Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Iwonka

a Ty co dachówkę przekładasz?

Witaj Didi,

oj, dzięki, za wieści. Z tego co widzę to Ty wiesz i widzisz więcej ode mnie. Ja teraz zupelnie nie mam czasu na budowanie i forumowanie, ale dzięki Tobie zapytałam dzisiaj mojego męża co tam u nas się dzieje.

Donoszę więc, że cały czas zmieniamy swoj domek i nanosimy poprawki. Dobudowany został witarołap i teraz kładą na nim dach. Dzięki temu jeszcze bede miała mały stryszek. Może w niedzielę uda mi sie podjechać i pooglądać zmiany. Jak będe jechała to zadzwonię do Ciebie. :D

pozdrowionka

iwonka

witam wszystkich.....rankiem i deszczowo, a miala byc zima

Widzisz, Teska, tak bardzo oczekiwalas tej zimy. Przyszła z tygodniowym opoźnieniem, ale jest. Brrrrr, jak dzisiaj było paskudnie.

Z braku czasu nie zdążyłam wymienić opon na zimowe i myślałam, że do domu nie dojadę. :D

witam wszystkich.....rankiem i deszczowo, a miala byc zima

Widzisz, Teska, tak bardzo oczekiwalas tej zimy. Przyszła z tygodniowym opoźnieniem, ale jest. Brrrrr, jak dzisiaj było paskudnie.

Z braku czasu nie zdążyłam wymienić opon na zimowe i myślałam, że do domu nie dojadę. :D

ech...ale napadlo mokrego sniegu...pod wieczor jest lod :cry:

Ja mam dzisiaj strasznego doła.

Mój mąż juz spi i ma mnie w nosie a ja drinkuję ........ sama, więc jak chcesz to sie przylącz do mnie :D

Iwonka.....ech......no ja tez przy szklaneczce.....miałam rozmowe- od lutego mam hahahah robic za wykładowce na podyplomówce........i nie wiem co zrobic...bo mi sie nie chce.....

Józia S i trobe

wasze wypowiedzi są w najnowszym muratorze i coś mojego tez się pokazało :oops:

:D

No, to chyba się złamię i kupię. Ostatnio zrezygnowałam, bo mnie rozczarowywał.

Znów się rozczarujesz. Same ogólniki, powtórki albo nieżyciowe rady.

A mi ten numer baaardzo podpasował - a szczególnie artykuł jak przerobić stodołę na dom. Kto wie czy w przyszłości tych moich garaży nie będę chciała przerabiać na domek, spora chatka by wyszła:wink:

witam wszystkich w sobote..

.....no i piękna pogoda.....snieg zamarzł.....i krecik sie uaktywnił...... :cry: rece opadają, czy on nie powinien spac????

Oj! powiem Ci, że w dużej ilości ogrodów, nawet tam gdzie ich nigdy nie było, pojawiają się. Rzeczywiście jest chyba jakaś plaga :evil:

.....no i piękna pogoda.....snieg zamarzł.....i krecik sie uaktywnił...... :cry: rece opadają, czy on nie powinien spac????

Oj! powiem Ci, że w dużej ilości ogrodów, nawet tam gdzie ich nigdy nie było, pojawiają się. Rzeczywiście jest chyba jakaś plaga :evil:

rece opadają, bo jak tak pojdzie to same dziury bedą.Oczywiscie na biezaco traktowałam go karbidem i był spokoj, ale wczoraj napadało tyle mokrego sniegu ze tylko wpakowałam karbid i poszłam, a dziś...pije kawkę patrze na swiat :lol: a tu buch....snieg sie rusza.....no i kopiec...pognałam z karbidem polałam woda...i narazie cisza...

ten diabeł aktywny jest od 9 do 11 :cry: j

rece opadają, bo jak tak pojdzie to same dziury bedą.Oczywiscie na biezaco traktowałam go karbidem i był spokoj, ale wczoraj napadało tyle mokrego sniegu ze tylko wpakowałam karbid i poszłam, a dziś...pije kawkę patrze na swiat :lol: a tu buch....snieg sie rusza.....no i kopiec...pognałam z karbidem polałam woda...i narazie cisza...

ten diabeł aktywny jest od 9 do 11 :cry: j

TESKA

Mój brat miał na ogrodzie ten sam problem. Jakiś stwór robił mu kopczyki dokładnie na łączeniu pasów trawy. Zastosowaliśmy dwie metody równocześnie. W Castoramie dostaliśmy taki środek na krety i nornice oraz wbiliśmy kilka prętów stalowych w trawnik w różnych miejscach ogrodu i nasadziliśmy na nie butelki PET by dzwoniły na wietrze. Efekt - nie ma nawet jednej dziurki nowej i stwór się chyba na stałe wyprowadził 8) Niestety nie wiemy która z tych metod tak naprawdę zadziałała.