Teska 16.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 OSTRZEŻENIE Ostrzegam wszystkich przed oknami PCV z firmy Eko-Dom sprzedawanymi przez Pana B. Timofiejewicza. Kupione w sierpniu ubiegłego roku okna okazały się bublami. W dwa tygodnie po montażu w jednym oknie pękła szyba P4, a po zdjęciu folii okazało się, że drzwi balkonowe przypominają "beczkę". Obie te wady w końcu zostały usunięte. Teraz okazało się, że w trzech pokojach hula wiatr a na parapety leje się woda. Wszelkie próby regulacji nie przynoszą pozytywnych rezultatów. W rozmowie telefonicznej z firma Eko-Dom, Pani oświadczyła mi, że muszę osobiście zgłosić się do firmy w celu złożenia reklamcji ( co to pokłon przed obliczem sułtana ??!!). Ostrzegam aluko zglos sie osobiscie do firmy z reklamacja napisana na pismie!!!! maja 14 dni zeby ja rozpatrzec jak nie zdaza- tzn z\gadzaja sie z Twoja reklamacja- zadaj wymiany na nowe. Dzięki za radę. ale 1. woda leje się teraz po parapetach i ścianach a nie za 14 dni !! 2. jak wymienić nowe okna w domu zamieszkałym od dwóch miesięcy z nową podłogą drewnianą, nowymi tapetami i nowym tynkiem zewnętrznym ?? aluko aluko taka jest droga prawna.Sama reklamowalam.Myslisz ze jak pzyjada to cos z nimi zrobia???? mysle ze nic, najwyzej pokleja.....a z wymiana naprawde wspolczuje....ale to chyba jedyne wyjscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 pierwsza gruszka wylana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Józia S i trobe wasze wypowiedzi są w najnowszym muratorze i coś mojego tez się pokazało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.12.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Słuchajcie, jak to jest? Czytam sobie Muratora a tam wypowiedzi ile kto zapłacił za robociznę stan surowy otwarty no i krew mnie zalewa, że tak tanio. Ja mam takie oferty:1. 40 0002. 50 0003. 54 0004. 57 0004. 82 0005. 111 000 Dom 157m2 + 35m2 garaż w bryle.I co wy na to? A wiecie jaką marżę mają tak zwani generalni wykonawcy?40% wartości inwestycji. Nieźle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.12.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 A czytaliście ten artykół o wybieraniu wykonawcy? Ci w muratorze to chyba już całkiem od realiów życia odstali. Tak to jest jak się od biurka z komputerem nie wstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Słuchajcie, jak to jest? Czytam sobie Muratora a tam wypowiedzi ile kto zapłacił za robociznę stan surowy otwarty no i krew mnie zalewa, że tak tanio. Ja mam takie oferty: 1. 40 000 2. 50 000 3. 54 000 4. 57 000 4. 82 000 5. 111 000 Dom 157m2 + 35m2 garaż w bryle. I co wy na to?A wiecie jaką marżę mają tak zwani generalni wykonawcy? 40% wartości inwestycji. Nieźle co? Ja za to co obecnie buduję (147m2 + wygospodarujemy strop +dach dwuspadowy) dostałam wyceny 1. 38tys 2 18,5 buduje mi ten sam człowiek co pierwszą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 pomyłka 127m2 a oto projekthttp://www.renoma.com.pl/katalog/projekt.php?pro=21&op=PGKw środku jest dodatkowa ściana na pomieszczenie socjalne a w nim kominek, łazienka z prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 16.12.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Wow. Super. Gratulacje Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Wow. Super. Gratulacje Didi jutro mają przyjechac bloczki betonowe tylko się obawiam czy wjedzie tam HDS, muszę sprawdzić czy mają autko z przednim napędem, bo beton wozi mi tatra (przedni napęd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 16.12.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 A czy ktoś z Forumowiczów użytkuje już jakiś czas okna firmy M&S, chodzi o plastiki z obustronną okleiną, i jak się sprawują. Ja na szczęście Eko-Dom spisałam już na straty - facet już kilka razy po interwencji telefonicznej wysyłał mi ofertę na okna na różne adresy mailowe i ciągle nie może dojść... adria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.12.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 A czy ktoś z Forumowiczów użytkuje już jakiś czas okna firmy M&S, chodzi o plastiki z obustronną okleiną, i jak się sprawują. Ja na szczęście Eko-Dom spisałam już na straty - facet już kilka razy po interwencji telefonicznej wysyłał mi ofertę na okna na różne adresy mailowe i ciągle nie może dojść... adria ja mam od 2003 obustronny zloty dab okna sa jak narazie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.12.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 no i pada, pada.......zasypie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia78 16.12.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 A czytaliście ten artykół o wybieraniu wykonawcy? Ci w muratorze to chyba już całkiem od realiów życia odstali. Tak to jest jak się od biurka z komputerem nie wstaje. Cześć wszystkim! Klaus nie wiem czy powinnam zawracać tym głowę akurat Tobie ale na forum dostałam info, że spisujesz wszystkich pseudo fachowców i dodajesz ich do czarnej listy - niestety mam takowych Panów do zgłoszenia, bo nie chcę aby ktoś został na lodzie tak jak my. Proszę daj znać gdzie mam wpisać info o nich bo jestem tu od niedawna i nie bardzo wiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia78 16.12.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 A czy ktoś z Forumowiczów użytkuje już jakiś czas okna firmy M&S, chodzi o plastiki z obustronną okleiną, i jak się sprawują. Ja na szczęście Eko-Dom spisałam już na straty - facet już kilka razy po interwencji telefonicznej wysyłał mi ofertę na okna na różne adresy mailowe i ciągle nie może dojść... adria Ja mam takie okienka od lipca - wyglądają ślicznie i solidnie, tylko koniecznie trzeba sprawdzić czy ekipa dobrze je wypoziomowała. Teraz czekam na finalną regulację - mam nadzieję, że się doczekam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.12.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 ale numer! sytuacja z budowy: beton mamy z thomasa, cena dogadana, przyjeżdża kierowca i mów, że mam zapłacić jeszcze za rurę, którą to on będzie wylewał ten beton (notabene zwyła kanalizacyjna) pytam a dlaczego no i ile: on na to, że jeśli na fakturę to 36zł + vat do każdej gruszki a jeśli bez to 15zł jemu do ręki. jestem osobą skrupulatną (księgowe tak mają) więc zadzwoniłam do kierownika w Thomasie a on zdziwiony, że taka sytuacja, że rura to jest przy samochodzie ma być używana do rozlania betonu i się nic nie płaci. Przepraszał i prosił nie płacić w żadnym wypadku kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 16.12.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witam Też mam okna M&S obustronny złoty dąb, ale dopiero od wrześnie, więcej będę mógł powiedzieć jak zamieszkam, ale wyglądają naprawdę OK. A u nas kafelkowanie zakończone, dzisiaj skończą malować poddasze na biało, parter jest pomalowany od środy. No i ważne wydarzenie - odebrałem dzisiaj zaświadczenie o zakończeniu budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia78 16.12.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Wiem, że już pytałam ale jakoś przeszło bez echa - czy ktoś z Was zna namiary na jakiegoś fachowca od poręczy drewnianych, bo dość pilnie będę takowych potrzebowała a już się boję strzelać na oślep w "speców" bo później różne cuda się mogą zdarzyć - sami wiecie. Gdyby ktoś potrzebował namiary na geodetę, elektryka, hydraulika, gościa od przyłączy gazowych to mogę dać namiary na panów, którzy pracowali u nas - co do cen to są średni cenowo - wiadomo trzeba się targować na początku ale obyło się bez wpadek, zepsutych samochodów, czy "niedyspozycji" alkoholowych. Wszystko sprawnie i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia78 16.12.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witam! Maggie, bodekku - dzięki GrzesiekB - dzięki sąsiedzie przeprowadzka raczej na koniec przyszłego roku, nie wiem jeszcze jak wyjdzie Co do kradzieży to miała ona miejsce w innym rejonie Mierzyna, na ul. Rolniczej. Hej! Monka ale zasuwacie z budową - jestem pod wrażeniem - zastanawialiśmy się ostatnio z moim Miśkiem kiedy zamierzacie skończyć i się wprowadzać My budujemy a właściwie kończymy się budować na Krzekowie więc codziennie przejeżdżamy koło Twojej budowy Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.12.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witam! GrzegorzR ty to masz tempo gratulacje Didi ciekawe który to taki zdolny cwaniaczek cały czas biorę beton z Thomasa i obywało się bez takich numerów. Gratuluję tempa i trzymam kciuki za pogodę żebyś mogła wykonać swój plan przy okazji i ja skorzystam bo dach nie skończony jeszcze kasia78 dzięki tyle czasu się ślimaczyło aż trzeba było przyśpieszyć żeby zdążyć przed zimą zabrakło nam trzech dni żeby dokończyć wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts