grapusek 03.11.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 bodekku - gratulacje - obszarniku i pozdrowienia od mojej siostry u nas lśni już bielą pierwsza warstwa silki na zaprawie, boby-budownicze odgrażają się że im zabraknie bloczków już po 2 dniach - muszę im szybko ściąnąć następnego tira. Całe szczęście pogoda dopisuje. pozdrowienia dla kandydatów na posiadaczy ziemskich, budowlańców, ocieplaczy i szczęśliwców którzy już mieszkają grapusek PS. Czy ocieplaliście kanały w kominach? Mam w projekcie kształtki ceramiczne obmurowane cegłą pełną, a gdzieś na forum przeczytałem że warto ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 03.11.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Witam wieczorkiem! Oops... tego setnego to i ja nie zauważyłam . Serdeczne dzięki za gratulacje . Iwona G - wiadomosć dotarła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.11.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam we wtorek... uff teraz już będzie z górkiksięgowa - gratulacje z jubileuszupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 04.11.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 dzień dobry wszystkim Księgowa dziękuję za namiary Maksiu czyżbyś miał na myśli tydzień z górki? czy do zimy z górki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.11.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Iwona: tydzien w ktorym poniedzialek juz za nami jest juz tygodniem z gorki...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biegnący po cegłę 04.11.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam wszystkichDziękuję za przyjęcieOczywiście przed zadatkowaniem działki pobiegałem po urzędach - powiedzieli - możesz sie budować.Projekt jest w fazie "gry wstępnej..." , ale się napewno coś urodzi...Narazie uczę się słów geodeta itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gb 04.11.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam forumowiczów! Podobnie jak Biegnący po cegłę zamierzam trochę pogrzebać w ziemi przy Topolowej w Mierzynie! Stąd moja obecność tu z prośbą o otuchę.... Myślę że trochę uczestników tu może przybyc z Topolowej bo 16 paźdzerinika Gmina przekształciła tam ponad 100 działek na budowlane. Niech żyje Szczecin pod Mierzynem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.11.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Gb: witam w naszych szeregach.... napisz cos wiecej o swoich planach..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gb 04.11.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Uff.. szybko to idzie... mam nadzieję, że tak szybko pójdzie mi równiez budowa. Jest nas tam 17 osób, które już utworzyło specjalne Stowarzyszenie na rzecz uzbrojenia terenu (rejestrowane w Urzedzie Miejskim w Szczecinie). Złożyliśmy wnioski o warunki przyłączenia do ENEA O/Szczecin i teraz kompletujemy się by wystąpić o wodę, gaz i kanalizę.... Grupa wydaje się fajna (chyba wszystkie na początku takie są), a z tego co słyszałem to i Gmina patrzy przyjaznym okiem na "spadochrony" ze Szczecina. W końcu to następni do obdzierania z podatków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.11.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam wszystkich ponownie księgowa - w UM powiedzieli, że WZiZT są niepotrzebne, należy jedynie przedstawić projekt i inne d....erele, w tym warunki podłączenia mediów aby otrzymać pozwolenie na budowę. A jak wystąpić o media, skoro na formularzu jest załącznik WZiZT ??? to jakaś paranoja. o mapce sporządzonej przez geodetę zapomniałem, dzięki. Mam tylko mapki z urzędu miasta ostemplowane - wystarczy ? gratulacje z okazji jubileuszu bikosa - to na papierze to się nazywa Informacja o przeznaczeniu działki nr... (funkcja dominująca mieszkalnictwo, dostosowana do zabudowy istniejącej o wys zabudowy 7.5m,dach stromy min. 35 st.) - to był fragment, grapusek - dzięki za pozdro - powodzenia na budowie, ukłony proszę przekazać z powrotem, Witam wszystkich nowych uczestników bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 04.11.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 witam wszystkich nowych i stałych bywalców \ ale nas dużo nie mogłam otworzyć strony muratora nie wiem skąd ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.11.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam wszsytkich we wtorkowy wieczór Biuro przeprowadziłam ale niestety będę odcięta jeszcze 3 tygodnie od netu, więc pozostają nam tylko wieczorki w domu........ Nie było mnie parę dni, a tu tyle nowuch twarzy..... Bodekku - gratulacje! Witam w gronie posiadaczy ziemskich. Najperw załatw mapki z geodezji, weż warunki zabudowy, weź geodetę, żeby zrobił wtórnik i uderz do architekta - niech on przerobi Twój projekt i jednocześnie postara się o warunki z gazowni, prądowni itp. i ostatecznie złoży wszystko w urzędzie do pozwolenia na budowę - prawie wszyscy tak robią. Biegnący z cegłą i gp - witam w gronie forumowiczów Czy wy macie działki po lewej od Łukasińskiego? Księgowa - gratulejszyn! Iwona G - podałam namiar na geodetkę na priva. U mnie na budowie już prawie wszsytkie ścianki działowe stoją, okna połąciowe wstawione - pięknie wyglądają , odeskowanie do rynien zrobione i prawie obejcowane i w dalszej kolejności pójdą rynny. Jednocześnie robią ocieplenie fundamentu no i czekam wciąż na wylanie tarasu z tyłu i wejścia do domu z przodu - chyba w przyszłym tygodniu. No i oczekuję od zainteresowanych serdecznych podziękowań za ciepłą i całkiem sympatyczną pogodę - mały deszczyk nie przeszkadza.... Grapusek - jak tam sileczka? Niech się chłopcy tak nie palą - ona jest cięźka i murowanie idzie znacznie wolniej, niż "normalnych" cegieł Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biegnący po cegłę 04.11.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Zmieniam nick na JasiuAdministrator prosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 04.11.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam! Bodekku - Ivette już potwierdziła WZiZT chyba jednak warto mieć bo: 1. musisz pokazać w przyłączach; 2. znasz linię zabudowy? - Mówisz nie będzie - ale żebyś się później nie zdziwił jak jednak będzie. Wiem bo u mnie na prztargu nie było lini ale już przy warunkach pani się przywidziało, że będzie (dom miałby 1m szerokości ). Wtórnik geodezyjny musisz mieć m. in. do posadowienia na nim budynku (na projekcie ). Pozdrowionka i do zobaczenia jutro wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapusek 04.11.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Serdecznie dziękuje za pozdrowionka- . Ivette - moje Boby to silne chłopaki i dobrze sobie radzą Bardziej martwi mnie zimno jakie ma być w przyszłym tygodniu Acha - czyżby nikt na forum nie budował dotąd kominów, bo moje pytanie pozostało bez echa i jest mi bardzo smutno Miłego dnia grapusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 05.11.2003 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Zmieniam nick na Jasiu Administrator prosił To jak my sobie teraz poradzimy..., bo już jeden Jasiu u nas jest Będzie "mały Jasiu" i "duży Jasiu"... czy jak? A może "Jasiu I" i "Jasiu II" ? ... a może "Jasiu I" będzie "Jasiem Joasi"? Jasieniemogę Pozdrawiam wszystkie nocne śpiochy Te odwieczne, te stałe i te całkiem nowe... P.S. A "Administrator" niech nie będzie taki cwany, bo "Biegnący po cegłę" ma tylko o cztery znaki więcej od niego Taka oryginalna ksywa i już coś nie pasi... Wrrr, idę spać (pewnie już bredzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 05.11.2003 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=17150&highlight= Czy my już nie dyskutowaliśmy na ten temat? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.11.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam wszystkich w polowie tygodnia Stasiek: przede wszystkim to gratulation z okazji stałęgo bywalsta na forum Biegnący po cegłe: widze ze administrator sobie zrobi z ciebie żarty Ivette: jezu...głos z zaświatów... fajnie że się odezwałaś, bo juz :- x pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.11.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Dzień dobry w środę! Podziękowania za infa W praktyce to oznacza, że muszę mieć już wybrany projekt aby podać wizjonerskie ilości zapotrzebowania mediów. Ivette - miło cię widzieć w sieci z powrotem i dzięki. bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.11.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 witam i pozdrawiam: GB i biegnącego po cegłę.... pusto jakos????????gdzie jesteście??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts