Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie! Cieszę się, że zostałam zauważona na forum .

W tym roku jeszcze nie budujemy, mamy już warunki zabudowy, projekt zamówimy na dniach, i tak czekamy aż nasz architekt wróci z urlopu. Chcemy do wiosny załatwić dokumenty, pozwolenie na budowę ,

ogrodzić się , przygotować plac budowy, a od wiosny ruszyć pełną parą.

Narazie musimy zdobyć 30 podpisów sąsiadów...

:D

iwa k witaj :)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Znów się dopadłem do forum. Czytam wszystko co się da - będzie potrzebne :roll: . Działka już jest więc trzeba walczyć dalej. Wczoraj miałem spotkanie z architektem. W tym roku pewnie nie zaczniemy ale bedę chciał wszystko przygotować by z wielkim zapałem wystartować tuż po zimie. Właśnie pracuję nad pierwszymi zdjęciami, choć i tak teraz to tam tylko zielsko po pas :lol:. Pewnie jeszcze wiele razy wszystkim będę dziekował ale już rozpoczynam podziekowania za zgromadzenie tak wielkiej skarbnicy informacji.

Pozdrawiam Tomek

witaj :lol: rob fotki dzialki nawet z chaszcami po pas...i od pocztku budowy... :) fajna pamiatka ja czasem sobie wlasnie takie fotki ogladam...

iwa-k witam, witam, tym szczególniej, że nieopatrznie wybrałaś, tu się powtórzę: lepsza strone Szczecina :lol:

Jest nas tu trochę, jest Didi, Jolly, Paweł, Iwonka jest też reprezentant Wielgowa (ratunku, wyleciał mi z głowy :oops: ) i ...chyba wszyscy ?, no i ja.

Podaj, jakies szczegóły, co do lokalizacji,

pozdrawiam

Muszę jeszcze cosik Wam opisac bo po prostu nie wierzę, że mniue coś takiego moglo spotkac.

Wyjezdzam na urlop, wiec rutyna sa takie przygotowania jak, pranie prasowanie itp.

Wyobraźcie sobie, że wczoraj wieczorkiem powiesilam sobie swoje pranko za oknem, zeby mi jak najszybciej wyschło. Cała nockę cosik spać nie moglam, chodzily mi po glowie rozne mysli a snu jak na lekarstwo. Jest godzina 4.30 rano a za swoim oknem słyszę straszny odgłos i cos po parapetach mi leci (mieszkam na parterze). Zerwałam sie z łóżka, jakby mnie kto w d.... kopnąl, otwieram drzwi balkonowe i co widzę ? Nic i nikogo a na trawie moje klamerki od bielizny leżą. Spogladam na sznurki a tam brak 3 par spodni (2 par moich i 1 adama).

Sluchajcie ja po prostu doznalam szoku. Gdybym w domu miala jakis kaliber tobym w tej euforii chyba wyleciala w koszuli za tym złodziejem. Do teraz mnie trzesie jak o tym pisze. Najgorsze jest to że to moj najnowszy zakup. Swisneli mi nowiutkie dzinsy (pierwszy raz wyprane), Adama tez prawie nowe Wranglery i moje spodnie dresowe nike.

Najgorsze, że na urlop mialam w nich jechac i jutro w te pedy musze sobie coś kupić. Owszem szafa pelna ciuchów, tylko chyba sie troche skurczyły ostatnio :D i w nic nie wchodze.

A nie tak dalej jak wczoraj radziłam jolly, że ma sie nie dawać złodziejom, bo ją z siatki skubnęli. To co mnie spotkało to chyba jakas kara za te rady. :x

Dopiero teraz sobie uswiadomilam, ze tyle lat czlowiek wiesza ciuchy warte czasami naprawde sporo i do glowy mu nie przyszlo, ze moga pewnego dnia zniknać. Jak by dorwała takiego to chyba bym mu nogi z ..... powyrywała wtedy, tak mi adrenalina skoczyła. Przestroga dla Was. Nie wieszajcie firmowych i drogich rzeczy nawet na tarasie, bo moga zmienic własciciela.

uff, to tyle chyba na dzisiaj.

pozdrowionka

o nie, jeszcze o jednym zapomniałam, ale o juz z przyjemniejszych rzeczy. :D

Moj Adaś zrobił mi niespodziankę i dzisiaj zajezdzam na swoja budowe a tam facet odkurzacz centralny montuje :o :o :o (narazie same rurki rozprowadził przed otynkowaniem). Kiedyś tak głosno sobie pomarzylam i nawet ulotkę jakąs przynioslam do domu. Skwitowal to wtedy jakims tam, "....ze wymyslam...", a tu dzisiaj taka niespodzianka.

Albo mnie bardzo kocha, albo .... chyba samochód chce zmienic, że taki wspaniałomyslny. Czuje w tym jakis chyba podstep. Pozyjemy, zobaczymy. :wink:

iwa-k witam, witam, tym szczególniej, że nieopatrznie wybrałaś, tu się powtórzę: lepsza strone Szczecina :lol:

Jest nas tu trochę, jest Didi, Jolly, Paweł, Iwonka jest też reprezentant Wielgowa (ratunku, wyleciał mi z głowy :oops: ) i ...chyba wszyscy ?, no i ja.

Podaj, jakies szczegóły, co do lokalizacji,

pozdrawiam

Witam tych z ''lepszej strony Szczecina''