Teska 04.03.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Witam Nowego forumowicza "grupowicza" Sebastiana..i do tego prawie sasiada:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 JASIU zdjatko które dzisiaj przyszlo...to z okiem otworzyło sie..bez problemu..ale pozostałe nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 TO ja tez pisze sie na spotkanko..jako sztuk 1..połowica moja w Afryce ale niestety w pracy... sobota 15. godz 18..włoska???? to jestem w kolejnosci 5...KTO SZÓSTY ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 LINKA powiem...miał piesio szczescie... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 aha...SEBASTIAN... mi budowała ekipa...no moze całkiem swieta nie była...jak wiekszosc zreszta..ale robota ogolnie oki...i cenowo tez spoko..Napisałam na Priv namiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Teska, plizz tylko nie w sobotę...my od rana do późnego wieczora w niedzielę non stop szpachlujemy i szlifujemy regipsy:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.03.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Jasiu: widziałem na zdjęciach że praca ostro wre.. powiedz mi, ile kosztuje zaprawa klejowa i jakie wychodzi zużycie z worka 25kg w m2pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 JA TEŻ CHCĘ ZOBACZYC JAKIEŚ ZDJĘCIA!!! PRZESYĄŁCIE SOBIE POKĄTNIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian111 04.03.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 sorki zapomnialem zaznaczyc emila <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Sebastian111 dnia 2003-03-04 13:46 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.03.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Oficjalne zużycie to 1 worek (25kg) na palete. I tyle dostaniesz jeśli kupisz w Prefbecie zestaw "bloczki+klej". Ale... Takie zużycie kleju możliwe jest przy spoinie grubości 1-2mm. żeby taka spoinę uzyskać trzeba murowac b.dokładnie (ewentualne nierówności zeszlifowywać, itp..). Ja buduję dwuwarstwową i nie jest mi potrzebna taka dokładność (jak zwykle chodzi o czas i pieniądze - klejenie z taka precyzją trwałoby dłużej i ekipa zażyczyłaby sobie więcej talarów). Pozatym nie używam bloczków P+W i muszę robić spoiny boczne. W sumie wychodzi około 1,5 worka na paletę bloczków. Klej używam Atlas KB-15 w cenie 13,50 za worek - ekipa nie narzeka, mi też się podoba (BTW. specjalne kleje np.: Ytonga maja jasny kolor - przez co surowa ściana ładniej wygląda - taki drobny zabieg marketingowy ) A zdjęcia są na http://www.naszdom.erb.pl Dzisiaj przybędą nowe fotki. Joasia właśnie pojechała dostarczyć resztę bloczów, cegły na kominy i nadproża. To już będzie komplet materiałów "murowych". W przyszłym tygodniu zaczynamy szalowanie wieńca i układanie belek stropowych <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Jasiu dnia 2003-03-04 12:58 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 LINKA W SOBOTE 15 MARCA... ale ja sie dostosuje co do dnia..ugodowa ze mnie kobitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 LINKA JASIU wraz z Małzonka odwiedzili mą budowę...i zrobili pare zdjatek mojej chałupki.. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Teska, dawaj te zdjątka:smile: ja jeszcze naszych nie zeskanowałam:sad: nie miałam czasu, i prawie wszystkie zdjęcia daliśmy do banku:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 hej, przyznajcie się kto z Was dał mi cynk na gg? i się nie przedstawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 już wiem:smile: P.S. Jasiu i Joasiu, może spotkanko ustalimy na piątek tj 14 marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.03.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Dla nas każdy dzień jest równie dobry i równie zły. Ustalmy to spotkanie pod tych co gdzieś wyjeżdżają, albo muszą skądś dojechać. PS. Dziewczynki !!!! Wy tu gadu gadu... a śledziki i zimna wódeczka dla kochanych mężulków gotowe !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 ja już zapomniałam co to rozrywka i wolny czas, a Ty tu o śledziku i wódeczce...widziałam zdjęcia domku Teski i chyba Waszego Jasiu? Zafoliowane okna i "bawole oko" na dachu? my mamy podobny domek do Teski...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.03.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Ten domek z bawolim oczkiem stoi koło Teski. Musiałbym zdrowo na głowe upaść żeby budować takie cudo (duży, bawole oko, angobowana karpiówka) - ten dach musiał kosztowac majątek Nasz domek też jest podobny do Teski - kuknij na nasz serwerek - masz tam projekt i widok od frontu i garażu. Kolorek ma być ecru stolarka brązowa, dach też, słupki itp w ciemnym klinkierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 04.03.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 no tak, już się poprawiam, faktycznie to nie mógł być Wasz domek:smile: W wolnej chwili poczytam Wasz dziennik budowy...skąd macie na to czas, raju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 JASIU ...na sledzika ide do kupelki...dwie samotne kobitki.. no do czego to doszło.. A te bawole oko..no powiem...słomka z bucików..., fura i komóra...tylko żony zal.. Ona jak przyjezdza na budowe to nie moze wysiasc z samochodu, a jak juz to nawet nie moze do nas przyjsc..do nas mam na mysli sasiadów..spod lasu itp..raz przyszła jak mezus pojechał w delegację.. ot ..i reżim... Moze byc piatek...mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts