Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Melduję, że na 90% w przyszłym tygodniu stawiamy fundamenty, a ściany zaczną się piąć w lutym

Fundamenty kończę a o pogodę pozwalającą stawiac ściany w lutym tylko marzę. Jeśli będzie nas więcej (marzących lub modlących, jak kto woli), to może opatrznośc się zlituje. :wink:

także podpisuję się pod tym życzeniem

my jednak prawdopodobnie nie zdążymy w tym roku z fundamentami, bo nadal czekamy na zgodę; pojawił się poślizg, gdyż dopatrzono się że nasza działka znajduje się na terenie jakiegoś tam parku krajobrazowego :o no i wobec tego potrzebny jest jeszcze jeden podpis :cry:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Melduję, że na 90% w przyszłym tygodniu stawiamy fundamenty, a ściany zaczną się piąć w lutym

Fundamenty kończę a o pogodę pozwalającą stawiac ściany w lutym tylko marzę. Jeśli będzie nas więcej (marzących lub modlących, jak kto woli), to może opatrznośc się zlituje. :wink:

także podpisuję się pod tym życzeniem

my jednak prawdopodobnie nie zdążymy w tym roku z fundamentami, bo nadal czekamy na zgodę; pojawił się poślizg, gdyż dopatrzono się że nasza działka znajduje się na terenie jakiegoś tam parku krajobrazowego :o no i wobec tego potrzebny jest jeszcze jeden podpis :cry:

ten "park" to "Natura 2000" gdzie jest trochę ptaków pod ochroną i......na warunki od wojewody (czyli w praktyce podpis) czekaliśmy 4 miesiące

ale jakim prawem jeździła po nie swoim terenie :(

Niestety, ciężki sprzęt jeździ także po terenie mojego sąsiada(-ki?) ale nie mam szans niczego uzgodnić, bo nie jestem w stanie dowiedzieć się kto nim (nią) jest. Próbujemy od 2 lat, bo chcieliśmy żeby partycypował(-a) w kosztach przyłączy, które będą teraz prowadzone. Nawet przez notariusza nie udało się skontaktować, więc mam czyste sumienie.

Witam poniedzialkowo!

W takim przypadku tez bym pretensji nie miala - ale u nas pani sasiadka znala nasz numer telefonu i jesli chodzi o partycypowanie w kosztach to wiedziala gdzie zadzwonic. A wydaje mi sie, ze przynajmniej te dobrosasiedzkie stosunki powinny ja zmusic do zadzwonienia z zapytaniem o wjazd na nasz teren i uzgodnienie partycypacji w kosztach przed postawieniem plotu. Bylam naprawde mila :D , kiedy z nia rozmawialam. Obiecala, ze jak cos bedzie wiedziala o mediach to da znac.

W takim przypadku tez bym pretensji nie miala - ale u nas pani sasiadka znala nasz numer telefonu i jesli chodzi o partycypowanie w kosztach to wiedziala gdzie zadzwonic. A wydaje mi sie, ze przynajmniej te dobrosasiedzkie stosunki powinny ja zmusic do zadzwonienia z zapytaniem o wjazd na nasz teren i uzgodnienie partycypacji w kosztach przed postawieniem plotu. Bylam naprawde mila :D , kiedy z nia rozmawialam. Obiecala, ze jak cos bedzie wiedziala o mediach to da znac.

Święte słowa.

tez tak robil...pochowal juz chyba cala rodzine....ale wzielam jego bo : cena byla ok, i piec kondensacyjny Viessmanna byl w super cenie.

Po tym jak jest u GrzegorzaR widac ze sie chlop wogole nie zmienil.Ale ceny ma ok.

Facet ma prze......ne życie.Ja przerobilam już zgon kogoś z jego bliskich a teraz na tapecie mamy dwie operacje syna. To wszystko przedzielone jedynym radosnym wydarzeniem, jakim były narodziny siostrzeńca i długimi okresami nieodbierania telefonu. Jeśli przed rokiem 2010 uda mu się przedstawic ofertę i rzeczywiście będzie super, to się mocno zastanowię, bo współpraca wydaje się byc nie na moje nerwy.