. Topolową domek widać po lewej stronie za jakieś 400 m drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 martelia - poszło na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 maksiu - wysłałem kilka fotek jakbyś znalazł chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 elewacja w 98% skończona i zamalowana został tylko 1 balkonik i cokolik możecie się spodziewać nowych fotków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 11.07.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Bodekku - ale masz fajnie ok, spadam do dom, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.07.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 no to pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.07.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Klaus dlatego na privka, bo nie bede pisala nazwiska nawet dobrego fachowca ktory sobie tego nie zyczy. Ale na privka podam zawsze.Więc zerknij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.07.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 znowu zakupy ogrodnicze.... 40 szmaragdów sosna karłowa MopsJalowiec " blue star" - taka kulkaJalowiec "golden carpet" zołty no nic....i 500 zł poszło...a jutro robota ogrodnicza:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.07.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Klaus dlatego na privka, bo nie bede pisala nazwiska nawet dobrego fachowca ktory sobie tego nie zyczy. Ale na privka podam zawsze.Więc zerknij. Dziękuję, odebrałem. A co do fachowców to myślę, że każdy sobie życzy reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.07.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Klaus pewnie, ale nie kazdy chce zeby jego nazwisko mimo wszystko pisac w necie. A on nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 11.07.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Slyszeliscie ze styropian drozeje o 30%??? czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.07.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Może być prawda, jest cholernie ciężki w utylizacji, mogli nałożyć tak zwaną opłatę produktową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 11.07.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 facet w jenej hurtowni mowi, ze w ostatnim czasie producenci nie realizowali zamowien, bo od jutra drozeje i beda sprzedawac po wyzszej cenie, w innej hurtowni powiedzial, ze podrozeje ok 20 proc za miesiac, bo ostatnio byly niskie ceny na styropian i za miesiac na pewno zdrozeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts