Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

... żałuje tylko, że trochę nie podniósł ścianki kolankowej i nie zrobiłl sobie garażu w piwnicy,

Podnieść ściankę kolankową, zmienić wielkość i układ otworów okiennych,

zmienić kąt nachylenia dachu, itp itd - oto typowe grzechy polskiego

inwestora.

I cała finezja architekta bierze w łeb.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

... żałuje tylko, że trochę nie podniósł ścianki kolankowej i nie zrobiłl sobie garażu w piwnicy,

inwestora.

Sąsiad to potrafi do parteru :D

Pozdrawiam serdecznie - na spotkaniu w gminie byłem prawie sam, a myślałem że tłumy będą :lol:

inwestora.

Poniekąd masz rację, ale adaptacji dokonują też polscy architekci, nie sami inwestorzy

A tak wygląda składnia tego linku

Sosenka

A jak to zrobiłeś żeby pokazać składnię?

Przy pisaniu każdego postu, pod oknem edycji jest klika opcji, pierwsza z nich to "Wyłącz BBCode w tym poście", niestety chyba nie da się zrobić tak, aby w tym samym poście był link i jednocześnie pokazana jego składnia. A może ktoś ma na to sposób.

Zgodzę się ale nie do końca bo nie każdy musi być na 100 % zadowolony z wizji architekta pomimo, że wybrał dany projekt, a niewielkie zmiany wprowadzone przez inwestora jak niejednokrotnie czytałem i widziałem tu na forum wpływają korzystnie w stosunku do pierwotnego projektu. Co prawda można też i projekt nieźle spieprzyć. Ale cóż na to poradzić chyba żeby wprowadzić całkowity zakaz dokonywania zmian w projektach co nie było by raczej dobrym rozwiązaniem.

Właśnie ale jak, możesz mi to napisać bo kombinuję i ni jak nie wychodzi gdzieś był link na forum jak wklejać zdjęcia ale ja ciemna masa nie mogę go znależć :oops: :wink:

W lewym dolnym polu tabeli edycji wiadomości jest link do strony z opisem używania BBCode, a żeby było prościej to załączam ten link BBCode

Panowie ja i tak nic z tego nie rozumię :cry:

ale mówcie dalej może jednak coś do mnie dotrze

ja z tego też nic nie rozumiem :roll: ale moge podpowiedzieć jak wkleić zdjęcie:

1.prawym przyciskiem myszy klikasz na zdjęcie (musi ono być w necie a nie na dysku w komputerze) potem właściwości - kopiujesz adres URL

2. piszesz posta i chcesz wkleić zdjęcie, robisz tak : wklejasz%20skopoiwany%20adres%20URL

Witam serdecznie,

Kaso1dzięki za uwagi na tamat linka, rzeczywiscie taki długi link nie wygląda za ciekawie,

Delf - od samego początku zdawalismy sobie sprawę z kosztów tego domu i nie zdecydowalibysmy się na niego, gdyby nie było nas na taką inwestycję stać, więc o to jestem spokojna :D liczymy nawet sporo na górkę, bez mebli, kuchni i łazienek moze zmieścimy się w 700 tys...wiem, że można taniej, ekonomiczniej itd, ale ktoś "te domy" musi budować, prawda?

Co do rozkładu pomieszczeń na dole to rzeczywiście "garderobę" połączliśmy z kotłownią wiec bedzie jedno pomieszczenie gospodarcze. A łazienka na górze od poczatku miala być jedna, z wejściem z holu oczywiście.

Nie wiem dlaczego sądzisz ze na górze jest tłok, sypialnie są duże, garderoby są nam niezbedne, a na hol i korytarze chyba nie warto marnować powierzchni.

Co do powierzchni domu to docelowo bedzie w nim mieszkało 2 dorosłych+2 lub 3 dzieci (obecnie mamy jedno- 2 latka)+czasami dziadkowie. Jak na taką rodzinkę to dom chyba nie jest za duży :)Kwestia wykonawstwa i możliwych "wpadek " na dachu nie powinna jednak przesądzac o naszych wyborach, bo w takim razie wszyscy wybieraliby domy z dachem dwuspadowym, bez lukarn itd.

Ale się rozpisałam, pozdrawiam milla