Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Wiesz tak naprawdę chodzi o podwyższenie kursu w momencie wypłaty transz - z tego co na dziś mam ustalone to podniosą mi przy każdej transzy ponad aktualny na dzień wypłaty kurs kupna o 2 grosze - może to niewiele ale moim zdaniem warto

Pewnie, że warto, każdy grosz to pieniądz. A jakie są pozostałe parametry ich oferty?

1) prowizja od przyznania niby 1% -ale są elastyczni :lol:

2) wzrost oprocentowania do czasu wpisu w KW 0,9%

3) oprocentowanie Libor 6M + marża = 2,35% do negocjacji

4) na dzień dzisiejszy brak opłat za wcześniejszą spłatę ale tylko w opcji zmniejszenia rat, jeśli zmiana okresu to musi być aneks (a to kosztuje) i promocja ma być niedługo

5) spread 16.01.2006 2,4035 - 2,5066 - podstawowy 8)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

T

Z usług GE Money Bank (a właściwie GE Mieszkaniowy) korzystała moja siostra kupując mieszkanie - bez uwag. Natomiast mojemu znajomemu, który brał tam kredyt na dom, wymówiono kredyt w trakcie budowy w trybie niemal natychmiastowym tylko dlatego, że fotograf podretuszował mu troche zdjęcia (były nieostre, czy ciemne), które składał do banku po każdej transzy. Na nic odwołania, znajomy osiwiał w ciągu tygodnia.

Mniej się boje o retusz (no, chyba, że chodzi o moje zdjecia paszportowe :wink: ), bo podobno teraz zdjecie musi robic jakiś autoryzowany fotograf (pracujący na koszt banku?), niż o inne haczyki. Chyba pójdę gadac bezposrednio na miejscu, w GE.

Dzięki wszystkim za podpowiedzi dotyczące wyboru banku i proszę o więcej.

Teska, czy oprocentowanie w PKO BP jest dla Ciebie do strawienia? Chciałam brac kredyt we frankach, bo różnica w spłacie do złotówki jest porażająca, no ale teraz podobno franki mają pójśc do góry, bo mocno niedoszacowane.

Witamy wszyskich późnym wieczorkiem.

W piątek zkładamy w starostwie wszystkie już papiery i pozwlenia na pozwolenie na budowę . :D Szło i idzie powolutku, ale do przodu 8)

Z budowlańcami jesteśmy już umówieni, kierownika budowy tez mamy ugadanego. Termin wbicia łopaty wiosną (późną) nie jest nierealny :D

UFF.

Dzięki wszystkim za podpowiedzi dotyczące wyboru banku i proszę o więcej.

Teska, czy oprocentowanie w PKO BP jest dla Ciebie do strawienia? Chciałam brac kredyt we frankach, bo różnica w spłacie do złotówki jest porażająca, no ale teraz podobno franki mają pójśc do góry, bo mocno niedoszacowane.

Właśnie dziś CHF zaczęły drożeć - to świetna informacja dla chcących wziąć kredyt. Obecne działania polityków i zbliżające się wybory mogą spowodować kolejne wzrosty ceny walut - a to jest suuuper. :D

Oczywiście naraziłem się w ten sposób wszystkim którzy już spłacają kredyt :oops:

Niestety tak to właśnie jest w przypadku kredytów walutowych że kiedy bioracy kredyt wyglądają tak :lol: to spłacający mają takie miny :cry:. I odwrotnie :evil:

witam czwartkowo.

syberia do nas się zbliża. oj będzie się działo, oj będzie. :o

a ja mam doła.

przyszły mrozy i brama wjazdowa z deka mija się z celem, więc i ciężko chodzi. wg informacji sprzedawcy pracuje wylewka - powód - ponoć za płytko zrobili i unosi bramę, ewentualnie niedokładność poziom/pion - niby mm ale właśnie tyle brakuje.

kurcze głowy nie daję, ale wydaje mi się że dość głęboko kopali (w każdym razie mieli taki zamiar, no i cementu nakupowałam sporo).

ręce z gaciami opadają i co ja mam teraz zrobić - użytkować tylko latem? jak ja nie nawidzę wszelkiej maści wykonawców. na wszystkim się znają, nigdy nie ich wina, a efekty w przerażającej większości mizerne.

pozwólcie:

- ZDZICHU JA CI ZA TE BŁĘDY, NIEDORÓBKI TO TU TO TAM I BRAK MÓZGU, RĘCE Z TYŁKA POWYRYWAM. NORMALNIE MAM DOSYĆ!!! :evil:

Właśnie dziś CHF zaczęły drożeć - to świetna informacja dla chcących wziąć kredyt. Obecne działania polityków i zbliżające się wybory mogą spowodować kolejne wzrosty ceny walut - a to jest suuuper. :D

No dobrze, kiedy w takim razie należy brać? To znaczy, do jakiego poziomu wzrostu należy czekać?

Witajcie

ale zimno :roll:

ktoś wybiera się na narty?

bo my tak :lol:

Witajcie,

ja się wybieram, już jutro! :D :D :D

Joasia Jasia, witaj! :D Jak wnioskuję domowe sprawy ułożyły się pomyślnie?

Klaus, mam zaprzyjaźnionych architekta i konstruktora, już poniekąd sprawdzonych na letnim domku :)

vitulano, trzymam kciuki

czupurek, :( szkoda, że takie bramy nie mają możliwości regulacji

delf, ja też się dzisiaj zasmuciłam :cry:

Ja do tego jeszcze bym dorzucił ofertę BPH w którym udało mi się podjąć negocjację z nimi odnośnie kursu kupna :D. Co do oprocentowania to startuje do negocjacji od 2,35 z Liborem6M.

Będą stosowali dla Ciebie indywidualny spread?

Wiesz tak naprawdę chodzi o podwyższenie kursu w momencie wypłaty transz - z tego co na dziś mam ustalone to podniosą mi przy każdej transzy ponad aktualny na dzień wypłaty kurs kupna o 2 grosze - może to niewiele ale moim zdaniem warto 8)

Później już i tak dotyczyć nas będzie kurs sprzedaży :x

Wiesz umowy jeszcze nie podpisałem (więc wszystko może się zdarzyć) jednak jest to jedyny bank który w ogóle w tym temacie podjął rozmowę, a jak już powiedział o ile to znaczy że coś w tym jest 8)

tomadyna

czy możesz mi zdradzić w którym oddziale BPH byłeś i z kim rozmawiałeś? Może być na priv :)