Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję firmy budowlanej ze Szczecina która zajmie się wszystkim od A do Z (projekt, fundamenty, budowa, wykończenie)

tomadyna witaj.....a moze cos wiecej? :lol:

Napisałem na Priv-a Pozdrawiam

Przeczytałam....ale niestety, nie projektują.Ale jak cos uslysze to dam od razu znac...

Pozdrawiam

ależ nas wymiotło na dół! Witam wszystkich niedzielnie. Jutro wchodzą do nas tynkarze, więc zaraz lecimy z mężem na budowę, żeby porobić zdjęcia kabli, zanim dokładnie zapomnimy gdzie są , i coby dziurek w nich potem nie powywiercać. Mam pytanko, może ktoś mi podpowiedzieć, gdzie najlepiej zamówić drzwi przesuwne ( szerokość 120 cm)? Jak coś wiecie, to dajcie znać.

Z czasu wykonania stanu "zero" jestem zadowolony, potrzebowali dwa tygodnie od wejścia na budowę. Ale przez ostatni tydzień wykonawca zrobił przerwę "technologiczną" a przez ten tydzień, mógł już mieć sporo ścian postawionych. Już trochę się niecierpliwię bo szkoda czasu, a chciałbym widzieć dalsze postępy.

Z czasu wykonania stanu "zero" jestem zadowolony, potrzebowali dwa tygodnie od wejścia na budowę. Ale przez ostatni tydzień wykonawca zrobił przerwę "technologiczną" a przez ten tydzień, mógł już mieć sporo ścian postawionych. Już trochę się niecierpliwię bo szkoda czasu, a chciałbym widzieć dalsze postępy.

Mój wykonawca też niezły!

wszedł w ubiegły poniedziałek, a w czwartek grozi mi odbiór "zera". Dzisiaj kończy izolację na fundamentach i robi drenaż opaskowy.... Co górale to górale...

Pozdrawiam szczególnie imiennika :)

Witam wszystkich forumowiczów ;-)

Poszukuje namiarów na Geologa (oczywiście za dobre pieniądze). Potrzebuję wykonać opinię geologiczną dla konstruktora oraz dowiedzieć się gdzie mam upłynnić :lol: wodę opadową.

P.S.

Cały weekend spędziłem nad czytaniem Waszych postów. Jestem wstrząśniety/niemieszany i pełen podziwu dla Waszych walk z wiatrakami. Ja jestem na początku drogi i już widzę że czeka mnie fajna przeprawa. Zazdroszczę że jesteście już znacznie dalej.

Pozdrawiam Tomek

Witam po lykendziku!!!

Powiedzcie mi kto ma racje:

- mialam 4 rolki siatki kazda po 50 m, okazalo sie ze malo i musialam jeszcze jedna dokupic, to juz 250 m2 siatki, no i jeszcze sie okazalo ze 7 m poszlo z siatki, ktora rzekomo gosciu przywiozl od siebie...

w jeden dzien zniknelo mi 50 m2 siatki a zrobil 30 m2 sciany przeciez mial jeczcze resztki tamtej no i nowa...

po przeliczeniu scian oczywiscie okna liczone jako sciana (bo niby tak jest) okazuje sie ze mam 208,34 m2 scian zewnetrznych, no liczac z grubsza 10m2 na zaklady no i jeszcze gdzies z 10m2 jako ot tak to wychodzi ze powinno byc siatki na 228,34 i jeszcze okna powinny byc obklejone, a czlowieczek twierdzi, ze juz jest siatki okolo 257 m to scian jest ze 240 m2!!!! albo czegos nie rozumiem albo w jeden jedyny dzien kiedy Arka nie bylo na budowie: komus lapki zaswedzialy .... ta siatka co niby przywiozl to pewnie moja siatka.... ale to szczegol, tylko jak takiemu uzmyslowic ze za wirtualne sciany i metry nie bede placila.....

jak myslicie co zrobic??????

MAKSIU - napisz chociaz czy dostales te zdjecia , bo cos mialam klopot z ich wyslaniem!