Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Działka jest dość duża jak na polskie warunki, 1215m2, dokładnych wymiarów nie pamietam, ale coś kolo 27mX45m :D Dom zmieści się na pewno :wink:

No to fajnie :p

Bo to pierwsze co mi się rzuciło w oczy 17 metrów dom + pewnie 5 z warunków zabudowy to sporo metrów do tego na szerokość też dość dość. Ale przy takiej działce to jestem spokojny :D

No i dom robi wrażenie 8)

Link się slicznie udało wkleić :D

A tak z przekory zapytam jakie wymiary masz działki ?? 8)

Ten link sliczniej by wygladał tak:

Dom pod Sekwoją

Przedstawienie w ten sposób bardzo długiego linku (jak w tym przypadku) powoduje że strona się nie rozjeżdza, przez co łatwiej się ją przeglada.

Robi się to w nastepujacy sposób:

- wciskasz przycisk URL, a nastepnie usuwasz z drugi nawias kwadratowy i wstawiasz = . Otrzymujesz

- nastepnie wpisujesz jak ten link ma sie nazywac. Otrzymujesz nazwa

- na koncu znow wciskasz URL . Otrzymujesz nazwa

pozdrawiam

Konrad

Witajcie budowlańcy.

Czy może ktoś mi dać namiary na dobrego wykonawcę CO? Na liście jest tylko Pan Pańka, który niestety mimo prawie dwóch miesięcy nie był łaskaw dać mi swojej oferty.... ponoć tyle pracy ma :).

A tak a propos. Do niedawna był tam jeszcze Pan Askaldowicz, ale coś go teraz tam nie widzę? Zniknął? Czy popsuł sobię opinię?

Witam w pierwszy poniedziałek 2006 roku.

Na liście jest podana jedna osoba mogąca prowadzić nadzór nad budową.

Czy może macie jeszcze jakieś kontakty do takich osób które mogą być kierownikiem budowy.

Namiary chętnie przyjmę na PRIV. :D

poszlo :lol:

Witam w Nowym Roku!

milla twój dom jest bardzo duzy i będzie bardzo drogi. Ja tez mam spory (230 m2), ale daleko prostszy dach (dwuspadowy) i porównując moje koszty z przedstawionym w moim projekcie kosztorysem jestem pewna, że budowa twojego domu pochłonie ponad 500 tys. (bez ogrodzenia, ogrodu i niezbyt wypasionymi łazienkami i kuchnią). Zupełnie nie znam twojej sytuacji finansowej ani składu osobowego rodziny :wink: 8) , tak więc moje uwagi mają charakter luźnych myśli i wcale nie chce cię zniechęcać do budowy wg. tego projektu - ktos w końcu musi budować te domy, które oglądamy z otwartymi ustami spacerując po nowych dzielnicach Szczecina.

Do rzeczy: dwie łazienki obok siebie na pietrze? Hmm, zakładam, że jedna dla rodziców, druga dla dzieci - ale czy to faktycznie ma sens? Wszystkie sprzęty i kafle dublujesz, a przeciez obie będziesz chciała zrobić w wysokim standardzie. Dół wygląda fajnie (poza ta garderoba między kotłownią a schodami :o mam nadzieje, że jest tu brak precyzji w nazewnictwie) przestronnie, ale całe życie będzie sie toczyło na górze i tam robi sie wrażenie tłoku. Dach.....hmmmm 1/3 inwestycji 8) i oby ci go dobrze zrobili, bo miejsc do wpadek całe mnóstwo.

Dom jest bardzo okazały, trzeba tylko dobrze wyważyc własne potrzeby i mozliwości, aby przez cały czas budowy nie zabrakło finansowania lub serca do budowy.