bryta 18.01.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Klaus a co to jest ta prowizja zakupowa Teska Deutsche bank jako jedyny zaproponowal mi splate kredytu w euro bo tak zarabiam bez zadnego przeliczania Amo a kiedy zdiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Klaus a co to jest ta prowizja zakupowa Teska Deutsche bank jako jedyny zaproponowal mi splate kredytu w euro bo tak zarabiam bez zadnego przeliczania wiem ze tak jest bo nam zaproponowali spalte bez przeliczania w $...ale i tak sie nie opalacalo....te 3 lata bez mozliwosci wczesniejszej spalty i jeszcze cos tam bylo w umowie..ale uczciwe juz nie pamietam...w kazdym razie wzielismy kredycik w pkobp swiety spokoj zero faktur i spalacam nadwyzke jak chce bez zadnych % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.01.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m4354ef72c7a03 Co sadzicie o tym nowym projekcie Archonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m4354ef72c7a03 ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.01.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Klaus a co to jest ta prowizja zakupowa spread wyrażony procentowo czyli twój koszt zakupu dewiz Teska Deutsche bank jako jedyny zaproponowal mi splate kredytu w euro bo tak zarabiam bez zadnego przeliczania Amo a kiedy zdiecia FortisBank też to ma ale to nie jest ostaeczny argument a w twoim wypadku żaden bo CHF do EUR ma stabilny kurs a kredyty w EUR mają wyższe oprocentowanie. Tak czy inaczej tak długo jak zarabiasz w dewizach masz bardzo komfortową sytuację, bierzesz tani kredyt i nie ponosisz ryzyka kursowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.01.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Tez mi sie podoba tylko troche trudny dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.01.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m4354ef72c7a03 Co sadzicie o tym nowym projekcie Archonu? Dla mnie za "tradycyjny" i "rustykalny". Mnie swego czasu zauroczył projket Archonu http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f02ade3a00c0 Ale w końcówce przegrał z obecnym. Wydawał się za drogi w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Zrobiłem ostatnio pewne rozeznanie w bankach. Oto wyniki dla zainteresowanych. http://republika.pl/klaus_gaiger/banki/oferty.htm Klaus Ty jak zawsze niesamowicie uporządkowany Ja do tego jeszcze bym dorzucił ofertę BPH w którym udało mi się podjąć negocjację z nimi odnośnie kursu kupna . Co do oprocentowania to startuje do negocjacji od 2,35 z Liborem6M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Amo jak sie mieszka w nowym domku suuuuper. nareszcie jest przestrzeń. teraz widzimy jak niewielu mebli dotychczas się dorobiliśmy jeszcze dużo do zrobienia, ale radość już ogromna teraz czaekamy na wiosne, by zająć się ogrodem i wtedy będzie pełnia szczęścia amo - no to jesteś pan na włościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 projekty Archonu są ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.01.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ja do tego jeszcze bym dorzucił ofertę BPH w którym udało mi się podjąć negocjację z nimi odnośnie kursu kupna . Co do oprocentowania to startuje do negocjacji od 2,35 z Liborem6M. Będą stosowali dla Ciebie indywidualny spread? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 popoludniowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 GrzegorzR gdybys potrzebowal takiego dragala ,ze by wkopac pod karmnik to mam jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 18.01.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Zrobiłem ostatnio pewne rozeznanie w bankach. Oto wyniki dla zainteresowanych. http://republika.pl/klaus_gaiger/banki/oferty.htm Klaus a to nie jest tak, ze oprocentowanie zalezne jest od stopnia zaawansowania budowy????? czy tez od wartosci budynku - jak tak mialam.... Klaniam sie wszystkim nisko!!!!!! Teska - doczekalam sie, w poniedzialek dadza znac czy beda w srode czy w czwartek, ale banany sa, teraz tylko czekac na kogo zwala wine, gosciu przez telefon mowil, a moze to budynek osiada itd. pieprzyl glupoty, to ja mowilam ze 80% ludzi mialoby problemy!!!!!!!!!!!!!! czekam cierpliwie na ich przyjazd!!!! dam znac i dziekuje wszystkim co wypowiedzieli sie w tym temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksześ 18.01.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Zrobiłem ostatnio pewne rozeznanie w bankach. Oto wyniki dla zainteresowanych. http://republika.pl/klaus_gaiger/banki/oferty.htm Witam A GE nie brałeś pod uwagę? Chyba mają dość ciekawą ofertę. I dzięki za porównanie - chyba każdemu nowemu kredytobiorcy się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ja do tego jeszcze bym dorzucił ofertę BPH w którym udało mi się podjąć negocjację z nimi odnośnie kursu kupna . Co do oprocentowania to startuje do negocjacji od 2,35 z Liborem6M. Będą stosowali dla Ciebie indywidualny spread? Wiesz tak naprawdę chodzi o podwyższenie kursu w momencie wypłaty transz - z tego co na dziś mam ustalone to podniosą mi przy każdej transzy ponad aktualny na dzień wypłaty kurs kupna o 2 grosze - może to niewiele ale moim zdaniem warto Później już i tak dotyczyć nas będzie kurs sprzedaży Wiesz umowy jeszcze nie podpisałem (więc wszystko może się zdarzyć) jednak jest to jedyny bank który w ogóle w tym temacie podjął rozmowę, a jak już powiedział o ile to znaczy że coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 18.01.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 dla wszystkich. O kornikach - olałam sprawę wyganiania ich z więźby - zaczęłam zajmowac się wyganianiem paskudztwa z mojego dziecka (i tak minął prawie cały 2005). O bankach - GE - sucks! Facet z tego banku sprawił, że prawie osiwiałam. Wpierw teksty o wspaniałej zdolności kredytowej a potem, jak przyszło co do czego - to nasz kredyt mógłby wynosić ew. 50-70 tys (a zaczął od 500 tys). Nie lubię ich. Pozdrawiam ciepło bo idzie zimno. Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.01.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Klaus a to nie jest tak, ze oprocentowanie zalezne jest od stopnia zaawansowania budowy????? czy tez od wartosci budynku - jak tak mialam.... Różnie to bywa. Oprocentowanie zwykle zależy od: 1. Udziału własnego 2. Wielkości kredytu 3. Waluty 4. Aktualnej polityki banku 5. Wynegocjowanych warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.01.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 A GE nie brałeś pod uwagę? Chyba mają dość ciekawą ofertę. No nie wszystkich banków nie byłem w stanie prześwietlić. A jaką mają aktualnie ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.01.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Wiesz tak naprawdę chodzi o podwyższenie kursu w momencie wypłaty transz - z tego co na dziś mam ustalone to podniosą mi przy każdej transzy ponad aktualny na dzień wypłaty kurs kupna o 2 grosze - może to niewiele ale moim zdaniem warto Pewnie, że warto, każdy grosz to pieniądz. A jakie są pozostałe parametry ich oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts