Agnieszka1 04.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Z Silikatami to jest tak, że cena bloczków jaką podaje producent jest może niższa niż Silki, ale zakłady, które je produkują są dość daleko od Szczecina i cena transportu powoduje małą atrkacyjność kupowania silikatów w Szczecinie. Ale to jest moja teoria i całkiem możliwe, że uda się znaleźć silikaty taniej niż Silkę. No wlasnie, tak patrze po internecie ze nigdzie blisko nie ma silikatow. Ale mam znajomego co jezdzi na tirach, gdyby mial akurat kurs w strone silikatow i wracal pusty moglby mi zabrac. Ale tak sie zastanawiam czy jakosciowo sie rozni silka od innych silikatow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 04.08.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Co do różnicy w jakości to pewnie najwięcej informacji można znaleźć na wątku dotyczącym budowaniu z Silki, z tego co czytałem to jak zwykle zdania są podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.08.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Co do różnicy w jakości to pewnie najwięcej informacji można znaleźć na wątku dotyczącym budowaniu z Silki, z tego co czytałem to jak zwykle zdania są podzielone. wlasnie czytam ten watek no i : a no wlasnie, i dalej sie nic nie wie a juz wogole zglupialam jesli chodzi o grubosc sciany z silki my caly czas bylismy pewni ze 18 wystarczy a tu widze ze wiekszosc 24 daje. Co do grubosci ocieplenia to juz sie nie wypowiadam A ty z jak grubej budujesz?kiedys slyszalam od jednego projektanta ze sciany nosne powinny miec minimum 25 cm ale producenici silki mowia ze M18 starczy. Jak sadzisz? naprawde mozna zglupiec, i to czlowiek caly czas pewien jest swego a jak zacznie szperac to glupieje i to na 2 tyg przed rozpoczeciem budowy, gdy juz nawet ceny za bloczki ustalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 04.08.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 My budujemy ściany nośne z bloczków 24, ale to właściwie dlatego, że projekt był zrobiony pod ściany z BK 24 i postanowilismy już tej grubości nie zmieniać i to właściwie jedyny powód. Natomiast widziałem kilka domów z Silki 18 i moim zdaniem było wszystko ok. Co do wytrzymałości bloczków to Silka ma minimum 15MPa, podczas gdy najpopularniejsze bloczki BK mają 6MPa lub 10 MPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.08.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 my caly czas bylismy pewni ze 18 wystarczy a tu widze ze wiekszosc 24 daje. Co do grubosci ocieplenia to juz sie nie wypowiadam A ty z jak grubej budujesz?kiedys slyszalam od jednego projektanta ze sciany nosne powinny miec minimum 25 cm ale producenici silki mowia ze M18 starczy. Jak sadzisz? Z 18 można budować do 5 kondygnacji więc i na domek musi wystarczyć. Ja mam w projekcie 18cm-Silka, 15cm-Wełna, 3cm-Pustka i 12cm-Cegła. Razem 48cm. Gdybym zastosował 24cm Silka to by wyszło 56cm grubości ściany. Za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 05.08.2005 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witajcie, no i mamy piątek. Klaus i inni budujący: Jak ja wam zazdroszczę tego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.08.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.08.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Klaus i inni budujący: Jak ja wam zazdroszczę tego budowania ja też zazdroszczę! u mnie trwa "walka" o wyłączenie gruntów i czekam na powrót pani z urlopu kompetentnej do "zwolnienia" mnie z konieczności wykonywania operatu wodno-prawnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.08.2005 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 witajcie piątkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 "tomadyna"]No jest to zdjęcie mojego kawałka pola Tomadyna! Fajna ta satelitarna mapka! Też znalazłem własne hektary i już nie będę musiał wynajmować helikoptera! Zawsze zostanie troche kasy na hodowlę lwów, czy innych tam łowców szaraków, z których potem ... tylko łapki i uszy! Cooool! moge podrzucic jednego łowce zupełnie GRATIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekB 05.08.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witajcie! Po niecałych dwóch tygodniach prac mam już stan zero!!!! Cieszę się jak dziecko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witajcie, no i mamy piątek. Klaus i inni budujący: Jak ja wam zazdroszczę tego budowania Józiu I jak tam waidoma sprawa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witajcie! Po niecałych dwóch tygodniach prac mam już stan zero!!!! Cieszę się jak dziecko . Gratulacje a jak sciany beda stawiac to dopiero radosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam piątkowo.....całą grupką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 GrzesiekB - ale masz tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.08.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Teska - witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.08.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 tomadyna - ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.08.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Teska - witaj halo, halo muszę tu przywołać do porządku kolegę! nie tylko Teska jest na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.08.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Didi jeszcze nie piłem porannej kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.08.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 No chyba, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts