Agnieszka1 22.07.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 te moje obserwacje dot glebokiego tylko tamtedy jezdze, przez szose za duzy ruch moj maz jezdzi codzinnie przez glebokie, tanowo do pracy, rano z centrum szczecina jedzie 15 minut o 7.30 rano, a wraca o 16 i jedzie juz 25 minut. No ale 10 minut to traci w samym centrum zeby sie przecisnac przez wojska polskiego i centrum cale i teraz jeszcze ta krzywosutego zamknieta to krazy 10 minut zanim do domu zajedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.07.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Hej,kompletuję dokumentację. Warunki z energetyki są, z gazowni są, z wodociągów będą w ciągu 2 tygodni. I moje pytanie: czy do WZ dołącza się w/w warunki i jest to niezbędne, czy dopiero przy pozwoleniu na budowę? Na razie marne widoki na kanalizację, a jeśli chodzi o szambo, to czy gmina musi wyrazić zgodę, czy potrzebny jest projekt, w którym momencie to załatwiać i gdzie?Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie nowych forumowiczów.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.07.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 martelia pisz szybko podanie do gminy o pozwolenie na postawienie szamba lub oczyszczalni (projekt nieopotrzebny) bo Rada Gminy podjęła uchwałę, która zakazuje stawianie szamb a zezwala na przydomowe oczyszczalnie tylko na działkach powyżej 2000 m2. Ta uchwała jeszcze nie weszła w życie, będzie obowiązywała dopiero po 14 dniach od ogłoszenia w dzienniku urzędowym województwa a z tego co wiem nie została jeszcze opublikowana. Zresztą został złożony protest i mam nadzieję że wojewoda unieważni tą uchwałę. Co warunków zabudowy to ja dołączałam zgody od dostawców mediów.ps. Chyba dobrze pamiętam że będziesz się budować w Mierzynie, bo to co napisałam dotyczy gminy Dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 szambo chcesz? fuj. nie wolisz oczyszczalni?na oczyszczalnie potrzebny jest projekt - do pozwolenia na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 22.07.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam piątkowo Wróciłam z Gdyni, a teraz czas powrócic do tematu " działka" Brunobsd widzę, że jesteś zainteresowany tymi samymi rejonami co ja Pusto tam straszliwie, ale jak pięęęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam piątkowo Wróciłam z Gdyni, a teraz czas powrócic do tematu " działka" Brunobsd widzę, że jesteś zainteresowany tymi samymi rejonami co ja Pusto tam straszliwie, ale jak pięęęknie tzn. tam w lesie miedzy wolczkowiem a dobra? Przyznaje ze pieknie ale wlasnei pusto i daleeko wszedzie... juz masz dzialke czy tak jak ja jestes jeszcze poszukiwaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 monikadobrze rozumiem?jesli nie mam dostepu do kanalizacji a mam dzialke ponizej 2000m2 to nie moge ani szamba ani oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 22.07.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dzieńdobry Brunobsd- co do działek między Wołczkowem a Dobrą to ma tamtędy przebiegać obwodnica Polic (może na święty nigdy ale zagrożenie istnieje). Co do odległości- nie demonizowałbym. Mój małżonek pracuje na prawobrzeżu i dojazd zajmnuje mu 30min. Musisz zdecydować co dla Ciebie ważne- ja akurat nie lubię tłoku. mam super sąsiadów- najbliższych jest dwóch. chciałam aby działka nie była położona w środku osiedla, żeby miała choć minimum intymności. Wyobraź sobie to miejsce z już pobudowanymi domkami. A najlepiej nie daj sięzwariować cenom i poszukaj - jeśli trudno wybrać spośród dwóch to może trzecia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 22.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 brunobsd jeszcze działki nie kupiłam... Obwodnica mnie nie przeaża- aż tak blisko nie będzie W sumie prawie jestem na działeczkę zdecydowana Bikosa ma rację stamtąd nie jest daleko do centrum Muszę jeszcze sprawdzić jak tam z elektryką i chyba się zdecyduję Jeśli to nie tajemnica jaką ceną Pan który sprzedaje działeczki Cię kusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.07.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 monika dobrze rozumiem? jesli nie mam dostepu do kanalizacji a mam dzialke ponizej 2000m2 to nie moge ani szamba ani oczyszczalni? Dobrze zrozumiałeś, mam nadzieję że ten przepis nie wejdzie w życie. Według mnie jest niezgodny z ustawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Teska - ty te chmury ściągasz czy co no nie wiem własnie.... a mialam chwast z trawki wyrywac Teska, moze zlosliwe niemiaszki Ci chmury podsylaja? no własnie...bo to od tych niemiaszków idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam Grupowiczow. Jestem nowy wiec wiele przede mna:) Na poczatek przymierzamy sie do kupna dzialki. Moze ktos zaopiniuje, bo na razei jest tak. Mam ywstepnie dwie do wyboru. Jedna to miedzy wolczkowem a dobra (okolice puszczy wkrzanskiej), cena b.przystepna, media w drzodze i w ogole piekna tylko daleka do domu , pozniej zostanie tylko pks a dziecko do szkoly? Druga za to na bezrzeczu, wiec dojazd duzo lepszy ale oczywiscie 50% drozsza. I wlasciwie to tylko taki szkopul z ta dzialka: jest tak jakby w srodku innych dzialek znaczy 7 sasiadow ze wszsytkich stron dookola i droga do niej nie taka glowniejsza tylko wydzielona miedzy dwiema innymi dzialkami, to mnie zastanawia jak to sie bedzie mieszkalo pomiedzy (jakies doswiadczenia z autopsji?). I jeszcze sprawa z mediami bo na razie sa ale w 'drodze', a dokladniej na drodze kilkaset metrow dalej ale beda pewnie blizej, z czasem, tylko pewnie doprowadzone do drogi tej glowniejsze, a ta mala sciezynka sam bede musial, znacyz wiekszy koszt (czy sie myle?). Sorry za dlugi post ale tyle pytan, a jeszcze dzialki nie kupilismy ze boje sie juz co to bedzie potem. Wszelkie sugestie mile widziane. pozdr witaj a jesli to nie tajemnica to zdradz ile kosztuje ta działka na Bezrzeczu i jaka jest duza??? moze znajdziemy tu lepsiejszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 na razie jeszcze nikt sie tam nie buduje. A szukac to bysmy jeszcze dlugo szukali tylko ze podobno ceny dzialek ciagle w gore ida i jak za rok to juz bedzie strasznie drogo - tak przynajmniej nas strasza. I w sumei ciezko powiedziec czy nam sei podoba czy nie a na pierwszy rzut oka jest ok, ale to kawalek pola wiec z daleka nawet granic dzialki nie widac Moze to okazja i trzeba sie decydowac a moj 6 zmysl jest troche stepiony ... sprzedajacy zawsze ci powie ze wszystko podrozeje...bo po prostu chce sprzedac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 raczej to nie tajemnica. dzialki sa po okolo 50pln/m2 ale dochodza tez do 60. Jest prad i gaz a na kanalizacje wydane warunki. wiec wydaje mie sie ze cena atrakcyjna, tylko co z reszta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunobsd 22.07.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 jesli chodzi o wielkosc to do wyboru og 800 do 1200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 7 sąsiadów- fajnie! Bedziesz miał z kim walczyć! Media w odległości 200 m to ok. 50.000 PLN + papierki. No tak u mnie za sam gaz 150 m chcieli 20 tys.podzielic na 5 sasiadow to by wyszlo po 4 tys, ja chcialam dac, ale moi sasiedzi nie wiec bedziemy mieli kociol na pelety. u nas z gazem było podobnie, ale wszyscy sie nie zgodzili na proponowana kwote ( podobno blismi nieopłacalni ekonomicznie ) na pisma z proponowana suma nikt sie nie zgodził - napisalismy na pismie i co???? ano płacilismy 940 zł...raptem mozna było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witajcie, Didi, ale ja byłam właśnie późnym rankiem Adaś i Iwonka Kurcze Teska, cos słabo meteorologicznie masz połozony domek - u ciebie zawsze najgorszy wariant z panujących, jakaś czarownica w sąsiedztwie, czy żyły wodne Godzine wybierałam kolorki do domku, mam 8 próbek - będę malować jutro! Bikosa jak błogostan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 raczej to nie tajemnica. dzialki sa po okolo 50pln/m2 ale dochodza tez do 60. Jest prad i gaz a na kanalizacje wydane warunki. wiec wydaje mie sie ze cena atrakcyjna, tylko co z reszta ... kolomnie tzn przed moim osiedlem facet sprzedaje dzialki uzbrojone po 60 zł od 700 m2. Koscino - kolo Doluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witajcie, Didi, ale ja byłam właśnie późnym rankiem Adaś i Iwonka Kurcze Teska, cos słabo meteorologicznie masz połozony domek - u ciebie zawsze najgorszy wariant z panujących, jakaś czarownica w sąsiedztwie, czy żyły wodne Godzine wybierałam kolorki do domku, mam 8 próbek - będę malować jutro! Bikosa jak błogostan? no wlasnie....nawet po pod wieczor swiecilo sloneczko...i padał deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.07.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 brunobsd jeśli chodzi o działkę, mozliwość i koszty uzbrojenia - rzecz podstawowa, ale powinienieś pójść także tropem dziecięcym, czyli wziąć pod uwage, czy będziesz chciał wozić nastolatki na każdą impreze, zajęcia pozaszkolne, czy po prostu do szkoły - przez tyle lat, no bo PKS jakos nie wzbudza u mnie entuzjazmu. Niektórzy tak robią, ale jesli jest wybór.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts