Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Szlag by trafił taką pogodę :evil: :evil: :evil: .

Witam czwartkowo. Pierwsze kilka dni urlopu mam już z głowy bo właśnie wróciłem a w zasadzie zostałem przegoniony przez potworne ulewy i wichury z Ińska gdzie mielismy sobie z rodzinką wspaniale wypocząć.

Ale cóż po 5 dniach zmagania z wichrami i deszczami poddaliśmy się :( chociaż namiot spisał się na medal i mieliśmy 95% sucho.

Ale pomijając fakt pogody miejsce jest idealne na wypoczynek, jeziorko super czyste a i woda o dziwo była cieplutka. Zainteresowanym polecam pole biwakowe "Na cyplu" a dla fanów nurkowania powiem że jest tam również baza nurkowa.

Jeśli ktoś dysponuje prognoza długotermiową z dużą ilościa słońca to poproszę o takową :lol: :wink: bo jeszcze 2 tygodnie urlopu zostało.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Paweł byłam dzisiaj na pewnej budowie, ale inwestora nie było :wink:

Didi byłam dzisiaj w pewnym domu, ale właściciela nie było :wink: (juz drugi raz!) :evil: :wink:

Paweł, Jolly - jak tam z oczyszczalnią, niestety nie mogłam wpaść wysyłałam męża, dajcie znać, co i jak.

Szlag by trafił taką pogodę :evil: :evil: :evil: .

Witam czwartkowo. Pierwsze kilka dni urlopu mam już z głowy bo właśnie wróciłem a w zasadzie zostałem przegoniony przez potworne ulewy i wichury z Ińska gdzie mielismy sobie z rodzinką wspaniale wypocząć.

Ale cóż po 5 dniach zmagania z wichrami i deszczami poddaliśmy się :( chociaż namiot spisał się na medal i mieliśmy 95% sucho.

Ale pomijając fakt pogody miejsce jest idealne na wypoczynek, jeziorko super czyste a i woda o dziwo była cieplutka. Zainteresowanym polecam pole biwakowe "Na cyplu" a dla fanów nurkowania powiem że jest tam również baza nurkowa.

Jeśli ktoś dysponuje prognoza długotermiową z dużą ilościa słońca to poproszę o takową :lol: :wink: bo jeszcze 2 tygodnie urlopu zostało.

ech...nastepny tydzien tez taki ma byc :cry:

Deszcz,deszcz

a... propos wilgoci:

Jaką izolację przeciwwilgociową stosowaliście na podłodze parteru - folię, czy papę?

Papa x1,czy x2? Termozgrzewalna?

potem:

• folia?
    styropian np. 10 cm
    folia?
    jastrych
    wykończenie podłogi (czyli posadzka :D )

Niektórzy beton pod papą malują jeszcze roztworem asflatowym (izolbitem A, czy jak mu tam). Co Wy na to?

Tak w telegraficznym skrocie moja relacja z postepów na mojej budowie.

1. Przybódówka (dobudowany kaganek jest juz gotowy).

2. Płot i ogrodzenie nareszcie skonczone (był tygodniowy poslizg).

3. Dodatkowo montujemy jeszcze jedna brame wjazdową.

Od dzisiaj podobno zaczeli stawiac scianki dzialowe na poddaszu. Jutro musze podjechac sprawdzic. Moj mąż zaczął kłasc elektrykę, ale kiedy skonczy to wielka niewiadoma.

A tak wogole to w sobote mam wesele (przyjaciółki syn sie zeni) i bylam sobie dzis kupic kreacje a mezowi garnitur.

Kurde, razem z prezentem dla mlodych wydalam ponad tysiac zlotych. (bez butów). Wiecie ile bym cegiel za to kupila. :D

Ale nic to, strasznie sa kochani i bardzo sie ciesze, ze bede na ich weselu.

Wy tez teraz jak budujecie to wszystko przeliczacie na cegły, kafelki itp. rzeczy? :D

pozdrowionka

iwonka

No to jeszcze ja na koniec :D

Właśnie skończyłam wybierac kolorki dla dzieciaków do pokoi, nie wiem, co na to mąż, ale co tam.

Zobaczcie:http://foto.onet.pl/upload/11/96/_508218_n.jpg

pierwszy z kropkami, to pokój młodszego, a kropki, to kolory mebli i lamp, które juz mamy i trzeba wykorzystać. Pozostałe, to kolorki dla starszego.

witam piąteczkowo

od 15-stej urlopik :p

tylko ta pogoda nie tego :-?

a w nocy lało i błyskało i rano wyszło, że muszę jednen kawałek z przodu poprawić bo, stoi w wodzie jodła i trawa

wrrr..... cała praca na marne

Iwonka i Adaś - ja też jadę jutro na ślub koleżanki z pracy. Z tym, że nasza delegacja poprzestanie na kościele.

Ech, kiedy to, było...

pozdrowionka dla wszystkich

Witam Was :D

Moze mnie nie pamietacie bo nie zaduzo sie udzielalam tu, a ostatnio wogole na forum dlugo nie zagladalam,moze dlatego ze jeszcze nic na mojej dzialce sie nie dzialo.No ale pozwolenie wlasnie dostalismy i zaczynamy.

I mam prosbe do Was,potrzebuje dobrego hydraulika aby zrobil mi wcinke w wodociag i podlaczyl studnie. Geodete mam , koparke tez, material tez, chodzi mi o sama robocizne wcinki i podlaczenia studni.

Wodociagi chetnie zrobia ale jak wywalili cene za robocizne to mi oczy wyszly :o o tak. DLatego jak w dym do Was uderzam po namiar na hydraulika :p napewno macie sprawdzonych :p z gory dzieki,pozdrawiam :p

Aha i jak myslicie ile to moze kosztowac? trzeba zrobic wcinke do rury pcv 90 w ulicy i 7 mb rury poprowadzic prosto do studzienki i podlaczyc studzienke.Ile Wy placiliscie?

Mysle o samej robociznie ( bez wykopow).

ja placilam 2tys - za materialy mapki robocizne no i nieszczesna studzienke wodomierzowa izoter ( taka ocieplona styropianem-prod francuskiej) ogolnie jest to ok.Robili mi to wodociagi z goleniowa.

zwroc sie jak cos tez do firmy Cestar ( nie mam tel ale pewnie w informacji podadza.Oni tez to robia)

witam piąteczkowo

od 15-stej urlopik :p

tylko ta pogoda nie tego :-?

a w nocy lało i błyskało i rano wyszło, że muszę jednen kawałek z przodu poprawić bo, stoi w wodzie jodła i trawa

wrrr..... cała praca na marne

Iwonka i Adaś - ja też jadę jutro na ślub koleżanki z pracy. Z tym, że nasza delegacja poprzestanie na kościele.

Ech, kiedy to, było...

pozdrowionka dla wszystkich

ze lało to wiem, obudziłam si o po 3 :lol: ale błyskało??? to przespałam.

Aha i jak myslicie ile to moze kosztowac? trzeba zrobic wcinke do rury pcv 90 w ulicy i 7 mb rury poprowadzic prosto do studzienki i podlaczyc studzienke.Ile Wy placiliscie?

Mysle o samej robociznie ( bez wykopow).

ja placilam 2tys - za materialy mapki robocizne no i nieszczesna studzienke wodomierzowa izoter ( taka ocieplona styropianem-prod francuskiej) ogolnie jest to ok.Robili mi to wodociagi z goleniowa.

zwroc sie jak cos tez do firmy Cestar ( nie mam tel ale pewnie w informacji podadza.Oni tez to robia)

Dzieki Teska

kurcze wodociagi z polic chca za robocizne z materialem 3000 i do tego mam sobie sama koparke zalatwic.