Klaus 20.01.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 [ czyli cała kotłownia w jednym Nie myl zycia z reklama. Kociol to nie kotlownia, wiem bo mam. A jaki masz kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.01.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rano po drodze do przedszkola (2km) trzy razy zatrzymywałam się, co by skrobać szyby , nie pomogły odmrażacze, nawiewy - padająca kaszka momentalnie zamarzała w lodową skorupę . I jeszcze to rozjeżdżone błoto na drodze, obrzydlistwo! A bo trzeba było kupić Forda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 20.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Aż mnie w dołku ściska z zazdrości, że jedziecie sobie na narty...tak strasznie bym chciała, ale niestety, podłoga, schody, kuchnia...może wprzyszłym roku - co ja mówie na pewno w przyszłym roku!!! Wszystkim życze połamania nart i nóg,a dzieciakom proszę nie ściągać kasków z głów! No. Nie ma co zazdrościć - następna zima już za rok. Kończyć budowę, smarować narty i za rok - na stok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.01.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Dla zainteresowanych. Byłem dzisiaj w Banku BPH. Blee... dziwny bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.01.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rano po drodze do przedszkola (2km) trzy razy zatrzymywałam się, co by skrobać szyby , nie pomogły odmrażacze, nawiewy - padająca kaszka momentalnie zamarzała w lodową skorupę . I jeszcze to rozjeżdżone błoto na drodze, obrzydlistwo! A bo trzeba było kupić Forda. Toć mam! ale bez zimówek, więc tylko połowa sukcesu - da sie widzieć, gorzej z jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 20.01.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 [ czyli cała kotłownia w jednym Nie myl zycia z reklama. Kociol to nie kotlownia, wiem bo mam. A jaki masz kocioł CerasmartModul + TA270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.01.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rano po drodze do przedszkola (2km) trzy razy zatrzymywałam się, co by skrobać szyby , nie pomogły odmrażacze, nawiewy - padająca kaszka momentalnie zamarzała w lodową skorupę . I jeszcze to rozjeżdżone błoto na drodze, obrzydlistwo! A bo trzeba było kupić Forda. Toć mam! ale bez zimówek, więc tylko połowa sukcesu - da sie widzieć, gorzej z jazdą Myślałem o pdgrzewanej przedniej szybie. A co do zimówek to ...???? Nie masz? Kobieto bój się Boga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.01.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 CerasmartModul + TA270 I czego tam jeszcze barakuje do pełnej kotłowni? A tak w ogóle to jak oceniasz ten kociołek? Myślę o kupnie takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.01.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rano po drodze do przedszkola (2km) trzy razy zatrzymywałam się, co by skrobać szyby , nie pomogły odmrażacze, nawiewy - padająca kaszka momentalnie zamarzała w lodową skorupę . I jeszcze to rozjeżdżone błoto na drodze, obrzydlistwo! A bo trzeba było kupić Forda. Toć mam! ale bez zimówek, więc tylko połowa sukcesu - da sie widzieć, gorzej z jazdą Myślałem o pdgrzewanej przedniej szybie. A co do zimówek to ...???? Nie masz? Kobieto bój się Boga. No to mówię, że mam i Forda i szybkie A co do zimówek: boje sie każdego dnia, ale w tym sezonie przegrały z poręczami do schodów - ot życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 20.01.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 CerasmartModul + TA270 I czego tam jeszcze barakuje do pełnej kotłowni? A tak w ogóle to jak oceniasz ten kociołek? Myślę o kupnie takiego. -(sprzeglo hydrauliczne) jak ktos lubi -pompa do podlogowki -el. zawor mieszajacy do podlogowki z termometrem (zadne RTL cudo, chociaz jak ktos lubi) -pompa CWU (niekonieczna przy "zwartych" odbiorach). -naczynko, rozdzielacze (dla rownoleglej instalacji), zawory, filtry, rurki, itp, itd. Kociol jak kociol jako jedyny z oferowanych mi przy zakupie (pobiezna ocena) moduluje do 3 kW. Gdyby modululowal np. tylko do 9kW to: potrzebujesz 6 kW a on daje 9kW i pozostale 3 puszcza w komin. No i z kondensowaniem problem. Mroz jest przez pare dni w roku. I to by bylo na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rano po drodze do przedszkola (2km) trzy razy zatrzymywałam się, co by skrobać szyby , nie pomogły odmrażacze, nawiewy - padająca kaszka momentalnie zamarzała w lodową skorupę . I jeszcze to rozjeżdżone błoto na drodze, obrzydlistwo! A bo trzeba było kupić Forda. Toć mam! ale bez zimówek, więc tylko połowa sukcesu - da sie widzieć, gorzej z jazdą boj sie Boga...dokladnie....bez zimowek....jedz do Zydowiec tam mozna kupic calkiem ok taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 ten zamarzajacy deszcz jest okropny....ledwo dojechalam nasza wsiowa droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuropatewka 20.01.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 witam, bodekku, na forum dowiedziałam się, że budujesz dom w tym systemie. Czy jako bardziej doświadczony mógłbyś mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Jak się mieszka w takim domu?, jakie są rzeczywiste koszty budowy?, i jaka firma jest najlepsza? z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksześ 20.01.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Rano po drodze do przedszkola (2km) trzy razy zatrzymywałam się, co by skrobać szyby , nie pomogły odmrażacze, nawiewy - padająca kaszka momentalnie zamarzała w lodową skorupę . I jeszcze to rozjeżdżone błoto na drodze, obrzydlistwo! A bo trzeba było kupić Forda. Toć mam! ale bez zimówek, więc tylko połowa sukcesu - da sie widzieć, gorzej z jazdą boj sie Boga...dokladnie....bez zimowek....jedz do Zydowiec tam mozna kupic calkiem ok taniej. Witam Szyby w fordzie przy takiej pogodzie nic nie dają. Padający deszcz zamarza na szybie, szyba go rozmraża, ale nie ma czym wytrzeć... Wycieraczki pokrywają się błyskawicznie skorupą lodu i nie wycierają nic oprócz skrobania szyby... Ale zimówki polecam. Jazda dziś bez takich opon to przestępstwo - szansa spowodowania wypadku wzrasta wielokrotnie. Ja na dobrych oponach nie zdecydowałem się na podróż do domu samochodem (Pobiedziska to Pyrlandia), tylko jadę pociągiem. PS Nikt nie zapytał o dostęp do internetu przez GSM... W razie czego służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 witam, bodekku, na forum dowiedziałam się, że budujesz dom w tym systemie. Czy jako bardziej doświadczony mógłbyś mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Jak się mieszka w takim domu?, jakie są rzeczywiste koszty budowy?, i jaka firma jest najlepsza? z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam a jak dzialeczki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.01.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Szyby w fordzie przy takiej pogodzie nic nie dają. Padający deszcz zamarza na szybie, szyba go rozmraża, ale nie ma czym wytrzeć... Wycieraczki pokrywają się błyskawicznie skorupą lodu i nie wycierają nic oprócz skrobania szyby... Masz Forda czy teoretyzujesz, bo moje wycieraczki sobie radziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Szyby w fordzie przy takiej pogodzie nic nie dają. Padający deszcz zamarza na szybie, szyba go rozmraża, ale nie ma czym wytrzeć... Wycieraczki pokrywają się błyskawicznie skorupą lodu i nie wycierają nic oprócz skrobania szyby... Masz Forda czy teoretyzujesz, bo moje wycieraczki sobie radziły? moj sasiad ma forda i tez nie skrobal nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.01.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 -(sprzeglo hydrauliczne) jak ktos lubi -pompa do podlogowki -el. zawor mieszajacy do podlogowki z termometrem (zadne RTL cudo, chociaz jak ktos lubi) -pompa CWU (niekonieczna przy "zwartych" odbiorach). -naczynko, rozdzielacze (dla rownoleglej instalacji), zawory, filtry, rurki, itp, itd. No faktycznie, jest tego trochę ale u mnie nie będzie podłogówki więc układ pracy trochę się uprości. Miedzik robił mi ofertę (Vaillant ecoCompact) i nie było tam takiej ilości zewnętrznego osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 GrzegorzR masz juz net? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.01.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts