Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

co do parapetów to u nas grzejnik wystaje spod parapetu

a parapety też mamy piękniste, lite sosnowe lakierowane matowo - miodzio :p

hihihihihi chwalipiętka :lol: juz mieszkacie???

hi, hi jak to było ... kocioł garnkowi... :wink:

Twoje parapety były równiez piękniaste

nie mieszkamy :cry:

rura z gazem ciągle jest tylko pustą rurą

ale liczymy że już lada dzień.

to opóźnienie dało nam tylko szanse na wykończenie się :lol: , a przy okazji większej części domku

fakt...to wykańcza :cry:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam

poszukuję stolarza na schody wewnętrzne, lekkie

Mam namiar na takiego, właśnie znajomym robi schody, drzwi i parapety, ja u niego zamawiam właśnie parapety i na pewno będę brał też ofertę na schody. Jedyny poroblem, to że gość jest z Człuchowa, ale chyba w przyszłym tygodniu ma być w Szczecinie, co by zamontować to co zrobił dla znajomych.

Tak sobie myślę - na razie teoretycznie - czy robienie pełnego podpiwniczenia, a w nim garażu i pom. gospodarczych to dobry pomysł?

Działka mała, bryła domu prosta, dodatkowy strop, schody i roboty ziemne to co prawda dodatkowy koszt, ale jak się zrobi garaż dostawiony do domu, to z kolei trzeba robić dach i elewację. No i mniej miejsca na ogród.

Co o tym myślicie?

... to że gość jest z Człuchowa, ale chyba w przyszłym tygodniu ma być w Szczecinie, co by zamontować to co zrobił dla znajomych.

to wyślij mi na priv tel do niego, albo zaatakuj go że masz 2 pary schodów do zrobienia to i cena bedzie lepsza :D

OK, namiar wyślę, a rozmawiac będę z nim dziś wieczorem więc wspomnę, że jest jeszcze jeden zainteresowany. A na kiedy chciałbyś mieć zrobione schody.

ja Was pazdrawlaju... :wink:

delf-> dzięki za zaproszenie :) przyjdzie czas i na odwiedziny ...okołosąsiedzkie :p

jestem na etapie zbierania ofert na materiały i robocizne i wystepują "drobne" rozbieżności ofert np. robocizna za stan surowy z dachem-firma I-25 tys; firma II-50 tyś :lol: ( zakres robót ten sam )

już teraz widzę,że najbardziej finansowo"pociągną" mnie wiązary dachowe z drewna czterokrotnie struganego i suszonego w temperaturze 70 st. -KOSZMAR CENOWY :cry: ( nie licząc oczywiście wykończeniówki) :x

ale jak to mawia pewien budowniczy.... dam rade 8)

pozdrawiamy

grzesiek + połowa

ja Was pazdrawlaju... :wink:

jestem na etapie zbierania ofert na materiały i robocizne i wystepują "drobne" rozbieżności ofert np. robocizna za stan surowy z dachem-firma I-25 tys; firma II-50 tyś :lol: ( zakres robót ten sam )

pozdrawiamy

grzesiek + połowa

Grześku czy piszesz o firmach ze szczecińskiego rankingu wykonawców ??

tomadyna->nie, nie...

zbierałem informacje o firmach przez znajomych i dostałem trzy "namiary"

najlepszym okazał sie najtańszy fachowiec...dziwne :o

co ważne- nie upierał przy tym, że to on ma kupować materiały w przeciwieństwie do dwóch pozostałych...( nie wiem na co liczyli ... :evil:

obejrzałem jego dwie budowy i ten "majster" będzie mi budował :)

-ekipa nie trunkowa (sprawdzone po wywiadach ) 8)

-ściany równe (piony i poziomy)

-fugi ścian zewnętrznych równe, a ściana nie zachlapana zaprawą czy klejem

-więźba na dachu położona wzorowa ,a sama dachówka idealnie

-dojście majstra do dobrych cen w hurtowniach (będę budował z siporexu i zaproponował mi cenę 5,1 zł za bloczek z transportem-w innych firmach nie udała sie zejść poniżej 5,3 zł + transport )

...tylko te wiązary :( -strach sie bać :D

pozdrawiamy

grzesiek + połowa[/b]