Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Co do wodociagów. Ja płacę 2000zł za materiały (w tym studzienka na dwa wodomierze)+ 1200 zł za robociznę. Długość przyłącza 32m w terenie z drzewami (dużo korzeni). Wczoraj kopali i okazało się, że musieli dołożyć 5m, aby obejść olbrzymiego buka (nie dało się przejść pod korzeniami). Dorzucę im za to 100 zł (chcieli 200). Dodatkowo zapłaciłem 214 zł za odbiór i nadzór z Wodociagów. Projekt miałem zrobiony na etapie pozwolenia na budowę (za 200zł).

pozdrawiam

Konrad

Witam

Co do wodociagów. Ja płacę 2000zł za materiały (w tym studzienka na dwa wodomierze)+ 1200 zł za robociznę. Długość przyłącza 32m w terenie z drzewami (dużo korzeni). Wczoraj kopali i okazało się, że musieli dołożyć 5m, aby obejść olbrzymiego buka (nie dało się przejść pod korzeniami). Dorzucę im za to 100 zł (chcieli 200). Dodatkowo zapłaciłem 214 zł za odbiór i nadzór z Wodociagów. Projekt miałem zrobiony na etapie pozwolenia na budowę (za 200zł).

pozdrawiam

Konrad

A to u mnie podobnie.2000 materialy - z tym ze ja mam 7mb rur a nie 32.

1000 zl to robocizna juz z odbiorem i geodeta ( ale bez kopary).czyli zgadza sie, no trudno szkoda ze to takie drogie jest :cry:

No ale ja z tym bankiem chcialam sie dowiedziec ................ :lol: co wczesniej pisalam

Bodekku ciesze sie ze mucha fajna :p

I pomyslec ze kiedys nogi sie wyrywalo ....................... :p

A u mnie było 70m gazu i coś koło 15-20m wody (mówię o rurach) z koparką geodeta był mój ale uzgadniał spotkanie p. K i chyba zapłaciłam 3600 z vat - tak mi się kojarzy, bo nie chce mi się faktury szukać i odbiory były przez p. K załatwiane ja tylko musiałam złożyć podpisy

A u mnie było 70m gazu i coś koło 15-20m wody (mówię o rurach) z koparką geodeta był mój ale uzgadniał spotkanie p. K i chyba zapłaciłam 3600 z vat - tak mi się kojarzy, bo nie chce mi się faktury szukać i odbiory były przez p. K załatwiane ja tylko musiałam złożyć podpisy

Didi maz rozmawial z p.K :p chce aby przeslac mu projekt i wyceni.

To ty tyle za gaz i za wode dalas? kiedy to bylo? dawno?

A ja gazu nie bede miala :cry: moze w przyszlosci, narazie trzeba bedzie z peletami powalczyc.Ale widzialam fajny kociol na pelety ktory zaladowuje sie tylko raz na 4-5 dni.

Didi maz rozmawial z p.K :p chce aby przeslac mu projekt i wyceni.

To ty tyle za gaz i za wode dalas? kiedy to bylo? dawno?

A ja gazu nie bede miala :cry: moze w przyszlosci, narazie trzeba bedzie z peletami powalczyc.Ale widzialam fajny kociol na pelety ktory zaladowuje sie tylko raz na 4-5 dni.

Co do pieca, to zdaje mi się, że Jolly montowała taki na pelety.

Teska nie martw sie przynajmniej trawke ci podleje :p

Ja wlasnie sobie siedze i projektuje swoj przyszly ogrod w tym programiku co pisalam, heheh nasialam kawiatkow, przy kliknieciu - lipiec - slicznie ale styczen - buuuuuuu nic nie ma. Ale znalazlam kwiaty co w styczniu na czerwono kwitna a w lato zielone liscie maja. Zamienilam wiec, klikniecie na styczen i prosze - czerwono :p

O a jakie macie zywoploty? juz chyba zaszadze bo one malo rosna w rok, wiec jak za rok sie wprowadze to juz chociaz cos bedzie :p widzialam gdzies fioletowy zywoplot ale co to za roslina byla????? musze poszperac w programie on ma 9000 roslin.

Teska - ty te chmury ściągasz czy co :o

no nie wiem własnie.... :cry: a mialam chwast z trawki wyrywac :cry:

O kurde to ja mowie ze ci trawka urosnie a tu chwasty urosna :cry: e tam, dzieciaki ( jak masz ) wpuscisz niech plewia :wink:

Pamietam jak moj syn byl maly to moj maz mowil - u nas odkurzac beda dzieci, dostana male odkurzaczki i beda smigac :lol: ja sie z niego smialam,no a teraz? moj syn ma 4,5 lat i uwielbia wprost odkurzac :p