Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki wszystkim za podpowiedzi dotyczące wyboru banku i proszę o więcej.

Teska, czy oprocentowanie w PKO BP jest dla Ciebie do strawienia? Chciałam brac kredyt we frankach, bo różnica w spłacie do złotówki jest porażająca, no ale teraz podobno franki mają pójśc do góry, bo mocno niedoszacowane.

Jest calkiem do strawienia.Ale ja wzielam chyba nie duzy kredyt.Zreszta nawet jakbym brala wiekszy tez pewnie w pkobp.

witam czwartkowo.

syberia do nas się zbliża. oj będzie się działo, oj będzie. :o

a ja mam doła.

przyszły mrozy i brama wjazdowa z deka mija się z celem, więc i ciężko chodzi. wg informacji sprzedawcy pracuje wylewka - powód - ponoć za płytko zrobili i unosi bramę, ewentualnie niedokładność poziom/pion - niby mm ale właśnie tyle brakuje.

kurcze głowy nie daję, ale wydaje mi się że dość głęboko kopali (w każdym razie mieli taki zamiar, no i cementu nakupowałam sporo).

ręce z gaciami opadają i co ja mam teraz zrobić - użytkować tylko latem? jak ja nie nawidzę wszelkiej maści wykonawców. na wszystkim się znają, nigdy nie ich wina, a efekty w przerażającej większości mizerne.

pozwólcie:

- ZDZICHU JA CI ZA TE BŁĘDY, NIEDORÓBKI TO TU TO TAM I BRAK MÓZGU, RĘCE Z TYŁKA POWYRYWAM. NORMALNIE MAM DOSYĆ!!! :evil:

Czupurek

u mnie brama jezdzi i nic sie nie dzieje.....ale facet Zdzicha pilnowal co do cm....mam wylewke 80 cm szer 25 cm i zbrojona jest pretami.....

Jak nie pilnowalas...to napewno ci to wszystko splycil....

nawet nie wiem...wez go w troki.....i niech poprawia....chociaz nie wiem czy chcialabym go ogladac...

nie nerwuj sie .... :-?

Klaus, ja znowu z pytaniem do Ciebie.

Czy zastanawiając się nad Vaillantem wziąłeś pod uwagę jakiegoś instalatora, o którym z innych źródeł masz dobrą opinię? Tu na forum dominuje Buderus, ja przez pewien czas myślałam o Viessmanie a doradzono mi Vaillanta. Na stronie producenta instalatorów autoryzowanych jest mnóstwo i nie bardzo wiem, z którym ewentualnie rozmawiać.

Witajcie

ale zimno :roll:

ktoś wybiera się na narty?

bo my tak :lol:

jak wydobrzeję to byśmy chcieli się wybrać, ale pewnie nie wcześniej niż na początku marca :roll:

Didi, tylko wydobrzej zdecydowanie wcześniej! Czyżbyś planowała chorować jeszcze przez luty?

zwolnienie mam do 4 marca więc luty też w to się wlicza:wink:

Witam wszystkich po baaardzo długiej przerwie!!! :D :D :D

Niestety nadmiar pracy pozwalał tylko od czasu do czasu podczytywać, ale nic poza tym... :-?

Didi

jeżeli to są informacje o starostwie w Policach, to ja też bardzo, bardzo, bardzo poproszę na priv!!! :oops:

Zbieramy dokumenty do pozwolenia na budowę...ależ to się wszystko ciągnie :evil:

Witam wszystkich po baaardzo długiej przerwie!!! :D :D :D

Niestety nadmiar pracy pozwalał tylko od czasu do czasu podczytywać, ale nic poza tym... :-?

Didi

jeżeli to są informacje o starostwie w Policach, to ja też bardzo, bardzo, bardzo poproszę na priv!!! :oops:

Zbieramy dokumenty do pozwolenia na budowę...ależ to się wszystko ciągnie :evil:

niestety chodzi o Goleniów

Czupurek

u mnie brama jezdzi i nic sie nie dzieje.....ale facet Zdzicha pilnowal co do cm....mam wylewke 80 cm szer 25 cm i zbrojona jest pretami.....

nawet nie wiem...wez go w troki.....i niech poprawia....chociaz nie wiem czy chcialabym go ogladac...

kurna niby pilnowałam, tylko właśnie ja, a nie fachman (facetowi od bram nie zależało bo nie montował), są pręty i też miała być co najmniej na 80 cm w głąb i niby jest, tylko jakoś zeza dostała na 2-3 mm i pupa.

Najgorsze że też nie mam ochoty patrzeć na niego, te tłumaczenia i wogóle, z drugiej strony sama wiesz jak wkurzają niedoróbki. on to i tak małe piwo, ale ten pomagier - kompletne, leniwe zero do pracy, a do kasy pierwszy. nie wiem pomyślę co z tym zrobić.

Maggie - jest mała możliwość regualcji, tylko nie wiadomo, jak teraz to zrobię, przyjdzie ciepło i okaże się że znowu nie pasuje tylko w drugą stonę. :-?

Witam po długiej przerwie :D

Przerwa była owocna - szczęśliwie powiększyła mi się rodzinka o piękną córę, no i ruszyliśmy z budową :D Jesteśmy na etapie więźby.

A co do kredytu to mam takie w miarę świeże doświadczenia - warto wybrać się do Expandera, a w przypadku brania kredytu w PKO BP warto uzbroić się w cierpliwość i wyrozumiałość do pracowników :evil: Ich ostatnie hasło reklamowe "Elektroniczny do potęgi" to tylko ich pobożne życzenia :wink: W oddziale atmosfera pracy jak za dawnych czasów.

Pozdrawiam ciepło :)

Klaus, ja znowu z pytaniem do Ciebie.

Czy zastanawiając się nad Vaillantem wziąłeś pod uwagę jakiegoś instalatora, o którym z innych źródeł masz dobrą opinię? Tu na forum dominuje Buderus, ja przez pewien czas myślałam o Viessmanie a doradzono mi Vaillanta. Na stronie producenta instalatorów autoryzowanych jest mnóstwo i nie bardzo wiem, z którym ewentualnie rozmawiać.

Niestety, nie mam jeszcze nikogo na oku ale Miedzik robił u m ojego teścia i pomijając pewnw kłopoty na początku jakoś teraz to działa.

Nie podjąłem jednak jeszcze decyzji. Podobno Pańka (jest na liście) się

sprawdza ale na razie to nie moge się doczekać od niego oferty a czekam juz z 2mies. Tak więc ciągle szukam.

Co do pieca to chodzi mi też po głowie WOLF i JUNKERS

Czupurek

kurna niby pilnowałam, tylko właśnie ja, a nie fachman (facetowi od bram nie zależało bo nie montował), są pręty i też miała być co najmniej na 80 cm w głąb i niby jest, tylko jakoś zeza dostała na 2-3 mm i pupa.

Najgorsze że też nie mam ochoty patrzeć na niego, te tłumaczenia i wogóle, z drugiej strony sama wiesz jak wkurzają niedoróbki. on to i tak małe piwo, ale ten pomagier - kompletne, leniwe zero do pracy, a do kasy pierwszy. nie wiem pomyślę co z tym zrobić.

Maggie - jest mała możliwość regualcji, tylko nie wiadomo, jak teraz to zrobię, przyjdzie ciepło i okaże się że znowu nie pasuje tylko w drugą stonę. :-?

mam namiar na tego pana co u wisniowskiego montuje te bramy.Moze zadzwon do niego i umow sie na ogledziny...

a propo CO

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z moim wykonawcą CO

tylko że on preferuje niemieckie piece Brotje( w niemczech reklamowane jako S-klasa)

u mnie 4 obwody podłogówki reszta kaloryfery i sterowanie osobne dla każdego pokoju

w razie co na liście rankingowej

jako zakład ogólnobudowlany K. Łangowski