Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Czupurek juz po urlopie, ty to sie wyleniuchowalas. Wyobraź sobie że pan P juz u mnie zakończył, bez poprawek sie nie obyło, schody poprawiał 2 razy. Teraz robi podjazdy z bruku ale to juz z nudów, bo przechodzą na następną budowę i tam to będzie dla nich szkoła dopiero, bo szwagier wlascicielki ma firme budowlaną ale nie ma wolnych terminów wiec będzie ich tylko pilnował. Biedny ten pan P. ale widze ze przestraszony chodzi i sie zastanawia czy nie uciec :D

Przeczytałam post i wyszło na to, że ja jakaś starsznie wredna jestem, ale niestety tak trzeba :roll:

Didi - wredna? Ty zyciowa babka jestes, znasz zycie,

za to ja nie znam i sie dalam zrobic w trabe:

przygoda z betoniarnia w Jasienicy

umowilam sie orientacyjnie na 18-20 m3 betonu co najmniej, lacznie dzisiaj wyszlo 24 m3

okazalo sie ze moze kursowac 1 betoniara (15-20 min do mnie w jedna strone)

do tego pompa - place za caly czas od wyjazdu pompy z bazy do powrotu pompy na baze,

czyli jesli bedzie 1 betoniara to place za kazdy przestoj 40 minut za nic

wczoraj wykonawca pojechal porozmawiac - jest stalym klientem i obiecali, ze beda jezdzic 2 betoniary na zmiane - hehe, jak mozecie sie domyslic dzis okazalo sie ze jest tylko 1 :evil:

podsumujmy,

godzina za pompe (dojazd, powrot na baze)

40 minut x 3 przestoje w oczekiwaniu na betoniarke

25 minut za przestoj pompy jak byla betoniarka (cos dymilo w pompie i nie mogla zasysac betonu)

no i teraz moge sobie pochlipac w mankiet za straconymi pieniedzmi :evil:

czy moglibyscie polecic jakies betoniarnie gdzie kursuja np 2 betoniary na zmiane, dzieki czemu pompa nie stoi bezczynna?

podajcie takze ceny za godzine pompy

z gory wielkie dzieki

Ja na razie brałem tylko pojedyńcze (9,5m3), bo mi wystarczało. Przy stropie bede potrzebował dwie. U nas w obu betoniarniach (jest jeszcze Ennbeton) nie ma z tym problemu, bo maja dużo "gruszek". Widziałem, ze przy budowie centrum handlowego, to stoja wręcz w kolejce do rozładowania.