Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się w pełni

Pozdr

Nieuczciwi przedsiębiorcy mają prawo do ochrony swoich danych osobowych? A ja jako inwestor nie mam prawa do ochrony swoich dóbr materialnych?

Istnieje pewna różnica między prawem a sprawiedliwością. Mówiąc szczerze nigdy nie byłem skłonny przedkładać tego pierwszego nad drugim. Np. Jak w nocy przyjdzie do mojego domu łobuz i zaistnieje tylko domniemanie, że zagraża on mojej rodzinie to rozwalę mu głowę nie zastanawiając się ani chwilę czy przekraczam granice obrony koniecznej.

A poza tym nazwanie kogoś kto minie okradł złodziejem to nie to samo co samosąd. To tylko przestroga dla moich przyjaciół aby nie popełnili tego samego błędu.

Witam Wszystkich :)

Chwilę mnie tu nie było :) Witam Nowych :) Ktoś pytał o działki w Dobrej- mam jakieś namiary- ale to są działki rolne :)

Teska-dzięki za nr telefonu (kilka stron wcześniej :)

Chyba w końcu kupię ziemię :) W Dobrej 50 zł / m kw woda jest, prąd do końca roku powinien być. Kanaliza i gaz później :) Teraz czekam na warunki z elektrowni- pan w elektrowni chyba ma mnie dość :) Muszę wystąpić o WZ ale słyszałam, że minimum 3 miesiące sobie poczekam...

Już miałam chwilę zwątpienia i chciałam większe mieszkanko w bloku kupować... No ale się opamiętałam... Trochę się u mnie wszystko pogmatwało, ale mam nadzieję , że domek kiedyś będe miała :)

A teraz wracam do czytania Wyborczej... Może jakąś pracę znajdę...

Pozdrawiam:)

Bikosa- gratulacje :) Dopiero doczytałam :) Teraz w Babim Lecie macie komplet :)

Maggie - pewnie że kara. bo mojego pupilka się nie bije. a thuje? co tam thuje kupi się nowe, większe od psa to, zauważy i nie połamie.

ale ciężko tak siedzieć, leżeć nic nie robić. bo do wszystkiego prawie potrzeba dwóch rączek

a jak z nudów chwasty wyrywałam przez okrągłe dwa dni lewą, zdrową ręką to, potem ta lewa też zachorzała - naciągnięta bolała, więc miałam do pary. :lol:

na listę wpisałam małe co nieco i w miarę odświeżania pamięci, coś tam jeszcze dorzucę

Bryta - u mnie to, skompliowane

projekt był muratora D-04, ale parę lat minęło od zakupu projektu, a wbicia pierwszej łopaty, więc architekt dokonał wielu zmian i w sumie powstał można powiedzieć nowy projekt (bez nazwy), bo oprócz tego, że nadal jest na planie protokąta i wymiarowo niewiele się zmienił, to cała reszta.....

Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się w pełni

Pozdr

Nieuczciwi przedsiębiorcy mają prawo do ochrony swoich danych osobowych? A ja jako inwestor nie mam prawa do ochrony swoich dóbr materialnych?

Istnieje pewna różnica między prawem a sprawiedliwością. Mówiąc szczerze nigdy nie byłem skłonny przedkładać tego pierwszego nad drugim. Np. Jak w nocy przyjdzie do mojego domu łobuz i zaistnieje tylko domniemanie, że zagraża on mojej rodzinie to rozwalę mu głowę nie zastanawiając się ani chwilę czy przekraczam granice obrony koniecznej.

A poza tym nazwanie kogoś kto minie okradł złodziejem to nie to samo co samosąd. To tylko przestroga dla moich przyjaciół aby nie popełnili tego samego błędu.

Cześć

Chyba zaszło jakieś nieporozumienie. W pełni poperam pomysł listy wykonawców, zastrzeżenia miałem tylko formalne. Nie jestem prawnikiem ale wydaje mi się, że nazywanie kogoś publicznie oszustem może być lekko ryzykowne (chyba jest to zniesławienie jeżeli nie ma prawomocnego wyroku skazujęcago za oszustwo - powtarzam nie jestem prawnikiem i tak mi się wydaje i obym nie miał racji) co nie zmienia faktu, że taka lista to super pomysł, gdyż pewnie nie raz dzięki niej nie wpakujemy się na minę.

W przypadku gdy ktoś w nocy włamie się do mojego domu pewnie też rozwaliłbym mu głowę nad niczym się nie zastanawiając ale nie napiszę ci, że zgodnie z naszym (pokręconym) prawem będę mógł to zrobić - czego przykładem są wyroki skazujęce osób, które ponoć przekroczyły granice obrony koniecznej.

PS

Przez długi czas próbowałem się dodzwonić do geolog - P. Brody ale albo zmieniła telefon albo miałem pecha. Myślę, iż niedługo będę mógł podać numer innego taniego goeologa - jeśli do końca będzie się spisywał tak jaj do tej pory.

Pozdr

Przez długi czas próbowałem się dodzwonić do geolog - P. Brody ale albo zmieniła telefon albo miałem pecha. Myślę, iż niedługo będę mógł podać numer innego taniego goeologa - jeśli do końca będzie się spisywał tak jaj do tej pory.

Raczej nie miałeś szczęścia, trzy numery nie mogły się tak nagle zmienić. A co do innego geologa no to super. Ja sprawdziłem 4 ale każdy wołał 1500zł no to Pani Broda ze swoimi 500zł była jak objawienie. Sprawdziłem, dziury były wiercone ekspertyzę dostałem więc chyba jest OK.

Wiesz Sylwia na poczatku tez bralismy pod uwage Dobra podobaly nam sie dzialki na gorze w kierunku na Grzepnice .Ale w tamtym miejscu nie bylo nic ciekawego ta co podobala nam sie kosztowala 135 tys zl

Do Wielgowa jezdzilismy na grzyby

Nasza dzialka nie jest w samym Wielgowie jest to nowe osiedle zadnego starego domu ,bardzo kameralne w otulinie lasu ,uzbrojone i oswietlone a w przyszlosci moze ogrodzone