Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Jolly dzielna z ciebie dziewucha! Tak zdeterminowani ludzie pchają świat do przodu! Podziwiam!!!

No to jak? ma ktos tą ziemię z wykopów do sprzedania, czy nie!!??

Wysyłam Ci na priva namiary na Gości, którzy wożą ziemię z wykopów pod budynki - cena za kurs (KAMAZ ok. 12t) 70 zł - do ręki

Witam :)

Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia budowlane z firmą panów Podlasińskich? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Nie ukrywam, że wolałabym, żeby były to doświadczenia pozytywne :wink:

Poza tym, to odbyliśmy też rozmowę na temat przyłącza wodnego. Wydawało nam się, że zaproponowane cena jest z kosmosu, ale przeczytałam wasze wcześniejsze posty z cenami i uspokoiłam się, że chyba nie chcą nas oszukać :wink:

Miłej soboty :lol:

No, ja znowu się melduję i pozdrawiam wszystkich "starych" i "najnowszych". Projekt prawie skończony. Mam nadzieję, że zacznę wrzesień/październik. A propos, Klaus, ja też mam iły i niestety komplikuje to budowanie, bo są bardzo plastyczne i zmieniają objętość w zależności od ilości opadów. U mnie konstruktor najpierw rozważał wykonanie metrowego nasypu pod dom (podobno bardzo drogo) a teraz (po kilku konsultacjach z geologami i inżynierami budownictwa) stanęło na pogrubieniu i pogłębieniu fundamentów plus drenażu specjalnie na czas wykopów. Pozdrawiam. trobe

ale przeczytałam wasze wcześniejsze posty z cenami i uspokoiłam się, że chyba nie chcą nas oszukać

Oszukać nie ale wydoić jak nas wszystkich TAK.

Oj, tak... Po rozmowach z ekipami coraz bardziej się zastanawiam, czy nie porywamy się z motyką na słońce :-? Jak to wszystko ogarnąć, nie dać się oszukać i wydoić? Chciałabym mieć to wszystko już za sobą, patrzeć jak dzieci grzebią we własnej piaskownicy i kosić sobie trawkę na własnym trawniczku :wink:

Witam Wszystkich:)

Depresyjnie dzisiaj u mnie... oj depresyjnie... Własnie wróciłam z "poszukiwań ziemi " ...buuuu Rejony które mi się podobały -przez parę lat nie będą nadawały się do budowania... :( Inne fajne działki są za drogie ( albo za duże hahha ) Normalnie ręce opadają...

Teska

Po raz kolejny byłam na ul. Bociana - ale tam nigdy nikogo nie ma (albo się przede mną chowają... ) Może w tygodniu na kogoś trafię

U mnie konstruktor najpierw rozważał wykonanie metrowego nasypu pod dom (podobno bardzo drogo) a teraz (po kilku konsultacjach z geologami i inżynierami budownictwa) stanęło na pogrubieniu i pogłębieniu fundamentów plus drenażu specjalnie na czas wykopów. Pozdrawiam. trobe

No, tylko co zrobić z tą wodą z drenażu?