Klaus 03.01.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ... żałuje tylko, że trochę nie podniósł ścianki kolankowej i nie zrobiłl sobie garażu w piwnicy, Podnieść ściankę kolankową, zmienić wielkość i układ otworów okiennych, zmienić kąt nachylenia dachu, itp itd - oto typowe grzechy polskiego inwestora. I cała finezja architekta bierze w łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.01.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ... żałuje tylko, że trochę nie podniósł ścianki kolankowej i nie zrobiłl sobie garażu w piwnicy, Podnieść ściankę kolankową, zmienić wielkość i układ otworów okiennych, zmienić kąt nachylenia dachu, itp itd - oto typowe grzechy polskiego inwestora. I cała finezja architekta bierze w łeb. Sąsiad to potrafi do parteru Pozdrawiam serdecznie - na spotkaniu w gminie byłem prawie sam, a myślałem że tłumy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.01.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ... żałuje tylko, że trochę nie podniósł ścianki kolankowej i nie zrobiłl sobie garażu w piwnicy, Podnieść ściankę kolankową, zmienić wielkość i układ otworów okiennych, zmienić kąt nachylenia dachu, itp itd - oto typowe grzechy polskiego inwestora. I cała finezja architekta bierze w łeb. Poniekąd masz rację, ale adaptacji dokonują też polscy architekci, nie sami inwestorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 03.01.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 A tak wygląda składnia tego linku Sosenka A jak to zrobiłeś żeby pokazać składnię? Przy pisaniu każdego postu, pod oknem edycji jest klika opcji, pierwsza z nich to "Wyłącz BBCode w tym poście", niestety chyba nie da się zrobić tak, aby w tym samym poście był link i jednocześnie pokazana jego składnia. A może ktoś ma na to sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.01.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Zgodzę się ale nie do końca bo nie każdy musi być na 100 % zadowolony z wizji architekta pomimo, że wybrał dany projekt, a niewielkie zmiany wprowadzone przez inwestora jak niejednokrotnie czytałem i widziałem tu na forum wpływają korzystnie w stosunku do pierwotnego projektu. Co prawda można też i projekt nieźle spieprzyć. Ale cóż na to poradzić chyba żeby wprowadzić całkowity zakaz dokonywania zmian w projektach co nie było by raczej dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.01.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Pozdrawiam serdecznie - na spotkaniu w gminie byłem prawie sam, a myślałem że tłumy będą No ale na pewno godnie nas reprezentowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.01.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Można też od razu tak: http://foto.onet.pl/upload/12/73/_565479_n.jpg Właśnie ale jak, możesz mi to napisać bo kombinuję i ni jak nie wychodzi gdzieś był link na forum jak wklejać zdjęcia ale ja ciemna masa nie mogę go znależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 03.01.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Właśnie ale jak, możesz mi to napisać bo kombinuję i ni jak nie wychodzi gdzieś był link na forum jak wklejać zdjęcia ale ja ciemna masa nie mogę go znależć W lewym dolnym polu tabeli edycji wiadomości jest link do strony z opisem używania BBCode, a żeby było prościej to załączam ten link BBCode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.01.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Panowie ja i tak nic z tego nie rozumię ale mówcie dalej może jednak coś do mnie dotrze to tak jak z tym kotem co go wczoraj w jakimś programie informacyjnym pokazywali.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.01.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 witam wszystkich.... no nic...trawki z tylu nie bedzie...kret uaktywnił sie do granic....potraktowłam go dzis swiecami dymnymi - trujacymi...ciekawe co juto bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.01.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Teska, jakiś pancerny ten Twój kret ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.01.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Panowie ja i tak nic z tego nie rozumię ale mówcie dalej może jednak coś do mnie dotrze ja z tego też nic nie rozumiem ale moge podpowiedzieć jak wkleić zdjęcie: 1.prawym przyciskiem myszy klikasz na zdjęcie (musi ono być w necie a nie na dysku w komputerze) potem właściwości - kopiujesz adres URL 2. piszesz posta i chcesz wkleić zdjęcie, robisz tak : wklejasz%20skopoiwany%20adres%20URL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.01.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Właśnie ale jak, możesz mi to napisać bo kombinuję i ni jak nie wychodzi gdzieś był link na forum jak wklejać zdjęcia ale ja ciemna masa nie mogę go znależć To jest akurat proste. Piszesz link do obrazka, potem go zaznaczasz i naciskasz guzik "Img" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.01.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 No i udało się . A oto moja działeczka http://foto.onet.pl/upload/41/68/_546815_s.jpg tylko malusie to zdjęcie jakieś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.01.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ok no to piszę Bodekku - zobacz mamy tą samą cyfrę (jak kumple z wojska ) niestety sie spóźniłem ale wygląda że my prawie bliźniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.01.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Teska, jakiś pancerny ten Twój kret ! tył ogrodka wyglada okropnie.....ten kret to juz sama nie wiem kto on jest! zobacze czy sie zagazował jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.01.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 No i udało się . A oto moja działeczka http://foto.onet.pl/upload/41/68/_546815_s.jpg tylko malusie to zdjęcie jakieś wyszło Brawo!!! Maro kliknij to zdjęcie w albumie żeby było większe i wtedy skopiuj adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 03.01.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 tył ogrodka wyglada okropnie.....ten kret to juz sama nie wiem kto on jest! zobacze czy sie zagazował jutro A jakieś zewnętrzne objawy użycia świec są, np. zniszczenia terenu, czy tylko wytwarzają dym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.01.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Klaus - witaj "ELITO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milla 03.01.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witam serdecznie, Kaso1dzięki za uwagi na tamat linka, rzeczywiscie taki długi link nie wygląda za ciekawie, Delf - od samego początku zdawalismy sobie sprawę z kosztów tego domu i nie zdecydowalibysmy się na niego, gdyby nie było nas na taką inwestycję stać, więc o to jestem spokojna liczymy nawet sporo na górkę, bez mebli, kuchni i łazienek moze zmieścimy się w 700 tys...wiem, że można taniej, ekonomiczniej itd, ale ktoś "te domy" musi budować, prawda? Co do rozkładu pomieszczeń na dole to rzeczywiście "garderobę" połączliśmy z kotłownią wiec bedzie jedno pomieszczenie gospodarcze. A łazienka na górze od poczatku miala być jedna, z wejściem z holu oczywiście. Nie wiem dlaczego sądzisz ze na górze jest tłok, sypialnie są duże, garderoby są nam niezbedne, a na hol i korytarze chyba nie warto marnować powierzchni. Co do powierzchni domu to docelowo bedzie w nim mieszkało 2 dorosłych+2 lub 3 dzieci (obecnie mamy jedno- 2 latka)+czasami dziadkowie. Jak na taką rodzinkę to dom chyba nie jest za duży :)Kwestia wykonawstwa i możliwych "wpadek " na dachu nie powinna jednak przesądzac o naszych wyborach, bo w takim razie wszyscy wybieraliby domy z dachem dwuspadowym, bez lukarn itd. Ale się rozpisałam, pozdrawiam milla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts