Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie czwartkowo,

Hurra, dostałam warunki przyłączenia do prądu, wg których mogę się wpiąć do istniejącej linii 0,4kV. Czyli póki co mają wolne moce bez nowej trafostacji! :D To dla mnie b.dobra wiadomość.

Czy ktoś z Was miał skrzynkę na słupie linii napowietrznej? Jak to wygląda?

Jolly, sami zbudowaliście kominek? Zdolniachy jesteście!

witam wszystkich czwartkowo

Jolly - też podziwiam. ładnie u cię.

mam tylko pytanko dlaczego ściana za kominkiem jest w takim kształcie? tzn. czy salon ma wszystkie takie ściany?

Maggie - gratulki, ty to jesteś kobita uparta :p

o słupach nic nie wiem, ale jak będzie trzeba to, się dowiem

wieści z mojego placu boju - oczom nie wierzę, ale nadal się trzymam. to już 11 dzień. tylko te odczuwanie smaku, nadal skrzywione

pozdrawiam

czupurek, wytrzymałaś tyle czasu bez fajek, więc teraz to już by szkoda było marnować tyle potu, łez i krwi! :wink: Trzymam kciuki dalej za Ciebie nieustająco.

Co do trafo - wojna jeszcze trwa, gmina nie złożyła broni. Powiedzmy, że korzystne warunki z Enei to pierwszy manewr taktyczny. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to Wojna Trzydziestoletnia :p .

Tak ciekawa jestem, co za ustrojstwo enea mi chce powiesić na tym słupie ...

czupurek tak trzymaj!!!

Maggie u znajomej jest trafo na słupie a kabel do zetki idzie w ziemi. Może nie wygląda to super ale nikt nie chciał przekazać kawałka ziemi na trafo.

stacja trafo słupowa jest kilka ulic dalej, mnie enea chce podłączyć do sieci poprzez skrzynkę na słupie niskiego napięcia.

Trafo (naziemną) wymyśliła na zapas gmina+urbaniści od nowego planu zagosp. przest., enea nie zgłaszała takiego zapotrzebowania.