vitulano 06.12.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 dobrze mieć własne ubezpieczenie "in case of emergency" a wykonawca też powinien być ubezpieczony! Dzieki bodeku. Tak myśleliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 06.12.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Dziekuje za zyczenia!!! Spadam do domku - dzisiaj dostalam wolne!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.12.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 vitulano kiedyś w Muratorze był artykuł poświęcony temu tematowi. Wydaje mi się, że jeżeli podpisujesz umowę z Wykonawcą, to powinno się w niej zawrzeć zapisy mówiące o tym, że musi on być ubezpieczony w zakresie prowadzonej działalności, powinien być odpowiedzialny za zachowanie bezpieczeństwa na budowie, odpowiednio ją zabezpieczyć, itd. Może warto zadać to pytanie w wątku "Prawo i pieniądze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 vitulano kiedyś w Muratorze był artykuł poświęcony temu tematowi. Wydaje mi się, że jeżeli podpisujesz umowę z Wykonawcą, to powinno się w niej zawrzeć zapisy mówiące o tym, że musi on być ubezpieczony w zakresie prowadzonej działalności, powinien być odpowiedzialny za zachowanie bezpieczeństwa na budowie, odpowiednio ją zabezpieczyć, itd. Może warto zadać to pytanie w wątku "Prawo i pieniądze" Dzięki Grzegorzu. Właśnie jesteśmy na etapie zbierania informacji na temat DOBREGO sporządzenia umowy. Co musi zawierać, co poinna, a co jest w kwestji dogadania z wykonawcą. W wątku ,,Prawo i pieniądze'' ni zagłębialiśmy się jeszcze. Odszukamy jakieś wypowiedzi w temacie, albo zapytamy. Dzięki raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.12.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Hej! Właśnie oglądałam galerię i... Didi, czy Ty przypadkiem kiedyś na Słonecznym nie mieszkałaś?? Jakoś znajomo mi wyglądasz taak! a może się znamy z widzenia? jaki ten świat mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.12.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 jolly wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.12.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 działka na Bezrzeczu - tak jak chciałam z uzbrojeniem i ok. 800 m. umowa przedwstępna juz jest. W przyszłym tygodniu finalizujemy transakcję Czyżby kolejna osoba ?? na "ulicach ziołowych" na Bezrzeczu na przedłużeniu Zaściankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.12.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Właśnie jesteśmy na etapie zbierania informacji na temat DOBREGO sporządzenia umowy. Co musi zawierać, co poinna, a co jest w kwestji dogadania z wykonawcą. W wątku ,,Prawo i pieniądze'' ni zagłębialiśmy się jeszcze. Odszukamy jakieś wypowiedzi w temacie, albo zapytamy. Jesli chodzi o umowy to polecam FORUM http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=64&sid=4820a5ac53df0a658fd5953c3d6f445d fajna sprawa to także harmonogram http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=16256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Dzięki tomadyna, co bysmy bez Was zrobili. Kochani jesteście wszyscy Te umowy już przeglądaliśmy, ale na harmonogram działań jeszcze w tym gąszczu nie trafiliśmy. Nie zawsze jest tyle czasu, aby wszędzie dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 GRUPA SZCZECIŃSKA narazie bezkonkurencyjna towarzysko!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.12.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 witam środkowo Didi - no trochę ci się pomyliły urodziny z zejściem. ale są to, naturalne koleje życia. więc się nie martw. Daria - gratulejszyn pogoda śmiszna. szaro, buro i ponuro, zero atmosfery świąt. byłam patrzeć na żywe choinki - czemu one tak dużo kosztują? OGŁOSZENIE: znajomy poszukuje siatki leśnej i słupków na ogrodzenie tymczasowe - pilne teraz pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.12.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 GRUPA SZCZECIŃSKA narazie bezkonkurencyjna towarzysko!!!!!! to żadna nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.12.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 witam środkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.12.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witam wszystkich . Dzisiaj tochociaż was "widać" bo mgła już puściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dziekuje za zyczenia!!! Spadam do domku - dzisiaj dostalam wolne!!!!!!!!! GRATULKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 witam środkowo Didi - no trochę ci się pomyliły urodziny z zejściem. ale są to, naturalne koleje życia. więc się nie martw. Daria - gratulejszyn pogoda śmiszna. szaro, buro i ponuro, zero atmosfery świąt. byłam patrzeć na żywe choinki - czemu one tak dużo kosztują? OGŁOSZENIE: znajomy poszukuje siatki leśnej i słupków na ogrodzenie tymczasowe - pilne teraz pozdrawiam cieplutko Chodzisz na ten aerobik????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.12.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Teska - a więc: zapisałam się i to, jest pewneale jeszcze nie byłam - teraz mam nawał pracy przed końcem roku i nie mogę o czasie wylądować w domu. więc już sobie grudzień odpuściłam, ale od 02 stycznia ruszam do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Teska - a więc: zapisałam się i to, jest pewne ale jeszcze nie byłam - teraz mam nawał pracy przed końcem roku i nie mogę o czasie wylądować w domu. więc już sobie grudzień odpuściłam, ale od 02 stycznia ruszam do boju to ja moze tez bym ruszyła do tego boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 07.12.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witam wszystkich i od razu odpowiadamtomadynaa i owszem na przedłużeniu i od razu w bok czupurekbardzo dziękuje ale się cieszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts