Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Melduję, że na 90% w przyszłym tygodniu stawiamy fundamenty, a ściany zaczną się piąć w lutym

Fundamenty kończę a o pogodę pozwalającą stawiac ściany w lutym tylko marzę. Jeśli będzie nas więcej (marzących lub modlących, jak kto woli), to może opatrznośc się zlituje. :wink:

także podpisuję się pod tym życzeniem

my jednak prawdopodobnie nie zdążymy w tym roku z fundamentami, bo nadal czekamy na zgodę; pojawił się poślizg, gdyż dopatrzono się że nasza działka znajduje się na terenie jakiegoś tam parku krajobrazowego :o no i wobec tego potrzebny jest jeszcze jeden podpis :cry:

ten "park" to "Natura 2000" gdzie jest trochę ptaków pod ochroną i......na warunki od wojewody (czyli w praktyce podpis) czekaliśmy 4 miesiące

no to sobie poczekamy :cry: a już myślałam,że szybko wszystko załatwimy :evil: :evil: :evil: :evil:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

cześć,

czy cena ok. 10 tys. dla architekta za projekt + uzyskanie pozwolenia na budowę to przyzwoita cena ?

Powinnaś zapytać architekta wprost ile z tego to cena za projekt a ile za pozwolenie. Ja ostatnio zlecałem uzyskanie pozwolenie na budowę do projektu za kilkadziesiąt tysięcy zł i kosztowało mnie to ,a raczej moją firmę 1000 zł, więc moim zdaniem za pozwolenie nie powinno się zapłacić więcej jak 1000 zł.

Zapraszamy serdecznie wszystkich zainteresowanych na 14 Targi Wykończenia i Wyposażenia Wnętrz WSZYSTKO DLA DOMU, które odbędą się w halach Międzynarodowych Targów Szczecińskich przy ulicy Struga 6-8 w dniach 18-20 listopada 2005 roku.

Miło nam poinformować Państwa, iż Nasza Firma EKO-DOM weźmie w tym roku udział w prezentacji (KOWALSKI WYKAŃCZA, REMONTUJE, URZĄDZA). Prezentacja obejmować będzie budowę, wykończenie oraz wyposażenie łazienki. Przedsięwzięcie trwać będzie trzy dni, a całość dostępna będzie dla publiczności.

Konstrukcja zbudowana zostanie na środku hali wystawienniczej. Wokół wydzielone zostanie miejsce dla publiczności. Budowa pomieszczenia zaczynać sie będzie od "stanu surowego", a kończyć na oddaniu łazienki (pod klucz), łacznie z wyposazeniem wnętrza. Firma EKO-DOM dostarczy do budowanej łazienki okna Firmy URZĘDOWSKI w najnowszym systemie JU- 88 GALUX.

Nasze doświadczenie oddajemy do Państwa dyspozycji. Udzielimy wszelkich informacji i służyć będziemy poradą.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO ODWIEDZENIA NASZEGO STOISKA, GDZIE MOŻNA BĘDZIE DOKONAĆ KALKULACJI CENOWEJ STOLARKI OTWOROWEJ. PROSIMY O ZABRANIE Z SOBĄ WYMIARÓW OKIEN, DRZWI ORAZ BRAM GARAŻOWYCH I POSESYJNYCH.

SPOTKAJMY SIĘ NA TARGACH!

http://www.eko-dom.szczecin.pl

cześć,

czy cena ok. 10 tys. dla architekta za projekt + uzyskanie pozwolenia na budowę to przyzwoita cena ?

Ja zapłacę 7000 zł. Projekt budynku + instalacje + przyłącza + wszelkie dokumenty i uzgodnienia aż po uzyskanie pozwolenia na budowę. Jestem w około 1/3 drogi i jak na razie OK.