Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Szyby w fordzie przy takiej pogodzie nic nie dają. Padający deszcz zamarza na szybie, szyba go rozmraża, ale nie ma czym wytrzeć... Wycieraczki pokrywają się błyskawicznie skorupą lodu i nie wycierają nic oprócz skrobania szyby...

Masz Forda czy teoretyzujesz, bo moje wycieraczki sobie radziły?

moj sasiad ma forda i tez nie skrobal nic...

Mam forda z podgrzewaną szybą od 5 lat. Oczywiście jak masz do przejechania 5 km, to nic się nie zdąży zamarznąć. Ale już przy kilkudziesięciu to na pewno tak się stanie. Wycieraczki odgarniają wodę, która na nich zamarza. To tak usztywnia gumę, że nie wyciera. Teraz mam nowy wynalazek Forda - wycieraczki całe z elastycznego plastiku, ale przy "zwykłych" było tak samo.

Natomiast szyba jest wygodna - nigdy jej nie skrobię (nie mam przez to rys). Wystarczy przed jazdą poczekać kilka minut...

Ale dziś to była masakra. Boczne szyby nie odmarzły nawet po przejechaniu 30 km z ogrzewaniem na full. Roztapiałem się w środku, a lód na szybie ani drgnął.

Pogoda nie do jazdy - marznący deszcz powodował szklankę.

Teska, współczuję, znam ten ból... :(

Mnie pomaga Ketonal forte, ale to już cięższa artyleria.

Jasiek niestety na migreny nie skutkuje... :wink:

a ten ketonal to można kupić bez recepty?

A czy pomoże na bóle związane z wypadniętym dyskiem bo mnie już szlag trafia :evil:

Ketonal - to lek przepisywany na receptę.

Ketonal (50 lub 100 mg) to jak po łyknięciu nogę urwie 8) to też nie boli. :lol:

Tylko co z wątrobą ??

Mam forda z podgrzewaną szybą od 5 lat. Oczywiście jak masz do przejechania 5 km, to nic się nie zdąży zamarznąć. Ale już przy kilkudziesięciu to na pewno tak się stanie. Wycieraczki odgarniają wodę, która na nich zamarza. To tak usztywnia gumę, że nie wyciera. Teraz mam nowy wynalazek Forda - wycieraczki całe z elastycznego plastiku, ale przy "zwykłych" było tak samo.

Natomiast szyba jest wygodna - nigdy jej nie skrobię (nie mam przez to rys). Wystarczy przed jazdą poczekać kilka minut...

Ale dziś to była masakra. Boczne szyby nie odmarzły nawet po przejechaniu 30 km z ogrzewaniem na full. Roztapiałem się w środku, a lód na szybie ani drgnął.

No to dziwne ja dziś jechałem 25 km, boczne szyby mi odtajały bez problemu a przednia wycieraczka dość dobrze radziła sobie z oczyszczaniem szyby.

My też witamy. Jedziemy właśnie do goleniowa do Starostwa :o

Wysłałam na priv, szkoda, że tak późno, ale ............

Zapomniałam dodać, że wcale nie za późno, bo mąż własnie był na parkingu przed wejściem do Starostwa jak zadzwoniłam z info od Ciebie. W dodatku okazało się, że Facet który nam wszystkie papiery na pozwolenie przygotowywał to kolega z klasy pani o której pisalaś :wink:

Musi być dobrze.

Życzymy Ci szybkiego i pełnego powrotu do zdrówka, trzymamy kciuki i nie tylko!!!

A w którym oddziale ??

Co było dziwne ??

Byłem na Jedności Narodowej a dziwna jest polityka tego banku wobec klientów.

A poza tym brudno i zimno i posadzili mnie przy wejściu w przeciągu. :(

tomadyna ale dlaczego się nie pochwaliłeś chłopie, że masz

znajomości w Nordea?

A co 8)

Znajomości to wielkie słowa.

Jak coś złego to kłamstwo :evil:

Jak superlatywy to szczera prawda :D

Klaus, co to znaczy dziwna polityka?

Traktują klienta ,, zgóry'', są niekompetentni, długo załatwiają sprawy(każą czekać, biegając z kata w kąt), czy propozycje kredytowe banku są kiepskie?

Pytam bo my załatwialiśmy w odziale na Szczerbcowej i nie było źle, a nawet bardzo dobrze. Pomijając oczywiście to, że branie kredytu to zwsze, ........ branie kredytu :cry: . Chociaż lepiej brać od banku kasę niż zawieść na lokacie :wink:

Klaus, co to znaczy dziwna polityka?

Traktują klienta ,, zgóry'', są niekompetentni, długo załatwiają sprawy(każą czekać, biegając z kata w kąt), czy propozycje kredytowe banku są kiepskie?

Pytam bo my załatwialiśmy w odziale na Szczerbcowej i nie było źle, a nawet bardzo dobrze. Pomijając oczywiście to, że branie kredytu to zwsze, ........ branie kredytu :cry: . Chociaż lepiej brać od banku kasę niż zawieść na lokacie :wink:

Dużo by gadać ale powiem tak:

Oferta kiepska a obsługa jak w okienku na poczcie. Po tamtej stronie

nie masz partnera do rozmowy.

Pójdź do Multibanku na Wojska Polskiego to zrozumiesz co mam na myśli.

No to dziwne ja dziś jechałem 25 km, boczne szyby mi odtajały bez problemu a przednia wycieraczka dość dobrze radziła sobie z oczyszczaniem szyby.

Ja dzisiaj jechałem do Goleniowa( ups sorry, to już wczoraj) i w czasie jazdy grzanie, wycieraczki, nic nie pomagało!!!. W czasie jazdy zamarzały szyby!!! Koszmar!!!. Droga natomiast nie widzała odśnierzaczy, ani pługów. Jechałem na tak zwanego czuja :evil:

A co 8)

Znajomości to wielkie słowa.

Jak coś złego to kłamstwo :evil:

Jak superlatywy to szczera prawda :D

Szyfrem gadasz czy co?

A... rozumiem mam siedzieć cicho. :D

Dooobra.

Nie ma sprawy tak sobie napisałem zadziornego post-a :lol:

Nie wiem co ona tam o mnie "wspomniała" ale ciekawy jestem jak się zgadaliście że mnie znacie wspólnie.

Proszę jaki ten Szczecina mały. :lol: