bryta 10.09.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Czesc wszystkim Teska to te z niebieskimi szyszkami sa super ale do ilu one dorastaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.09.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Czesc wszystkim Teska to te z niebieskimi szyszkami sa super ale do ilu one dorastaja ? raczej duze,ale sadzw w kącie gdzie moga byc i 10 m- teraz maja 1,70. Tak i piękniaste maja juz szyszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.09.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Cześć sobotnio. Dostałam od wykonawcy projekt umowy, w którym jest punkt: Inwestor pokrywa koszty pompy do podawania betonu (to zrozumiałe), wykopania fundamentu i zasypywania ścian fundamentowych. Czy to znaczy, że chce ode mnie dodatkowej zapłaty za coś, co dla mnie jest integralną częścią robót stanu surowego? Ile może kosztować praca koparki ? Jakie jeszcze koszty powinnam doliczyć? Witam Wszystko zalezy jak się umówisz. Ja umówiłem się tak, że osobno płaciłem za koparke do zdjecia humusu i zasypania fundamentu, Dwie wizyty (w tym wyrównanie połowy działki i wyrwanie kilku korzeni) kosztowały mnie 380zł. Dołki na fundament kopali sami. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.09.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Dzieki Delf ja licze na to ze jak zaczne budowe za 3-5 lat to moze to potanieje . I moze sie okaze czy wogole warto ? Teska to duze te choinki na osiedlu Bukowym ogladalam niecale metrowe chyba 0,8m a cena z kosmosu 150 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.09.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Dzieki Delf ja licze na to ze jak zaczne budowe za 3-5 lat to moze to potanieje . I moze sie okaze czy wogole warto ? Teska to duze te choinki na osiedlu Bukowym ogladalam niecale metrowe chyba 0,8m a cena z kosmosu 150 zl wiem...a tam place po 100 zł za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.09.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Jak za taka duza to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.09.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Więc jeżeli chodzi o samo przyłącze to płaci zainteresowany ale tylko do tej pierwszej studzienki licząc od domu lub jeśli jej nie ma to do granicy nieruchomości pozostałe koszty Zdaje Ci się. Poczytaj wątek: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50489&highlight=przy%B3%B1cze Może i mi się zdaje jak wcześniej napisałem nie czytałem tej ustawy a tylko przytoczyłem co zostało napisane w Muratorze nr 9 więc może to redakcji się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 10.09.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Witam wieczorkiem uff, nareszcie troche czasu dla siebie. Jak ja lubie sobotnie wieczorki. Teska, sorki, ze Ci gitare zawracałam bo pewnie przeze mnie nie pojachalas po te jodly . Jutro jade na swoja budowe. Nie bylam juz tam chyba ze 2 tygodnie. Wlasnie sie umowilam z rodzinka na grila. Oj zjedzie mi sie troche ludzi, ale mysle, ze pogoda jeszcze jutro bedzie cacy. Szaszlyki, juz przygotowane, piwko w lodowce, wiec piknik mam nadzieje, sie uda. Wam tez wszystkim zycze udanej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.09.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Czesc wieczorem . Tez mysle o roslinach znalazlam dobra strone w internecie z duza liczba zdjec http://www.pinus.net.pl jakie ladne choinki Jesli znacie inne strony o ogrodach to prosze podajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.09.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Witam wieczorem Ale się dzisiaj urobiłam, chałupę musiałam wysprzątać bo prawie mi zarosła no i zachciało mi sie jeszcze pierogów i kilkadziesiąt musiałam ulepić no ale najważniejsze że smakowały bryta tutaj są fajne zdjęcia i opisy roślin: http://www.krzewy.pl./index1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.09.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Dzieki Monka dobra strona i duzo zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulla 10.09.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 witam jestem nowa na forum ,ale juz po zakończonej budowie.mieszkam w Kościnie od grudnia zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 11.09.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witajcie wszyscy, witaj Ulla. Cóż za spokój na forum, czyżby wszyscy na budowie, czy raczej przy niedzielnym śniadaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 11.09.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Przed fundamentami muszę robić drenaż z odprowadzeniem wody do szczelnego zbiornika (później tak samo należy odprowadzć wodę z rynien). Czy ktoś z Was wie, gdzie tego szukać (zbiornika)? PipeLife w Mierzynie. Klaus, dzięki. Byłam tam wczoraj. Zamknięte ale spotkałam pana, zktórym już wcześniej umówiłam się (przez znajomą) na poniedziałek w sprawie oczyszczalni nie wiedząc, że jest przedstawicielem Pipelife. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 11.09.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 A propos, facet tylko zajęczał, jak zobaczył badanie geotechniczne. Chyba się zastrzelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.09.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam wieczorkiem uff, nareszcie troche czasu dla siebie. Jak ja lubie sobotnie wieczorki. Teska, sorki, ze Ci gitare zawracałam bo pewnie przeze mnie nie pojachalas po te jodly . Jutro jade na swoja budowe. Nie bylam juz tam chyba ze 2 tygodnie. Wlasnie sie umowilam z rodzinka na grila. Oj zjedzie mi sie troche ludzi, ale mysle, ze pogoda jeszcze jutro bedzie cacy. Szaszlyki, juz przygotowane, piwko w lodowce, wiec piknik mam nadzieje, sie uda. Wam tez wszystkim zycze udanej niedzieli No nie szkodzi nastepnym razem wpadniesz..... Udanego grillka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.09.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 witam jestem nowa na forum ,ale juz po zakończonej budowie.mieszkam w Kościnie od grudnia zeszłego roku. Ano witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.09.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 A propos, facet tylko zajęczał, jak zobaczył badanie geotechniczne. Chyba się zastrzelę. az tak zle?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witajcie wszyscy, witaj Ulla. Cóż za spokój na forum, czyżby wszyscy na budowie, czy raczej przy niedzielnym śniadaniu? chyba wiekszosc spi a druga wersja fakt- sniadanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.09.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Więc jeżeli chodzi o samo przyłącze to płaci zainteresowany ale tylko do tej pierwszej studzienki licząc od domu lub jeśli jej nie ma to do granicy nieruchomości pozostałe koszty Zdaje Ci się. Poczytaj wątek: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50489&highlight=przy%B3%B1cze Może i mi się zdaje jak wcześniej napisałem nie czytałem tej ustawy a tylko przytoczyłem co zostało napisane w Muratorze nr 9 więc może to redakcji się zdaje. Oj, Maro, Maro. Przecież w Muratorze grubą czcinką napisano "za pierwszą studzienką", a ty cytujesz i piszesz "do tej pierwszej studzienki". Toż to zasadnicza różnica. Zwłaszcza, że teraz gminy będą wydawać WT z zapisem, że na nieruchomości ma się znajdować studzienka kanalizacyjna obciążając nas tym samym kosztem budowy odcinka od naszej studzienki do magistrali kanalizacyjnej. Czyli miało być lepiej a jest jak zwykle - płacimy my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts