Didi 22.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 no wlasnie mie sie na razie nei spieszy. Najpierw dzialka potem r albo moe na wet dwa przerwy na uzbieranie czesci funduszy. A z mediami to oczywiscie sprawdze dokladnieale jak mnei zapewniaja to nie bedzie problemu z mediami tylko pewnie wszyskto to kwestia ceny ... No i martwie sie tylka sama lokalizacja dzialki w tym skupisku. a już się tam ktoś wybudował? i drugie pytanie: która działeczka bardziej Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 napiszcie gdzie macie studzienki wodomierzowe i dlaczego w ziemi a nie np w piwnicy czy w pomieszczeniu gosp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 no wlasnie mie sie na razie nei spieszy. Najpierw dzialka potem r albo moe na wet dwa przerwy na uzbieranie czesci funduszy. A z mediami to oczywiscie sprawdze dokladnieale jak mnei zapewniaja to nie bedzie problemu z mediami tylko pewnie wszyskto to kwestia ceny ... No i martwie sie tylka sama lokalizacja dzialki w tym skupisku. no jak sie tobie nie spieszy a nie jestes pewien dzialki to poszukaj jeszcze. My to rok dzialki szukalismy.zadna nam sie nie podobala. O nie przepraszam jedna mi sie strasznie spodobala - w gminie węgorzyno, poprostu cudo jak z filmu - dzialka na wzgorzu , przepiekne duze wiekowe juz pewnie drzewo i widok na piekne jezioro w dole i park. Siadlam i posluchalam jak ptaszki spiewaja - pieknie, oj pieknie, ale co z tego jak dojazd do pracy to jakies 2 godziny a szkoly tam nie uwidzisz ani nic blisko pozniej dlugo szukalismy, az wreszcie znalezlismy ta co kupilismy - tylko spojrzalam i wiedzialam ze to jest to. Zadnych ale nie bylo. Same plusy - chociaz przepraszam bylo ale - media dallleko 150 m ale inne plusy przebily minus Wiem tylko ze dzialka musi miec to cos co nam od razu w oko wpadnie. Jesli sie zastanawiasz i nie jestes pewien to moze to nie ta dzialka jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.07.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 napiszcie gdzie macie studzienki wodomierzowe i dlaczego w ziemi a nie np w piwnicy czy w pomieszczeniu gosp? agnieszka1 w domu mam w pom gospodarczym - napisałam podanie z prośbą o przeniesienie i przeprojektowanie i ...wyrazili zgodę a teraz przy tej drugiej budowie chyba będzie jednak w studzience, bo.....już nie mam siły z nimi walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 napiszcie gdzie macie studzienki wodomierzowe i dlaczego w ziemi a nie np w piwnicy czy w pomieszczeniu gosp? agnieszka1 w domu mam w pom gospodarczym - napisałam podanie z prośbą o przeniesienie i przeprojektowanie i ...wyrazili zgodę a teraz przy tej drugiej budowie chyba będzie jednak w studzience, bo.....już nie mam siły z nimi walczyć Didi to agniesia pytala a nie ja. Ale swoja droga to zawsze wydawalo mi sie ze studzienki to na dworze zawsze sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 na razie jeszcze nikt sie tam nie buduje. A szukac to bysmy jeszcze dlugo szukali tylko ze podobno ceny dzialek ciagle w gore ida i jak za rok to juz bedzie strasznie drogo - tak przynajmniej nas strasza. I w sumei ciezko powiedziec czy nam sei podoba czy nie a na pierwszy rzut oka jest ok, ale to kawalek pola wiec z daleka nawet granic dzialki nie widac Moze to okazja i trzeba sie decydowac a moj 6 zmysl jest troche stepiony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 na razie jeszcze nikt sie tam nie buduje. A szukac to bysmy jeszcze dlugo szukali tylko ze podobno ceny dzialek ciagle w gore ida i jak za rok to juz bedzie strasznie drogo - tak przynajmniej nas strasza. I w sumei ciezko powiedziec czy nam sei podoba czy nie a na pierwszy rzut oka jest ok, ale to kawalek pola wiec z daleka nawet granic dzialki nie widac Moze to okazja i trzeba sie decydowac a moj 6 zmysl jest troche stepiony ... na mojej niegdys zyto roslo jak ja zobaczylam 1 raz, ale piekne zyto za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ... a teraz przy tej drugiej budowie chyba będzie jednak w studzience, bo.....już nie mam siły z nimi walczyć czy mozesz napisac dlaczego 'walczyc'? czemu utrudniaja? z Polic dostalismy warunki: studzienka w ziemi, z polimerobetonu, a mamy grunt podmokly wiec lepiej zeby bylo w domu, na dodatek znalezlismy przepis, ze min infrastr zaleca w piwnicy lub w domu na parterze, ale wtedy musi byc wydzielone pom gosp, po prostu wodociagi daja wszystkim te same warunki, ale jak ktos poszuka przepisu to musza sie godzic na proponowane rozwiazania, my zanieslismy pisemko z podstawa prawna i wlasnie dzis przyszla 4-linijkowa odpowiedz, ze oczywiscie sie zgadzaja - no bo innego wyjscia nie mieli, tylko w naszej gestii jest zatwierdzenie nowych zudow jesli sie zmieni droga przebiegu a najlepsze jest to, ze znalezlismy jednego wytworce studzienki z polimerobetonu i 2 sprzedawcow powiazanych z tym wytworca podejrzana sprawa, ale ludzie sie godza na to, u nas sam koszt najtanszej studzienki wynioslby 1700, do tego koszt wynajecia dzwigu plus wszelkie robocizny ok 1500 dlatego warto walczyc, dobrze, ze znalezlismy te rozporzadzenia PRZED, no ale mamy wode teraz od sasiadki, gorzej jak ktos nie ma sasiadow i musialby np beczkowoz na budowe zamawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Didi to agniesia pytala a nie ja. Ale swoja droga to zawsze wydawalo mi sie ze studzienki to na dworze zawsze sa. no wlasnie dlatego, ze wodociagi robia nas w konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 agniesia ja tez mam z polimerobetonu - ale to nie zaklad mi tak kazal , tylko projektant mi tak zaprojektowal a zaklad dal zgode na zrobienie wg projektu. Ale takie studzienki z polimerobetonu to sa w Zakladzie Betonow Żwirowych na ul. Transportowej kosztuja 1350 zl + 7%vat . No a podlaczenie samej studzienki to obojetnie czy w ziemi czy gdzie to montujesz i tak musisz zaplacic. U nas 1000zl z rurkami do wodociagu w drodze oczywiscie. Ale slonko wyszlo agniesia a gdzie ty sie budujesz ze gmina police? ja tez w tej gminie - kurcze ale powolna gmina , wyjatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ... No a podlaczenie samej studzienki to obojetnie czy w ziemi czy gdzie to montujesz i tak musisz zaplacic. U nas 1000zl z rurkami do wodociagu w drodze oczywiscie. no tak, ale lepiej zaplacic 1000 za podlaczenie wodomierza i odbior przez zwik , niz 1000 za podlaczenie, 1700 studzienka, 1500 robocizna, plus ten nieszczesny dzwig, wykop 2 metrowy w ziemi i pewnie jakies jeszcze nieprzewidziane wydatki jak znam zycie na pewno cos by doszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ... No a podlaczenie samej studzienki to obojetnie czy w ziemi czy gdzie to montujesz i tak musisz zaplacic. U nas 1000zl z rurkami do wodociagu w drodze oczywiscie. no tak, ale lepiej zaplacic 1000 za podlaczenie wodomierza i odbior przez zwik , niz 1000 za podlaczenie, 1700 studzienka, 1500 robocizna, plus ten nieszczesny dzwig, wykop 2 metrowy w ziemi i pewnie jakies jeszcze nieprzewidziane wydatki jak znam zycie na pewno cos by doszlo o jakiej ty mowisz robociznie 1500? my kupimy studzienke za 1444,50brutto , przywieziemy ja samochodem ( wiec za transport zaplacimy) a w dole ja umiescimy koparka na zawiesiach. Robocizna to tylko 1000 zl dla wodociagow za zrobienie podlaczenia. No i jakias gora 100 za kparke za zrobienie dolow.Aha no i 400 zl za wodomierz i rury. Razem wszystko mi wyjdzie 3000zl. Nie place jeszcze jakies 1500 - co to za robocizna o czym ty pisalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 tak, niestety, powolna jak diabli w Trzebiezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 22.07.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam Grupowiczow. Jestem nowy wiec wiele przede mna:) Druga za to na bezrzeczu, wiec dojazd duzo lepszy ale oczywiscie 50% drozsza. I wlasciwie to tylko taki szkopul z ta dzialka: jest tak jakby w srodku innych dzialek znaczy 7 sasiadow ze wszsytkich stron dookola i droga do niej nie taka glowniejsza tylko wydzielona miedzy dwiema innymi dzialkami, to mnie zastanawia jak to sie bedzie mieszkalo pomiedzy (jakies doswiadczenia z autopsji?). I jeszcze sprawa z mediami bo na razie sa ale w 'drodze', a dokladniej na drodze kilkaset metrow dalej ale beda pewnie blizej, z czasem, tylko pewnie doprowadzone do drogi tej glowniejsze, a ta mala sciezynka sam bede musial, znacyz wiekszy koszt (czy sie myle?). pozdr Brunobsd! 7 sąsiadów- fajnie! Bedziesz miał z kim walczyć! Media w odległości 200 m to ok. 50.000 PLN + papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 tak, niestety, powolna jak diabli w Trzebiezy aaaaaaaaaa a ja Tanowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 7 sąsiadów- fajnie! Bedziesz miał z kim walczyć! Media w odległości 200 m to ok. 50.000 PLN + papierki. No tak u mnie za sam gaz 150 m chcieli 20 tys.podzielic na 5 sasiadow to by wyszlo po 4 tys, ja chcialam dac, ale moi sasiedzi nie wiec bedziemy mieli kociol na pelety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 aaaaaaaaaa a ja Tanowo. zauwazylas, ze coraz wiecej osob tam sie sprowadza, tzn w rejon Polic, kiedys jak wracalam w szczycie to jechal 1, 2 samochody na kwadrans, a ostatnio jeden za drugim w odleglosci kilku metrow, i tak przez 2 godziny, wracali z pracy, w sumie super, tzn wiecej ludzi, bogatsza gmina, tylko sie zastanawiam, czy nie bedzie korkow, tylko 2 pasy, jakis traktor jedzie i juz droga zamiast pol godziny zabiera 45 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam Grupowiczow. Jestem nowy wiec wiele przede mna:) Druga za to na bezrzeczu, wiec dojazd duzo lepszy ale oczywiscie 50% drozsza. I wlasciwie to tylko taki szkopul z ta dzialka: jest tak jakby w srodku innych dzialek znaczy 7 sasiadow ze wszsytkich stron dookola i droga do niej nie taka glowniejsza tylko wydzielona miedzy dwiema innymi dzialkami, to mnie zastanawia jak to sie bedzie mieszkalo pomiedzy (jakies doswiadczenia z autopsji?). I jeszcze sprawa z mediami bo na razie sa ale w 'drodze', a dokladniej na drodze kilkaset metrow dalej ale beda pewnie blizej, z czasem, tylko pewnie doprowadzone do drogi tej glowniejsze, a ta mala sciezynka sam bede musial, znacyz wiekszy koszt (czy sie myle?). pozdr Brunobsd! 7 sąsiadów- fajnie! Bedziesz miał z kim walczyć! Media w odległości 200 m to ok. 50.000 PLN + papierki. to mnie teraz powaliles na kolana... moze sie jednak zastanowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 aaaaaaaaaa a ja Tanowo. zauwazylas, ze coraz wiecej osob tam sie sprowadza, tzn w rejon Polic, kiedys jak wracalam w szczycie to jechal 1, 2 samochody na kwadrans, a ostatnio jeden za drugim w odleglosci kilku metrow, i tak przez 2 godziny, wracali z pracy, w sumie super, tzn wiecej ludzi, bogatsza gmina, tylko sie zastanawiam, czy nie bedzie korkow, tylko 2 pasy, jakis traktor jedzie i juz droga zamiast pol godziny zabiera 45 minut heheh dobrze ze sa dwie drogi - a o ktorej mowisz? o szosie polskiej czy przez glebokie? bo ja przez glebokie bede jezdzic - tam mniejszy ruch A no,no gmina sie stala popularna, a co sie dziwic, czysta, zadbana no i pelno ziemi do sprzedania. Chociaz teraz juz mniej, bo sie rzucili i wykupili ludzie juz ze 2/3 w tym my ale wiesz jak ziemia atrakcyjna i nie droga ( w prownaniu np, ze szczecinem) to tylko kupowac nie? no i to tez uczynilismy A propos - ja w policach ( w samych policach) mieszkalam 16lat przyzwyczailam sie do tej gminy - teraz juz w szczecinie mieszkam 11 lat ale sie nie moge nadal przyzwyczaic - wiec uciekam do Tanowa - jakby nie bylo - gmina Police Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.07.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 te moje obserwacje dot glebokiego tylko tamtedy jezdze, przez szose za duzy ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts