tomadyna 18.01.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Wiesz tak naprawdę chodzi o podwyższenie kursu w momencie wypłaty transz - z tego co na dziś mam ustalone to podniosą mi przy każdej transzy ponad aktualny na dzień wypłaty kurs kupna o 2 grosze - może to niewiele ale moim zdaniem warto Pewnie, że warto, każdy grosz to pieniądz. A jakie są pozostałe parametry ich oferty? 1) prowizja od przyznania niby 1% -ale są elastyczni 2) wzrost oprocentowania do czasu wpisu w KW 0,9% 3) oprocentowanie Libor 6M + marża = 2,35% do negocjacji 4) na dzień dzisiejszy brak opłat za wcześniejszą spłatę ale tylko w opcji zmniejszenia rat, jeśli zmiana okresu to musi być aneks (a to kosztuje) i promocja ma być niedługo 5) spread 16.01.2006 2,4035 - 2,5066 - podstawowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.01.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Wetnę się w tą techniczną dyskusję... ...spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... o ironio! ks. Jan Twardowski - nie żyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.01.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 T Z usług GE Money Bank (a właściwie GE Mieszkaniowy) korzystała moja siostra kupując mieszkanie - bez uwag. Natomiast mojemu znajomemu, który brał tam kredyt na dom, wymówiono kredyt w trakcie budowy w trybie niemal natychmiastowym tylko dlatego, że fotograf podretuszował mu troche zdjęcia (były nieostre, czy ciemne), które składał do banku po każdej transzy. Na nic odwołania, znajomy osiwiał w ciągu tygodnia. Mniej się boje o retusz (no, chyba, że chodzi o moje zdjecia paszportowe ), bo podobno teraz zdjecie musi robic jakiś autoryzowany fotograf (pracujący na koszt banku?), niż o inne haczyki. Chyba pójdę gadac bezposrednio na miejscu, w GE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.01.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Zrobiłem ostatnio pewne rozeznanie w bankach. Oto wyniki dla zainteresowanych. http://republika.pl/klaus_gaiger/banki/oferty.htm Klaus, dzieki. Oświec ciemnotę, co to dokladnie znaczy "spread"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.01.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Dzięki wszystkim za podpowiedzi dotyczące wyboru banku i proszę o więcej.Teska, czy oprocentowanie w PKO BP jest dla Ciebie do strawienia? Chciałam brac kredyt we frankach, bo różnica w spłacie do złotówki jest porażająca, no ale teraz podobno franki mają pójśc do góry, bo mocno niedoszacowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.01.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 dla wszystkich. O kornikach - olałam sprawę wyganiania ich z więźby - zaczęłam zajmowac się wyganianiem paskudztwa z mojego dziecka (i tak minął prawie cały 2005). Czyżby potrzebne były egzorcyzmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 18.01.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witamy wszyskich późnym wieczorkiem. W piątek zkładamy w starostwie wszystkie już papiery i pozwlenia na pozwolenie na budowę . Szło i idzie powolutku, ale do przodu Z budowlańcami jesteśmy już umówieni, kierownika budowy tez mamy ugadanego. Termin wbicia łopaty wiosną (późną) nie jest nierealny UFF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Dzięki wszystkim za podpowiedzi dotyczące wyboru banku i proszę o więcej. Teska, czy oprocentowanie w PKO BP jest dla Ciebie do strawienia? Chciałam brac kredyt we frankach, bo różnica w spłacie do złotówki jest porażająca, no ale teraz podobno franki mają pójśc do góry, bo mocno niedoszacowane. Właśnie dziś CHF zaczęły drożeć - to świetna informacja dla chcących wziąć kredyt. Obecne działania polityków i zbliżające się wybory mogą spowodować kolejne wzrosty ceny walut - a to jest suuuper. Oczywiście naraziłem się w ten sposób wszystkim którzy już spłacają kredyt Niestety tak to właśnie jest w przypadku kredytów walutowych że kiedy bioracy kredyt wyglądają tak to spłacający mają takie miny . I odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.01.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Zrobiłem ostatnio pewne rozeznanie w bankach. Oto wyniki dla zainteresowanych. http://republika.pl/klaus_gaiger/banki/oferty.htm Klaus, dzieki. Oświec ciemnotę, co to dokladnie znaczy "spread"? Różnica miedzy kursami sprzedaży i kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 19.01.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam wszystkich, znowu straszą mrozami Chyba będzie trzeba czekać do wiosny z robotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.01.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 witam czwartkowo. syberia do nas się zbliża. oj będzie się działo, oj będzie. a ja mam doła. przyszły mrozy i brama wjazdowa z deka mija się z celem, więc i ciężko chodzi. wg informacji sprzedawcy pracuje wylewka - powód - ponoć za płytko zrobili i unosi bramę, ewentualnie niedokładność poziom/pion - niby mm ale właśnie tyle brakuje. kurcze głowy nie daję, ale wydaje mi się że dość głęboko kopali (w każdym razie mieli taki zamiar, no i cementu nakupowałam sporo). ręce z gaciami opadają i co ja mam teraz zrobić - użytkować tylko latem? jak ja nie nawidzę wszelkiej maści wykonawców. na wszystkim się znają, nigdy nie ich wina, a efekty w przerażającej większości mizerne. pozwólcie: - ZDZICHU JA CI ZA TE BŁĘDY, NIEDORÓBKI TO TU TO TAM I BRAK MÓZGU, RĘCE Z TYŁKA POWYRYWAM. NORMALNIE MAM DOSYĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.01.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 nawrzeszczałam a wcale mi nie przeszło. w końcu to, ja zostaje z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 19.01.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witajcie ale zimno ktoś wybiera się na narty? bo my tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.01.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Właśnie dziś CHF zaczęły drożeć - to świetna informacja dla chcących wziąć kredyt. Obecne działania polityków i zbliżające się wybory mogą spowodować kolejne wzrosty ceny walut - a to jest suuuper. No dobrze, kiedy w takim razie należy brać? To znaczy, do jakiego poziomu wzrostu należy czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.01.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Vitulano, gratuluję. Teraz tylko uzbrój się w poczucie humoru, niemały zapas wieczornego odprężacza a przede wszystkim pozbądź się nadziei, że wszystko pójdzie gładko i wtedy na pewno będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.01.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witajcie ale zimno ktoś wybiera się na narty? bo my tak Witajcie, ja się wybieram, już jutro! Joasia Jasia, witaj! Jak wnioskuję domowe sprawy ułożyły się pomyślnie? Klaus, mam zaprzyjaźnionych architekta i konstruktora, już poniekąd sprawdzonych na letnim domku vitulano, trzymam kciuki czupurek, szkoda, że takie bramy nie mają możliwości regulacji delf, ja też się dzisiaj zasmuciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.01.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam serdecznie już z domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 19.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ja do tego jeszcze bym dorzucił ofertę BPH w którym udało mi się podjąć negocjację z nimi odnośnie kursu kupna . Co do oprocentowania to startuje do negocjacji od 2,35 z Liborem6M. Będą stosowali dla Ciebie indywidualny spread? Wiesz tak naprawdę chodzi o podwyższenie kursu w momencie wypłaty transz - z tego co na dziś mam ustalone to podniosą mi przy każdej transzy ponad aktualny na dzień wypłaty kurs kupna o 2 grosze - może to niewiele ale moim zdaniem warto Później już i tak dotyczyć nas będzie kurs sprzedaży Wiesz umowy jeszcze nie podpisałem (więc wszystko może się zdarzyć) jednak jest to jedyny bank który w ogóle w tym temacie podjął rozmowę, a jak już powiedział o ile to znaczy że coś w tym jest tomadyna czy możesz mi zdradzić w którym oddziale BPH byłeś i z kim rozmawiałeś? Może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witajcie ale zimno ktoś wybiera się na narty? bo my tak jak wydobrzeję to byśmy chcieli się wybrać, ale pewnie nie wcześniej niż na początku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts