Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam czwartkow.

Nie wiem czy komuś przydała by się taka kostka betonowa trylinka na jakieś utwardzenie drogi albo czort wie na co jeszcze bo u mnie w firmie mają do zbycia 3000 szt za 50 gr/szt. Jak ktoś jest zainteresowany dam namiary

a jak z transportem , bo to z tego oc wiem jest trochę ciężkie

Pozdrawiam wszystkich czwartkowo -> na jeden dzień przed urlopem. :D

A ja właśnie 4 dni przed końcem. :cry: Na dodatek cały mój urlop spędziłam na załatwianiu spraw związanych z budową (i jeszcze ich nie zakończyłam).

nie ty jedyna :D, ja tez cały urlopek na budowie, ale za to jaka radość z efektów :D

Maksiu, ale ja jeszcze nie zaczęłam, więc na razie tylko przerażenie (i frustracja).

Witam czwartkow.

Nie wiem czy komuś przydała by się taka kostka betonowa trylinka na jakieś utwardzenie drogi albo czort wie na co jeszcze bo u mnie w firmie mają do zbycia 3000 szt za 50 gr/szt. Jak ktoś jest zainteresowany dam namiary

a jak z transportem , bo to z tego oc wiem jest trochę ciężkie[/quote

O transport się nie dowiadywałem ale raczej własny, załadunek na pewno za free. A jeśli transport potrzebny to u nas jest tez duża baza sprzetu i nie ma z tym problemu. Jak jesteś zainteresowana mogę sie wszystkiego dowiedzieć.

Witam czwartkow.

Maro, do kiedy oferta jest aktualna i kiedy mógłby (najpóźniej) nastąpić odbiór?

Witam czwartkow.

Maro, do kiedy oferta jest aktualna i kiedy mógłby (najpóźniej) nastąpić odbiór?

Do kiedy jest akualne i do kiedy odbior to mogę sie dowiedzieć dopiero jutro. Jeśli interesuje cie ta trylinka to mogę się dwiedzieć albo jak sie da to zarezerwować. Jak się jutro dowiem wyślę Ci info na priv.

Grzesiek, ja też chcę mieć to wszystko (jakość materiałów) pod kontrolą.

I bardzo dobrze! Uwierz mi trzeba uważać jak cholera. Nawet wczoraj miałem sytuację że 300 sztuk (z lącznej liczby 3300) podrzucili mi nie z Lęborka a ze Zlocieńca... Zareagowałem prawie natychmiast (dziś rano o 8-ej), O 8.30 już byli z podmianą. Tłumaczyli się że to pomyłka... Niestety wczoraj zanim to zauważyłem moi budowlańcy juz 120 szt. wmurowali.

Mówi się trudno. Dobrze że tylko tyle :) Na szczęscie mury już za mną więc przynajmniej z tym mam spokój. Pozdrawiam

Witam wszystkich moich wirtualnych i nie wirtualnych znajomych

No nareszcie po urlopie. Tak totalnie sie wyurlopowalam, że nie moge wpasc w te tryby mojego pracoholizmu.

Na urlopie totalny luzik.

Ech szkoda, że tak krotko.

Mam duzo zaleglosci w czytaniu postow a widze, ze tu sie działo, oj dzialo b. duzo.

Lista Klausa jest bardzo interesująca.

pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zabieram sie do czytania zaleglych postów (od 3 sierpnia).

:o

Zamierzam zlozyc wniosek o wydanie wzizt w Dobrej. Sciagnalem jzu sobie wzor ale troche przeraza mnie liczba danych jakie musze juz teraz podac (jeszcze nie mam konkretnego projektu, gdyz czekam jaka bedzie decyzja w wzizt), np. zapotrzebowanie na wode, energie (w m3 i kW?). A moze ktos sie pochwali jak wypelnial? A, planu zagospodarowania nie ma.

pozdrawiam

Witam wieczorowo :D

brunobsd z tego co pamiętam to przy wypełnianiu wniosku w pozycji zapotrzebowanie na wode enrgię itp. to pisałam z jakiego miejsca mam mieć doprowadzone te media na podstawie warunków określonych przez zakłady odpowiadające za poszczególne media (tak mi kazała wpisać Pani wydająca WZ). Tylko co w przypadku jak jeszcze nie masz warunków od dostawców mediów? Najprościej chyba będzie zadzwonić do gminy.

A co do projektu to piszesz ogólnie, że np. dom jednorodzinny wolnostojący, z użytkowym poddaszem o powierzchni około 130 m2 z garażem przylegającym do ściany budynku o pow. ok. 20 m2 itp

Witajcie wieczorkiem,

ja także spędzam urlop na budowie - ale cofam się zamiast przec do przodu - poprawiam po malowaniu "ekipy" (myję czujki, dogipsowuję dziury), nie cierpię tego :evil: Ale co tam, najwazniejsze, że u siebie :D

Dziewczyny, podrzućcie Klausowi imie pana Ferlasa - bo tak głupio, a ja zapomniałam :D