Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Cześc Kuropatewka. O ile wiem na Warszewie można znaleźc działki. Najlepiej przejechac się w okolice Kredowej, Ostoi-Zagórskiego, Podbórzańskiej i tam popytac lub spisac numery telefonów z tablic. Może byc problem z uzbrojeniem, bo działki uzbrojone najczęściej sprzedają tam pośrednicy i one są zazwyczaj na tym terenie większe (ponad 12000m). Zapytaj jeszcze w Śpółdzielni "Ster". W zeszłym roku sprzedawali uzbrojone działki i właśnie takiej chyba wielkości.

czesc. jestem pierwszy raz na tym forum. Chciałabym sie spytać czy w okolicy, w której się budujecie lub mieszkacie, są jeszcze działki na sprzedaż? (600 - 900metrow, uzbrojona) - Wołczkowo, Mierzyn, Bezrzecze, Warszewo, Bukowo. Czy ktoś z was stawiał dom w systemie kanadyjskim? Jakie sa wasze opinie na temat domów w tym systemie? pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witaj z tego co się orientuję są jeszcze działki na Bezrzeczu. Stoi też tam domek w szkielecie jeden wykończony drugi w budowie.

Mój brat postawił dom w szkielecie drewnianym prefabrykowanym.

Technologia szkieletu drewnianego nie wybacza błędów - musisz wybrać dobrą firmę z praktyką.

Kuropatewka, Bodekku wybudował dom w tym systemie, więc musisz popytac Jego.

Zastanawiałam się nad takim rozwiązaniem. Ma dla mnie istotne minusy:

1. Jeśli wybierasz opcję "pod klucz" trzeba dysponowac całą sumą w krótkim czasie (termin realizacji około 3-4 miesiące) a cena porównywalna z tradycyjnymi technologiami.

2. Sporo firm na rynku ale mało godnych zaufania, a te ostatnie budują drogo.

3. W razie konieczności sprzedaży (różnie w życiu się układa) mniejszy popyt i niższa cena.

4. Skazanie na płyty gipsowo-kartonowe we wnętrzach (te pękające spoiny!)

Pamiętaj, że moje przemyślenia nie są poparte doświadczeniem. Nigdy nie mieszkałam w takim domu. Sądzę, że Bodekku napisze Ci o walorach tego systemu a Ty musisz wszystko przemyślec.

witam przed łikendowo

a po co odśnieżać, u mnie np to drogi, chodników niet, będ.ą pewnie w przyszłej dzisięciolatce.

ale fakt, rano droga krajowa nie prezentowała się najlepiej.

pozdrawiam wszystkich

Doceń to, co masz. U mnie narazie nie tylko chodników ale i drogi niet. Ulice w mieście też nieźle zasypane. Dobrze, że ruch mniejszy, bo Szczecinianie przemeldowali się na tereny górskie.

czesc. jestem pierwszy raz na tym forum. Chciałabym sie spytać czy w okolicy, w której się budujecie lub mieszkacie, są jeszcze działki na sprzedaż? (600 - 900metrow, uzbrojona) - Wołczkowo, Mierzyn, Bezrzecze, Warszewo, Bukowo. Czy ktoś z was stawiał dom w systemie kanadyjskim? Jakie sa wasze opinie na temat domów w tym systemie? pozdrawiam wszystkich serdecznie

u mnie sa....od koloru do wyboru....Koscino ( doluje)

Doceń to, co masz. U mnie narazie nie tylko chodników ale i drogi niet. Ulice w mieście też nieźle zasypane. Dobrze, że ruch mniejszy, bo Szczecinianie przemeldowali się na tereny górskie.

ależ doceniam, doceniam. i to nawet bardzo, bo odśnieżać tak mocno nie muszę :p

bylo rano slisko??? podobno w miescie szklanka?