Didi 22.07.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska nie martw sie przynajmniej trawke ci podleje Ja wlasnie sobie siedze i projektuje swoj przyszly ogrod w tym programiku co pisalam, heheh nasialam kawiatkow, przy kliknieciu - lipiec - slicznie ale styczen - buuuuuuu nic nie ma. Ale znalazlam kwiaty co w styczniu na czerwono kwitna a w lato zielone liscie maja. Zamienilam wiec, klikniecie na styczen i prosze - czerwono O a jakie macie zywoploty? juz chyba zaszadze bo one malo rosna w rok, wiec jak za rok sie wprowadze to juz chociaz cos bedzie widzialam gdzies fioletowy zywoplot ale co to za roslina byla????? musze poszperac w programie on ma 9000 roslin. czy te roślinki to przypadkiem nie oczary?, bo są i takie co w październiku kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska nie martw sie przynajmniej trawke ci podleje Ja wlasnie sobie siedze i projektuje swoj przyszly ogrod w tym programiku co pisalam, heheh nasialam kawiatkow, przy kliknieciu - lipiec - slicznie ale styczen - buuuuuuu nic nie ma. Ale znalazlam kwiaty co w styczniu na czerwono kwitna a w lato zielone liscie maja. Zamienilam wiec, klikniecie na styczen i prosze - czerwono O a jakie macie zywoploty? juz chyba zaszadze bo one malo rosna w rok, wiec jak za rok sie wprowadze to juz chociaz cos bedzie widzialam gdzies fioletowy zywoplot ale co to za roslina byla????? musze poszperac w programie on ma 9000 roslin. hmm..tez bym chciała taki programik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.07.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska - ale jak trawka urośnie to chwasty zagłuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska nie martw sie przynajmniej trawke ci podleje Ja wlasnie sobie siedze i projektuje swoj przyszly ogrod w tym programiku co pisalam, heheh nasialam kawiatkow, przy kliknieciu - lipiec - slicznie ale styczen - buuuuuuu nic nie ma. Ale znalazlam kwiaty co w styczniu na czerwono kwitna a w lato zielone liscie maja. Zamienilam wiec, klikniecie na styczen i prosze - czerwono O a jakie macie zywoploty? juz chyba zaszadze bo one malo rosna w rok, wiec jak za rok sie wprowadze to juz chociaz cos bedzie widzialam gdzies fioletowy zywoplot ale co to za roslina byla????? musze poszperac w programie on ma 9000 roslin. czy te roślinki to przypadkiem nie oczary?, bo są i takie co w październiku kwitną oczary?no slyszalam o nich. Oczary? musze je zobaczyc. ALe te co ja mowilam to grzybień . Albo tez caly rok zielony a marzec - luty fioletowo czerwony - wrzosiec krwisty. A zamiast zywoplotu to moze bym wziela roze chinska ( ketmia) kurcze od czerwca-listopada jest czerwona a zielona caly rok. A caly rok czerwony jest solenostemon fajny bo taki wysoko 0,5m a szeroki 0,3. Boze co za nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 hmm..tez bym chciała taki programik.... A prosze bardzo sciagnij sobie wersje demo tez jest niezla, duzo w niej mozna zrobic. http://www.zielonyogrod.pl/soft/dema.html program nazywa sie : Garden Composer 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska - ty te chmury ściągasz czy co no nie wiem własnie.... a mialam chwast z trawki wyrywac O kurde to ja mowie ze ci trawka urosnie a tu chwasty urosna e tam, dzieciaki ( jak masz ) wpuscisz niech plewia Pamietam jak moj syn byl maly to moj maz mowil - u nas odkurzac beda dzieci, dostana male odkurzaczki i beda smigac ja sie z niego smialam,no a teraz? moj syn ma 4,5 lat i uwielbia wprost odkurzac hmm..dzieciakow to juz nie mam....mam dorosłego chłopa juz w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 hmm..tez bym chciała taki programik.... A prosze bardzo sciagnij sobie wersje demo tez jest niezla, duzo w niej mozna zrobic. http://www.zielonyogrod.pl/soft/dema.html program nazywa sie : Garden Composer 3D hmm.. mam to..kiedys był w muratorze przypomnialo mi sie.Ale chyba plytka jest stuknieta bo nic nie mozna zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.07.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 AgnieszkaTylko sprawdź jakie mają wymagania (woda, zacienienie, przemarzanie)no i jaki osiągają rozrost, żebys nie miała po trzech latach buszu zamiast ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska - ale jak trawka urośnie to chwasty zagłuszy chwasty potraktuje chemia, ale wyrywam gdzieniegdzie trawe te dzika bo ona jest beeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Agnieszka Tylko sprawdź jakie mają wymagania (woda, zacienienie, przemarzanie) no i jaki osiągają rozrost, żebys nie miała po trzech latach buszu zamiast ogrodu no patrze , patrze i sprawdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam Grupowiczow. Jestem nowy wiec wiele przede mna:) Na poczatek przymierzamy sie do kupna dzialki. Moze ktos zaopiniuje, bo na razei jest tak. Mam ywstepnie dwie do wyboru. Jedna to miedzy wolczkowem a dobra (okolice puszczy wkrzanskiej), cena b.przystepna, media w drzodze i w ogole piekna tylko daleka do domu , pozniej zostanie tylko pks a dziecko do szkoly? Druga za to na bezrzeczu, wiec dojazd duzo lepszy ale oczywiscie 50% drozsza. I wlasciwie to tylko taki szkopul z ta dzialka: jest tak jakby w srodku innych dzialek znaczy 7 sasiadow ze wszsytkich stron dookola i droga do niej nie taka glowniejsza tylko wydzielona miedzy dwiema innymi dzialkami, to mnie zastanawia jak to sie bedzie mieszkalo pomiedzy (jakies doswiadczenia z autopsji?). I jeszcze sprawa z mediami bo na razie sa ale w 'drodze', a dokladniej na drodze kilkaset metrow dalej ale beda pewnie blizej, z czasem, tylko pewnie doprowadzone do drogi tej glowniejsze, a ta mala sciezynka sam bede musial, znacyz wiekszy koszt (czy sie myle?). Sorry za dlugi post ale tyle pytan, a jeszcze dzialki nie kupilismy ze boje sie juz co to bedzie potem. Wszelkie sugestie mile widziane. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.07.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witaj brunobsd Oj! A na ile masz siłydo walki o przyłącza o warunki itd? U nas swego czasu odpadła działeczka bardzo ładna, narożna z dala od drogi bo właśnie.....zdala od drogi i mediów. Do dziś się nikt w tym rejonie jeszcze nie wybudował a ja........ już od roku mieszkam w swoim domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.07.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A jeszcze pytałeś o sąsiadów.Mam "tylko" trzech i uważam, że o conajmniej jednego jest za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 No wiec to nie jest tak do konca z dala od drogi, bo to ma byc osiedle domkow i ludzie beda sie przeciez z czasem tam budowac wiec media, mam nadzieje, beda coraz blizej. Kwestia tylko tej waskiej drogi pomiedzy dzialkami, no ale skoro jest wiec dojazd bedzie. Eee tam ... sam juz nie wiem. ale dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.07.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 brunobsd - witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 dzieki za mile przyjecie. tutaj sie przynajmniej cos dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.07.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 wszystko zależy od tegojak szybko się chcesz budować,sprawdź przede wszystkim mediabez nich nic nie zrobiszpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Czesc brunobsd ( ah jaki ciezki nick do napisania a no co do wyboru dzialki to sie nie wypowiem, to wybor bardzo indywidualny, dla mnie wazne bylo aby szkola i przedszkole bylo blisko sasiadow bede miala 2 - pozostale strony to drogi. Nie wiem jak bedzie , narazie mieszkam w kamienicy a sasiedzi ok, moga byc - zalezy na kogo sie trafi. No tylko czy tak obtoczona bym chciala byc? hmmm chyba nie, raczej napewno nie. Cenie sobie aby w przyszlosci miec duuuuzo prywatnosci a nie zeby mi z kazdego kata ktos zagladal w okna. Od wybrania dzialki do rozpoczecia budowy to jeszcze troszke trzeba pozalatwiac. Na poczatek notariusz i te wszystkie oplaty zwiazane z kupnem dzialki, ksiegami itp. Nie pamietam ile to mnie wynioslo ale troche trzebabylo miec. Pozniej zakup projektu ( moj kosztowal 1700zl) , adaptacja, zalatwienie warunkow zabudowy,zud-y rozne uzgodnienia i umowy na przylacza,pozwolenie na budowe ( ja akurat to wszystko zlecilam projektantowi bo nie mielismy czasu zeby samemu latac - kosztowalo mnie to 3000 zl ). Pozniej znow kase szykuj na budowe przylaczy do granicy dzialki - woda ( u mnie 3000zl za 7 mb) , prad ( u mnie 1600zl - ale tylko dlatego ze skladalo sie na to 5 sasiadow - razem wyszlo 8000 za 150m ale zrobilismy to razem i wyszlo po 1600). No i mozesz budowac Ale to fajna sprawa mimo kosztow i czasu ja juz ogrodek projetkuje a dopiero 20 sierpnia zaczynam fundamenty hihihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 no wlasnie mie sie na razie nei spieszy. Najpierw dzialka potem r albo moe na wet dwa przerwy na uzbieranie czesci funduszy. A z mediami to oczywiscie sprawdze dokladnieale jak mnei zapewniaja to nie bedzie problemu z mediami tylko pewnie wszyskto to kwestia ceny ...No i martwie sie tylka sama lokalizacja dzialki w tym skupisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska - ty te chmury ściągasz czy co no nie wiem własnie.... a mialam chwast z trawki wyrywac Teska, moze zlosliwe niemiaszki Ci chmury podsylaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts