Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

te moje obserwacje dot glebokiego :lol: tylko tamtedy jezdze, przez szose za duzy ruch

moj maz jezdzi codzinnie przez glebokie, tanowo do pracy, rano z centrum szczecina jedzie 15 minut o 7.30 rano, a wraca o 16 i jedzie juz 25 minut. No ale 10 minut to traci w samym centrum :lol: zeby sie przecisnac przez wojska polskiego i centrum cale :lol: i teraz jeszcze ta krzywosutego zamknieta to krazy 10 minut zanim do domu zajedzie

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

kompletuję dokumentację. Warunki z energetyki są, z gazowni są, z wodociągów będą w ciągu 2 tygodni. I moje pytanie: czy do WZ dołącza się w/w warunki i jest to niezbędne, czy dopiero przy pozwoleniu na budowę? Na razie marne widoki na kanalizację, a jeśli chodzi o szambo, to czy gmina musi wyrazić zgodę, czy potrzebny jest projekt, w którym momencie to załatwiać i gdzie?

Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie nowych forumowiczów.

Marta

martelia pisz szybko podanie do gminy o pozwolenie na postawienie szamba lub oczyszczalni (projekt nieopotrzebny) bo Rada Gminy podjęła uchwałę, która zakazuje stawianie szamb a zezwala na przydomowe oczyszczalnie tylko na działkach powyżej 2000 m2. Ta uchwała jeszcze nie weszła w życie, będzie obowiązywała dopiero po 14 dniach od ogłoszenia w dzienniku urzędowym województwa a z tego co wiem nie została jeszcze opublikowana. Zresztą został złożony protest i mam nadzieję że wojewoda unieważni tą uchwałę.

Co warunków zabudowy to ja dołączałam zgody od dostawców mediów.

ps. Chyba dobrze pamiętam że będziesz się budować w Mierzynie, bo to co napisałam dotyczy gminy Dobra

Witam piątkowo 8)

Wróciłam z Gdyni, a teraz czas powrócic do tematu " działka" :)

Brunobsd

:) widzę, że jesteś zainteresowany tymi samymi rejonami co ja :) Pusto tam straszliwie, ale jak pięęęknie :lol:

tzn. tam w lesie miedzy wolczkowiem a dobra?

Przyznaje ze pieknie ale wlasnei pusto i daleeko wszedzie...

juz masz dzialke czy tak jak ja jestes jeszcze poszukiwaczem?

Dzieńdobry

Brunobsd- co do działek między Wołczkowem a Dobrą to ma tamtędy przebiegać obwodnica Polic (może na święty nigdy ale zagrożenie istnieje). Co do odległości- nie demonizowałbym. Mój małżonek pracuje na prawobrzeżu i dojazd zajmnuje mu 30min. Musisz zdecydować co dla Ciebie ważne- ja akurat nie lubię tłoku. mam super sąsiadów- najbliższych jest dwóch. chciałam aby działka nie była położona w środku osiedla, żeby miała choć minimum intymności. Wyobraź sobie to miejsce z już pobudowanymi domkami. A najlepiej nie daj sięzwariować cenom i poszukaj - jeśli trudno wybrać spośród dwóch to może trzecia?? :wink:

brunobsd

jeszcze działki nie kupiłam... Obwodnica mnie nie przeaża- aż tak blisko nie będzie :) W sumie prawie jestem na działeczkę zdecydowana :) Bikosa ma rację stamtąd nie jest daleko do centrum :) Muszę jeszcze sprawdzić jak tam z elektryką i chyba się zdecyduję :)

Jeśli to nie tajemnica jaką ceną Pan który sprzedaje działeczki Cię kusi?

Witam Grupowiczow.

Jestem nowy wiec wiele przede mna:) Na poczatek przymierzamy sie do kupna dzialki. Moze ktos zaopiniuje, bo na razei jest tak. Mam ywstepnie dwie do wyboru. Jedna to miedzy wolczkowem a dobra (okolice puszczy wkrzanskiej), cena b.przystepna, media w drzodze i w ogole piekna tylko daleka do domu , pozniej zostanie tylko pks a dziecko do szkoly?

Druga za to na bezrzeczu, wiec dojazd duzo lepszy ale oczywiscie 50% drozsza. I wlasciwie to tylko taki szkopul z ta dzialka: jest tak jakby w srodku innych dzialek znaczy 7 sasiadow ze wszsytkich stron dookola i droga do niej nie taka glowniejsza tylko wydzielona miedzy dwiema innymi dzialkami, to mnie zastanawia jak to sie bedzie mieszkalo pomiedzy (jakies doswiadczenia z autopsji?). I jeszcze sprawa z mediami bo na razie sa ale w 'drodze', a dokladniej na drodze kilkaset metrow dalej ale beda pewnie blizej, z czasem, tylko pewnie doprowadzone do drogi tej glowniejsze, a ta mala sciezynka sam bede musial, znacyz wiekszy koszt (czy sie myle?). Sorry za dlugi post ale tyle pytan, a jeszcze dzialki nie kupilismy ze boje sie juz co to bedzie potem. Wszelkie sugestie mile widziane.

pozdr

witaj

a jesli to nie tajemnica to zdradz ile kosztuje ta działka na Bezrzeczu i jaka jest duza???

moze znajdziemy tu lepsiejszą...

na razie jeszcze nikt sie tam nie buduje. A szukac to bysmy jeszcze dlugo szukali tylko ze podobno ceny dzialek ciagle w gore ida i jak za rok to juz bedzie strasznie drogo - tak przynajmniej nas strasza. I w sumei ciezko powiedziec czy nam sei podoba czy nie a na pierwszy rzut oka jest ok, ale to kawalek pola wiec z daleka nawet granic dzialki nie widac :) Moze to okazja i trzeba sie decydowac a moj 6 zmysl jest troche stepiony ...

sprzedajacy zawsze ci powie ze wszystko podrozeje...bo po prostu chce sprzedac...

7 sąsiadów- fajnie! Bedziesz miał z kim walczyć! :lol:

Media w odległości 200 m to ok. 50.000 PLN + papierki.

No tak u mnie za sam gaz 150 m chcieli 20 tys.podzielic na 5 sasiadow to by wyszlo po 4 tys, ja chcialam dac, ale moi sasiedzi nie wiec bedziemy mieli kociol na pelety.

u nas z gazem było podobnie, ale wszyscy sie nie zgodzili na proponowana kwote ( podobno blismi nieopłacalni ekonomicznie ) na pisma z proponowana suma nikt sie nie zgodził - napisalismy na pismie i co???? ano płacilismy 940 zł...raptem mozna było... :lol:

Witajcie,

Didi, ale ja byłam właśnie późnym rankiem :-? :D

Adaś i Iwonka :D

Kurcze Teska, cos słabo meteorologicznie masz połozony domek - u ciebie zawsze najgorszy wariant z panujących, jakaś czarownica w sąsiedztwie, czy żyły wodne :wink:

Godzine wybierałam kolorki do domku, mam 8 próbek - będę malować jutro!

Bikosa jak błogostan? :D

raczej to nie tajemnica. dzialki sa po okolo 50pln/m2 ale dochodza tez do 60. Jest prad i gaz a na kanalizacje wydane warunki. wiec wydaje mie sie ze cena atrakcyjna, tylko co z reszta ...

kolomnie tzn przed moim osiedlem facet sprzedaje dzialki uzbrojone po 60 zł :lol: od 700 m2.

Koscino - kolo Doluj

Witajcie,

Didi, ale ja byłam właśnie późnym rankiem :-? :D

Adaś i Iwonka :D

Kurcze Teska, cos słabo meteorologicznie masz połozony domek - u ciebie zawsze najgorszy wariant z panujących, jakaś czarownica w sąsiedztwie, czy żyły wodne :wink:

Godzine wybierałam kolorki do domku, mam 8 próbek - będę malować jutro!

Bikosa jak błogostan? :D

no wlasnie....nawet po pod wieczor swiecilo sloneczko...i padał deszcz :cry:

brunobsd jeśli chodzi o działkę, mozliwość i koszty uzbrojenia - rzecz podstawowa, ale powinienieś pójść także tropem dziecięcym, czyli wziąć pod uwage, czy będziesz chciał wozić nastolatki na każdą impreze, zajęcia pozaszkolne, czy po prostu do szkoły - przez tyle lat, no bo PKS jakos nie wzbudza u mnie entuzjazmu. Niektórzy tak robią, ale jesli jest wybór....