Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A ssluchajcie slyszeliscie cos o tym ze woda "ogrodowa" jest tansza???? dla mnie bezsensu bo przeciez jest jeden wodociag i czy do kuchni czy do ogrodu idzie z tej samej rury glownej wiec o co chodzi wogole ........ no ale kolezanka upiera sie ze jej szwagier ma na ogrodowa wode osobny licznik i mniej placi :o :roll:

Witam :)

Kurcze Agnieszka nie wiem jak to prosto wytłumaczyć ale jak pobierasz wodę do mycia to za zużytą ilość płacisz także za kanalizę, dosyć drogo zresztą :-? przy wodzie użytej do podlewania ogrodu płacisz tylko za wodę. Dlatego koszt jest niższy.

uuuuuuu to u mnie to nie podziala - u nas nie bedzie kanalizy tylko oczyszczalnia przydomowa - :o a nie , czekaj , a wiec wszystka wode bede placic po cenie "ogrodowej" :p

I mam pytanko:

Kto robił i może polecić kogoś do zrobienia "operatu wodno-prawnego"?

Sprawa jest dość pilna, żeby nie poweidzieć "gardłowa".

wodno-prawny? co to i po co ci?

A ja zlecilam wczeraj wykonanie tego operatu szacunkowe - do banku - no wiecie ta wycena aktualna i przyszla domu - kurcze 600zl zaplace :cry: ale to podobnio i tak tanio - no ale znow nieprzewidziane koszta :roll:

nie mam pojęcia co to jest, ale jest mi to potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę. To jest coś związanego z oczyszczalną biologiczną. Takie warunki mi postawili przy budowie garaży z jedną umywalką :evil:

yyyyyyy a ja nie pomyslalam zeby w garazu byla umywalka :o kurcze a przydalaby sie , tym bardziej ze ja bede miec garaz wolnostojacy .

A kurcze zrobie "na lewo" :lol:

Witam wszystkich. :D

Zapowiada się pogodny dzień.

Czy ktoś ma może bramę segmentową do garażu firmy BOG-TOR?

Jakie drzwi wejściowe możecie polecić.

Okna już mamy wybrane, pozostało tylko złożyć zamówienie, co pewnie w tym tygodniu uczynię, a może ktoś jeszcze planuje już zakup okien firmy M&S, razem można spróbować wywalczyć jeszcze lepszy rabat.

Witajcie,

Iwonka zawsze do usług, na razie was ścigać nie będę :wink: , a potem wproszę się na kawę z "mojego" czajnika, to dokończymy temat. :D ukłony dla męża 8)

Paweł ta ich strona internetowa, strasznie biedna, wygląda, że maja tylko jeden rodzaj zbiornika, pogadamy z nimi, to sie może wyjaśni

Witajcie wszyscy!

Jako nowy w gronie uprzejmie zapraszam do obejrzenia mojej stronki z dotychczasowymi doświadczeniami. Ponieważ jestem "w trakcie" będę wdzięczny za wszelkie uwagi i komentarze! Pozdrawiam

Grzesiek

Oto link:

http://barzyk.ps.pl/historia_domku.htm

no czesc, ogladnelam projekt bo to najbardziej mnie zainteresowalo. Bardzo fajny dom, bardzo podobna mi sie rozwiazanie - salonowo-jadalniano-kuchenne - bardzo fajny rozklad, no i tarasy . Tylko jedno mnie zasytanowilo - po co ci tyle lazienek???? :o :lol:

A i droga jest rozrobiona - fajnie masz, bo u nas droga piaszczysta i podczas deszczow jedno bloto.

GrzesiekB witaj, domek obejrzałam, budujesz sie zaraz obok Monki, pewnie zaraz sama cie o tym poinformuje, jak tu przybiegnie :wink: Ja w parterówkach nie gustuję i nie znam liczebności twojej rodziny, więc trudno ocenić potrzebę tak duzej ilości pomieszczeń. Wszystko, to kwestia gustu i potrzeb. Salonokuchnia faktycznie fajna, dobrze też, że część sypialniana jest klarownie oddzielona.

Nie wiem, jakich porad oczekujesz :D Przed tobą jeszcze dłuuuuuga droga :lol:

Witaj Delf! Moja Rodzinka to na razie 4 osoby (prawdę mówiąc wydaje mi się że wszyscy już są w domu :) ).

Parterówka jest tym czego zawsze szukałem. Można by długo gadać : jeden woli blondynki, drugi brunetki :).

Co do długiej drogi to zgadzam się, tym bardziej, że z pewnych względów w tym roku chcę tylko zrobić stan surowy otwarty (z dachem, ale bez okien).

Witaj Delf! Moja Rodzinka to na razie 4 osoby (prawdę mówiąc wydaje mi się że wszyscy już są w domu :) ).

Nie mów hop :wink:

Parterówka jest tym czego zawsze szukałem. Można by długo gadać : jeden woli blondynki, drugi brunetki :).

ja wolę brunetów :D

Co do długiej drogi to zgadzam się, tym bardziej, że z pewnych względów w tym roku chcę tylko zrobić stan surowy otwarty (z dachem, ale bez okien).

chyba wiem, o jakich względach mówisz :lol: , a jak dom sobie postoi sezon, to tylko dobrze mu zrobi

I mam pytanko:

Kto robił i może polecić kogoś do zrobienia "operatu wodno-prawnego"?

Sprawa jest dość pilna, żeby nie poweidzieć "gardłowa".

Ten Pan to robi: Paweł Molenda 604 79 10 19

ale nie wiem czy tanio i dobrze. Jak go pytałem o cenę na mój operat, który miał dotyczyć odprowadzenia deszczówki do rowu melioracyjnego to padła kwota 1000zł. Nie mam rozeznania ale dużo mi to się wydaje.

Mogę też polecić tego Pana: Adam Bojanowski 604 86 96 31.

Jest projektantem wod/kan więc pewnie taki operacik też mógłby zrobić. Pracuje w melioracji, sympatyczny, cen nie znam.