Klaus 22.08.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 może w takim razie nie dzielić tego na biało i czarno, a tylko w grupach kto co robi i tam zamieszczać opinie. Jeśli do Pana Pańki będzie 10 dobrych i 1 zła np. opinia to każdy chcący korzystać sobie sam wnioski wyciągnie i najwyżej baczniej się bedzie przyglądał. To chyba dobry pomysł, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.08.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 stad napisalam zeby były jakies kryteria..... Trudno będzie ustalić jakieś uniwersalne kryteria, które pozwolą jednoznacznie zakwalifikować kogoś na białą lub czarną listę. To chyba zawsze będzie musiało podlegać subiektywnej ocenie. Proponuję aby każdy pisał tak: uważam, że jest dobry bo..., zawiódł mnie bo..., itd, itp Chyba rzeczywiście pomysł zbix'a żeby zrobić jedną listę a w niej indywidualne komentarze jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.08.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witam wszystkich!!! Dom mam juz zielony .... o rany !!! nie wszystkim sie podoba - ponoc kolor kontrowersyjny - mowia ze bialy lub zolty bylby ladniejszy, ale to takie oklepane ....... ciekawam Waszych opinii!!! niedlugo nowe zdjecia!w srode ruszaja z kornikiem!!! Kominek - wyglada rewelacyjnie! a poza tym od kladzenia tego gruntu zielonego boli mnie reka no i wlosy mialam zielone ... jak slynna Ania ... dzisiaj wylewanie tarasu - juz ostatnie i zamawiam meble do kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.08.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 KLAUS Wydaje mi się że ludzi którzy będą chcieli napisać jakąś opinię nie będzie aż tak wielu. Jestem zdania że bedziesz w stanie zweryfikować sobie czy człowiek który przesłał opinię do Ciebie na e-mail jest z forum szczecińskiego czy też jego opinia raczej jest reklamą. Wierzę że sobie dasz radę bo to przecież Ty zamieszczasz na liście de facto opinie po otrzymaniu jej od forumowicza. Jak się do Ciebie zgłosi jakiś gość to raczej nie zamieścisz i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.08.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No top jest jasne. Zamieszczanie komentarzy ludzi spoza forum w ogóle nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.08.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Teska - pomieszkuje się fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.08.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kochani, widze, że jestem jedyna "zła", która odwazyła sie zamiescić dane na czarnej liscie, a może mam pecha? Ale miałam wrażenie, że ktos tam po drodze też narzekał, a czasami pisał wręcz, że ma namiary, ale nie poleca. No własnie skoro nie poleca, to może niech napisze, dlaczego? W liscie chodzi o to, aby weryfikować rynek, czyż nie? Może nazwa czarna trzeba zmienić na szara, wtedy chetniej posypia sie komentarze "nie-pozytywne". Co do mojej opinii , to pisałam juz parokrotnie o co chodziło, ale myslę, że wystarczy fakt, iz złożyłam doniesienie na policji, które zostało przyjete, byłam ja , jak i wykonawcy przesłuchiwana - sprawa zawieszona, bo "zwiali" za granicę, a w trakcie okazało sie, że w przeszłości też byli na bakier z prawem - wystarczy?? Chyba nie sądzicie, że tak poważny inwestor, jak ja umieszcza kogos na czarnej liście, bo mu sie czyjaś łysina nie podoba Jesli chodzi o Pana Pańkę: zamieszczajmy opnie własne, a więc jesli ktos osobiście miał z nim problemy, to pisze na czarnej liście:Pan Pańka - zrobił żle, albo coś w tym guście - nie widze problemu. pozdrawiam, uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.08.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kurcze troche sie uniosałam - no ale jak nazwac kogos, kto mnie okradł i oszukał?? Złodziej i oszust - tak przynajmniej definiuje sie te słowa w słownikach języka polskiego, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 22.08.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Delf, już zapodałam następną firmę Klausowi. Boksuję się z Bałtyk - Gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.08.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Delf, wyluzuj. Chodziło tylko o dodatkowe zdanie lub dwa wyjaśnienia. Oczywiście, komentarze są wyłączną własnością ich twórców i nie będą przez nikogo podwarzane. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej subiektywnej opinii i tak pozostanie. A co do koloru listy to myślę, że chyba rzeczywiście zrobimy jedną listę a tylko będziemy wyróżniali np kolorem komentarze dobre (zielone) i negatywne (na czerwono). No bo na jaką listę zakwalifikujemy kogoś kto ma tyle samo pozytywów co negatywów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.08.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Spoko, juz mi przeszło Ale mysle, że podział na dwie listy jest OK. A to, że ktos ma tyle samo komentarzy pozytywnych, co negatywnych plasuje go i na jednej, jak i na drugioej liście z odpoweidnimi komentarzami -a tak jest przejrzyściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.08.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Za bardzo martwimy się "złymi" wykonawcami, nie myśląc, że może robi sie krzywde "dobrym" umieszczając ich na wspólnej liście z "podpadnietymi" - nie uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.08.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Klaus - poszło na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekB 22.08.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Delf, wyluzuj. Chodziło tylko o dodatkowe zdanie lub dwa wyjaśnienia. Oczywiście, komentarze są wyłączną własnością ich twórców i nie będą przez nikogo podwarzane. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej subiektywnej opinii i tak pozostanie. A co do koloru listy to myślę, że chyba rzeczywiście zrobimy jedną listę a tylko będziemy wyróżniali np kolorem komentarze dobre (zielone) i negatywne (na czerwono). No bo na jaką listę zakwalifikujemy kogoś kto ma tyle samo pozytywów co negatywów? Jestem tu (tj. na Forum) w miarę nowy, lecz z przerażeniem widzę, że sprawa listy budzi pewne niepotrzebne emocje. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie jedna lista, i tak jak zaproponował Klaus wystarczy wyróżniać opinie "za" (np. na zielono), a "przeciw" np. na czerwono. Wg mnie lista ma być nam (i nie tylko nam -pomocna) i takie wyróżnienie wystarczy... Tym bardziej że kilka osób może być "za" a kilka "przeciw". Zebranie tego w jednym miejscu pozwoli natychmiast zapoznać się ze wszystkimi za i przeciw... Jak najbardziej jestem za swobodą wypowiedzi (dla każdego, nie tylko dla "starych" Forumowiczów - jak tu bowiem dokonać rzeczowego podziału???) - ale w granicach prawa!!! Oznacza to, że zastosowane w jednym z przykładów sformułowania "złodziej i oszuści" wg mnie nie mają prawa być podawane! Grozi to bowiem oskarżeniem właściciela strony o naruszenie dóbr osobistych takiej oskarżanej osoby. Bez wyroku sądowego takich określeń nie wolno używać! Proponuję, aby zamiast tego "zmiękczyć wydźwięk", dodając jednocześnie jasno do zrozumienia, że kogoś się nie poleca bo np. .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 22.08.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 To ja się też dołączę do dyskusji, wprawdzie przyszło mi pisać po tej awanturnicy Delf ale ile można czekać na czyjś post . Moim zdaniem powinno się pod daną osobą bądż firmą zamieszczać zarówno dobre informacje jak i negatywy. Zróbmy tym panom małe Allegro. Ale ktoś to musi kontrolować bo zrobi się nam budowlany hydepark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.08.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Ale ja zostałam oszukana i okradziona!!!! Buuuuuuu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.08.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 jestem za !!! u niektorych robia dobrze u niektorych olewaja! wtedy jak beda zastrzezenia do jednego wykonawcy to wiadomo ze trzeba byc uwaznym!!! innymi slowy: opinie pozytywne i negatywne oznaczac beda ze trza zawieszac oko na nich, bo potrafia tylko czasami im nie wychodzi.... chyba wyrazilam sie jasno... ja niedlugo zamieszcze swoich wszystkich popaprancow... jak znajde namiar na posadzki to ich pochwale - reszta bedzie na czerwono!!! no siebie i arka dalabym na zielono!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.08.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Paweł_czy Oliwka to Twoja pociecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.08.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No to zobaczcie jak to teraz wygląda.Szczeciński Ranking Wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.08.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kurcze troche sie uniosałam - no ale jak nazwac kogos, kto mnie okradł i oszukał?? Złodziej i oszust - tak przynajmniej definiuje sie te słowa w słownikach języka polskiego, prawda? delfik no zupelnie niepotrzebnie naprawde! ....bo teraz jest jasnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts