Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Melduję, że na 90% w przyszłym tygodniu stawiamy fundamenty, a ściany zaczną się piąć w lutym

Fundamenty kończę a o pogodę pozwalającą stawiac ściany w lutym tylko marzę. Jeśli będzie nas więcej (marzących lub modlących, jak kto woli), to może opatrznośc się zlituje. :wink:

Wpisuję się na tę listę

dopisuję się również :D

Monka, Didi, OK. Bodekku, czy Ty jasteś w transie budowlanym??

:o :D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

jestem coraz bliżej z wyborem rekuperatora, o dziwo dobre (wg danych) wymienniki produkują w Szczecinie. Zbadam sprawę i Ci streszcze co z tego wyszło

Człowiek, który robił mi projekt wentylacji mechanicznej (nota bene łapiąc się za głowę, no bo "kto to robi w domku jednorodzinnym") miał mi doradzic wykonawcę ale na razie nie mogę go namierzyc. Będę wdzięczna za każdą sugestię. A faceta i tak spróbuję złapac.

Witam wszystkich sobotnio!

Maggie, szkoda ze jednak nie wybraliscie Wiatracznej - bylybysmy baaardzo bliskimi sasiadkami :lol:

a tak mam sasiadke, ktora stawiajac plot na swojej dzialce, zjechala mi pol dzialki betoniarami (u mnie wyjezdzona droga, a u niej piekna trawka), a potem zadzwonila o partycypowanie w kosztach plotu od mojej strony - dobrze ze jestem dobrze wychowana :wink: (i ze efekt tej jej pracy zobaczylam pozniej), bo bym powiedziala tej pani do sluchu, ze chyba jej sie kolejnosc pomylila..

znalazlem firme CAL czy ktoś zna te drzwi?

Jakie sa wasze opinie?

gdzie je kupic najkorzystniej?

Słyszałem bardzo dobre opinie o ich drzwiach zewnętrznych. Sam się do takich przymierzam. Można je kupić np w firmie Eko-Dom na Gdańskiej 8.

http://www.eko-dom.szczecin.pl

Mają dość przystępne ceny.

Np takie jak sobie wybrałem, dębowe będą kosztowały 3745zł z 7%VAT.

Witam,

kasia78 witaj na forum :D

maro74 jak głowa? :wink: :lol:

Mam dla was kolejną BARDZO WAZNĄ radę:

odbierając ściany (po gładzeniu lub malowaniu), róbcie to wieczorem, przy sztucznym świetle, najlepiej symulując obecność docelowych lamp - ja zamontowałam dzisiaj lampę, spojrzałam na ścianę i.... :evil: :evil: :o :evil: ................................piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Witam,

kasia78 witaj na forum :D

maro74 jak głowa? :wink: :lol:

Mam dla was kolejną BARDZO WAZNĄ radę:

odbierając ściany (po gładzeniu lub malowaniu), róbcie to wieczorem, przy sztucznym świetle, najlepiej symulując obecność docelowych lamp - ja zamontowałam dzisiaj lampę, spojrzałam na ścianę i.... :evil: :evil: :o :evil: ................................piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

hmm..nie tylko..wystarczy lampa halogenowa i wychodza wsie kwiatki...( poinformował mnie o tym tynkarz jak go sprawdzac)

Witam grupę, Kasię też szczególnie.

Korzystając z ładnej pogody wybrałam się na wizję lokalną do Tanowa. Mój przyszły sąsiad nie może się doczekać, kiedy zaczniemy się budować :o , bo mówi, że mu będzie weselej! :D

Miśki, Tanowo w sumie nie takie wielkie. To tylko parę ulic dalej! :D

Współczuję sąsiadki, czy to może ten domek po lewej stronie, gdzie nawieźli tyle gruzu, aby podwyższyć teren?