czupurek 16.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 mam pytanie na jaka temperaturke macie ustawiona cw...chodzi mi o to zeby nalac ciepla wode....i nie koniecznie lac pozniej zimna??? u mnie ustawiłem + 40 stopni wystarcza hhmmm...sprobuje....teraz mam na 50 z tym ustawieniem to, bywa różnie. ja miałam 45 i było dla mnie zbyt letnio, zanim napełniła się wanna, woda była dla mnie za chłodna. teraz mam bodaj 55 (sprawdzę) i leje się gorąca (oczywista dopuszczam zimnej, ale wg mnie tak jet lepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 mam pytanie na jaka temperaturke macie ustawiona cw...chodzi mi o to zeby nalac ciepla wode....i nie koniecznie lac pozniej zimna??? u mnie ustawiłem + 40 stopni wystarcza hhmmm...sprobuje....teraz mam na 50 z tym ustawieniem to, bywa różnie. ja miałam 45 i było dla mnie zbyt letnio, zanim napełniła się wanna, woda była dla mnie za chłodna. teraz mam bodaj 55 (sprawdzę) i leje się gorąca (oczywista dopuszczam zimnej, ale wg mnie tak jet lepiej) niom..ja tez m,am teraz ustawione na 50.pod prysznic jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.01.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Teska - dzwoniłem do Jantry, z tego co się dowiedziałem, to już nie obsługują naszych rejonów, zdecydowałem się na Jumar. maja 40 zl za kwartal??? i raz w tygodniu? Tak jak ktoś już napisał za kwartał 45,90zł; pojemnik 120l wywożony raz w tygodniu. Przy podpisywaiu umowy coś wspominali, że od kwietnie ma być podwyżka, ale jak ktoś podpisując do tego czasu umowę zdecyduje się za płatność jednorazową za cały rok, to cena ma taką jak teraz. Wczoraj mi przywieźli pojemnik, pewnie ci sami co zabierają śmieci, niestety wczoraj już został wypełniony to to chyba by zdrowo przesadzili z tą podwyżką, bo właśnie kwartał temu podnieśli z trzydziestu paru, tłumacząc że 3 lata nie podwyższali i teraz muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.01.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 wszystkim dziekuje za pozdrowienia i ........zdrowia zycze kiedy bedziesz w domku??? obiecuja, ze w srode wyjde na wolnosc (jestem tu od niedzieli 8.01) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.01.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Bodekku mam zapytanie..ile zuzywacie gazu na dobe??? Też jestem zainteresowany takimi informacjami. Przypuszczam, że ostatnie obniżone temperatury skłoniły Cię do porównania poziomu zużycia. Ja w niedzielę spojrzałem na stan gazomierza i trochę mnie zmroziło jak zobaczyłem ile zużyłem od 8.12.2005, czyli od uruchomienia pieca, ale tłumaczę to tym, że trzeba było dogrzać dom, że to pierwszy sezon, że dopiero na początku stycznia zaprogramowałem czasowo piec, itd. W ciągu poprzedniej doby (niedziela/poniedziałek - odczyty robione wieczorem, zużyłem 16 m3 gazu . Czy to mało - pewnie nie. Czy dużo - tego jeszcze nie wiem. A jak u Ciebie to wygląda. mnie za 19.11-17.12.2005 zeszło 274m3 wychodzi jakiej 9-10m3 dziennie. W zeszłym roku (był to, I sezon - max zużyłam 13m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Teska - dzwoniłem do Jantry, z tego co się dowiedziałem, to już nie obsługują naszych rejonów, zdecydowałem się na Jumar. maja 40 zl za kwartal??? i raz w tygodniu? Tak jak ktoś już napisał za kwartał 45,90zł; pojemnik 120l wywożony raz w tygodniu. Przy podpisywaiu umowy coś wspominali, że od kwietnie ma być podwyżka, ale jak ktoś podpisując do tego czasu umowę zdecyduje się za płatność jednorazową za cały rok, to cena ma taką jak teraz. Wczoraj mi przywieźli pojemnik, pewnie ci sami co zabierają śmieci, niestety wczoraj już został wypełniony to to chyba by zdrowo przesadzili z tą podwyżką, bo właśnie kwartał temu podnieśli z trzydziestu paru, tłumacząc że 3 lata nie podwyższali i teraz muszą. Wczoraj w kronic mowili ze Szczecin teraz bedzie wywozil smieci chyba do Gorzowa...i maja podniesc ceny dla ludzi o 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 no to juz calkiem niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.01.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 no to juz calkiem niedługo dla mnie prawie wiecznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 no to juz calkiem niedługo dla mnie prawie wiecznosc rozumiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.01.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 teraz się przywitam poniedziałkowo tyleście napisali, że czaytałam chyba z godzinę Didi - co ty za nieplanowane urlopy sobie robisz? życzę szybkiego powrotu do zdrowia i domu kurka kto zamawiał taaaaaki mróz? przecie trawa pod nogami się łamie pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 teraz się przywitam poniedziałkowo tyleście napisali, że czaytałam chyba z godzinę Didi - co ty za nieplanowane urlopy sobie robisz? życzę szybkiego powrotu do zdrowia i domu kurka kto zamawiał taaaaaki mróz? przecie trawa pod nogami się łamie pozdrawiam wszystkich hahaha to nie chodz po trawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.01.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Uwaga BEZRZECZE Dziś byłem w Gminie i sprawa nie wygląda tak czarno. jak można się było tego spodziewać po wiadomościach które otrzymałem w piątek. Wniesiono tylko jeden protest i raczej nie istotny - zmiana planu toczy się dalej i nic szczególnego już nie powinno się wydarzyć. Jednocześnie dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie i pomoc w szczególności Darii i Peterz-owi. Plany startu z budową w kwietniu - raczej nie realne Ale cóż może jak na początku pod górkę to później już tylko z górki Jakoś się trzeba pocieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Uwaga BEZRZECZE Dziś byłem w Gminie i sprawa nie wygląda tak czarno. jak można się było tego spodziewać po wiadomościach które otrzymałem w piątek. Wniesiono tylko jeden protest i raczej nie istotny - zmiana planu toczy się dalej i nic szczególnego już nie powinno się wydarzyć. Jednocześnie dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie i pomoc w szczególności Darii i Peterz-owi. Plany startu z budową w kwietniu - raczej nie realne Ale cóż może jak na początku pod górkę to później już tylko z górki Jakoś się trzeba pocieszać znaczy Jasiek pomógł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 16.01.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich tomadyna dzięki za informacje. Ale czemu nie ruszysz planowo z budową? Coś nie tak jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.01.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Uwaga BEZRZECZE Dziś byłem w Gminie i sprawa nie wygląda tak czarno. jak można się było tego spodziewać po wiadomościach które otrzymałem w piątek. Wniesiono tylko jeden protest i raczej nie istotny - zmiana planu toczy się dalej i nic szczególnego już nie powinno się wydarzyć. Jednocześnie dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie i pomoc w szczególności Darii i Peterz-owi. Plany startu z budową w kwietniu - raczej nie realne Ale cóż może jak na początku pod górkę to później już tylko z górki Jakoś się trzeba pocieszać znaczy Jasiek pomógł.... Zawsze pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.01.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich tomadyna dzięki za informacje. Ale czemu nie ruszysz planowo z budową? Coś nie tak jednak? No wiesz pierwsze moje zapędy - były na koniec 2005 roku. Nastepne na luty/ marzec 2006. Realnie patrząc - w lutym zbierze się komisja urb-arch. - załóżmy że na pierwszym posiedzeniu zatwierdzi zmianę planu to po podpisach idzie to do urzędu wojewódzkiego gdzie mają 30 dni na podpisanie -> a następnie 30 dni jest na uprawomocnienie więc ........... może na koniec kwietnia - będę mógł złożyć pozwolenie ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.01.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Uwaga BEZRZECZE Dziś byłem w Gminie i sprawa nie wygląda tak czarno. jak można się było tego spodziewać po wiadomościach które otrzymałem w piątek. Wniesiono tylko jeden protest i raczej nie istotny - zmiana planu toczy się dalej i nic szczególnego już nie powinno się wydarzyć. Jednocześnie dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie i pomoc w szczególności Darii i Peterz-owi. Plany startu z budową w kwietniu - raczej nie realne Ale cóż może jak na początku pod górkę to później już tylko z górki Jakoś się trzeba pocieszać znaczy Jasiek pomógł.... Zawsze pomaga wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.01.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich tomadyna dzięki za informacje. Ale czemu nie ruszysz planowo z budową? Coś nie tak jednak? No wiesz pierwsze moje zapędy - były na koniec 2005 roku. Nastepne na luty/ marzec 2006. Realnie patrząc - w lutym zbierze się komisja urb-arch. - załóżmy że na pierwszym posiedzeniu zatwierdzi zmianę planu to po podpisach idzie to do urzędu wojewódzkiego gdzie mają 30 dni na podpisanie -> a następnie 30 dni jest na uprawomocnienie więc ........... może na koniec kwietnia - będę mógł złożyć pozwolenie ........... A czemu niby teraz nie możesz składać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 16.01.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 I co, nikt nie może polecić kafelkarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 16.01.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 I co, nikt nie może polecić kafelkarza? polecam maro! Ale on pewnie zajęty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts