Teska 23.01.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 czy mógłby ktoś wysłać do mnie priv? bo nie wiem czy mi to wogóle działa?! mowisz- masz wysłalam ci priv daj znac na forum czy cos do ciebie doszlo? doszlo i masz odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 na dachu lezy lod, lepiej chyba zaczekac.. Tego się obawiałem, pozostaje rzeczywiście poczekać. A jeżeli chodzi o temat palika pod karmnik, to jeżeli masz zbyteczny to chętnie skorzystamy. Karmik dostaliśmy w prezencie i muszę przyznać, że bardzo nam się spodobał taki prezent. to jak bedziesz chcial wziasc....to daj znac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.01.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 juz raz napisałam ale coś mi skasowało więc piszę jeszcze raz! jak to zrobiłaś, że udało ci się aż tyle zaoszczędzić na uzbrojeniu? czy media były gdzieś w pobliżu działki? bardzo ciężko jest znaleźć tanio działke, niestety! Piewotnie myślałam o kupnie działki od dewelopera ale w innym miejscu Warszewa. Miała nieco ponad 1200 m2, była całkowicie uzbrojona ale koszty.....!!!! Potem znalazłam inną i kupiłam za 1/2 ceny tamtej (od osoby prywatnej, działka rolna, bez uzbrojenia). Około 80-100 m dalej przebiega rura gazowa wysokiego ciśnienia, w niewiele większej odległości zabudowa jednorodzinna z kanalizą, wodociągiem, linią elektryczną. Założyliśmy komitet d.s. uzbrojenia i finiszujemy. Koszt rozkłada sie na wszystkich właścicieli zrzeszonych w komitecie (z wyjątkiem cwaniaka, który unika kontaktu z nami, czekając zapewne na możliwośc przyłaczenia się bez udziału finansowego). Niby wszystko OK ale jednak trzy lata walczyłam o zmianę planu zagospodarowania, pozwolenie na wycinkę drzew itp. Po drodze okazało się, że niedostępne jest dla nas to przyłącze wody, które wydawało się najlogiczniejsze a o kanalizie można zapomniec przez najbliższe lata. Zapewniam Cię, że czasem warto wydac trochę więcej na działkę uzbrojoną, żeby oszczędzic sobie nerwów, czasu i pieniędzy wydatkowanych niejako przy okazji. Mamma mia, jakie ja długie posty piszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.01.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 bardzo ciężko jest znaleźć tanio działke, niestety! Hm, mimo niewątpliwej oszczędności z powodu braku uzbrojenia moja działka nie była, niestety, tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.01.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 No, dobra. Bez fałszywej skromności powiem : jam Domownik Forum. (Żeby nie było,iż udaję , że nie widzę. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.01.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 pozdrawiam poniedziałkowo! przy takim mrozie ciepły garaż to zbawienie Witam, od kilku dni próbuje się czegoś dowiedzieć o domach w systemie kanadyjskim a na forum dowiedziałam się, że ty wybudowałeś taki właśnie dom! czy mógłbyś mi coś więcej na ten temat napisać o kosztach budowy, jakie firmy są dobre no i jak się mieszka w takim domku! byłabym wdzięczna za informacje! pozdrawiam witaj ! faktycznie wybudowałem szkieletora budowałem z firmą "Canada System" http://www.canadasystem.pl nie polecam szczegóły na stronie www detale na priv mieszka się bardzo fajnie co to znaczy delatle na priv??? hihi jestem tu nowa!! a czemu nie polecasz tej firmy i czy sa jakieś inne w naszym regionie? Np. UNIBUD - mój brat z nimi zbudował. Ja się nie dogadałem. Ale mój brat sobie chwali choć etap początkowy (uzgodnienia i projektowanie) mają tragiczne, wykonawstwo to natomiast moim zdaniem poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.01.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 No, dobra. Bez fałszywej skromności powiem : jam Domownik Forum. (Żeby nie było,iż udaję , że nie widzę. ) GRATULACJE Trobe Trzeba było trochę zaczekać byśmy zauważyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.01.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.01.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej To chyba Czupurek zawsze mówi: ręce z gaciami opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.01.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 GRATULACJE Trobe Trzeba było trochę zaczekać byśmy zauważyli Oczywiście bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.01.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Jest 5.43 i niedziela a ja wracam po 2 godzinach w pracy -15 na zew. a w środku +50. Sobie klimatyzator padł. Za zimno mu było czy co Idę spać pozdrawiam. Hi Spac nie mozesz? To moze wiesz, gdzie w Szczecinie zamowic badanie termowizyjne budynku. (Cos mi podpada brak sniegu na moim dachu). Zastanawiałem się nad tym tematem. Ale nie udało mi się w moim otoczeniu znaleźć takiego ustrojstwa. Znalazłem jednak firmę która się w Szczecinie zajmuje takimi usługami. Na stronie znajdziesz wszelkie informacje http://www.prabud.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.01.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 bardzo ciężko jest znaleźć tanio działke, niestety! Hm, mimo niewątpliwej oszczędności z powodu braku uzbrojenia moja działka nie była, niestety, tania. To tak jak ze mną. Działka to spory problem. Jak kupowałem działkę w 2004 roku to się mówiło że zmiana w planie już tuż tuż. Efekt taki że mamy 2006 rok, a ja dalej nic nie mogę zrobić bo zmiana planu się ciągnie jak smród po ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.01.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Koszty jak koszty ale ja mialam najwiekszy problem z miejscem gdzie kupic . Wycieczek bylo co niemiara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej Mam ten sam problem. Jak coś wywojujesz to daj znać ale tu jak zwykle chodzi o pieniądze. Jeśli dobrze pamiętam to wg nowej ustawt jest tak, że jak nie masz tej studzienki to oni muszą płacić za wcinkę i ten kawałek do twojej granicy. Swoją drogą to przy takich mrozach wszystkie wodomierze na dworze chyba szalg trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 No, dobra. Bez fałszywej skromności powiem : jam Domownik Forum. (Żeby nie było,iż udaję , że nie widzę. ) gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej Mam ten sam problem. Jak coś wywojujesz to daj znać ale tu jak zwykle chodzi o pieniądze. Jeśli dobrze pamiętam to wg nowej ustawt jest tak, że jak nie masz tej studzienki to oni muszą płacić za wcinkę i ten kawałek do twojej granicy. Swoją drogą to przy takich mrozach wszystkie wodomierze na dworze chyba szalg trafi. Klaus no nie do konca....szef tej instytucji bedzie ci wciskal studzienke - taka jak nam wcisnal...francuzka....jest ogolnie super, ocieplona itp..( teraz jak patzre na te rozniste studzienki to dzieki ze mam taka) wiesz te studzienki sprowadzal jego syn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 wieczorowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 23.01.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej Mam ten sam problem. Jak coś wywojujesz to daj znać ale tu jak zwykle chodzi o pieniądze. Jeśli dobrze pamiętam to wg nowej ustawt jest tak, że jak nie masz tej studzienki to oni muszą płacić za wcinkę i ten kawałek do twojej granicy. Swoją drogą to przy takich mrozach wszystkie wodomierze na dworze chyba szalg trafi. Klaus no nie do konca....szef tej instytucji bedzie ci wciskal studzienke - taka jak nam wcisnal...francuzka....jest ogolnie super, ocieplona itp..( teraz jak patzre na te rozniste studzienki to dzieki ze mam taka) wiesz te studzienki sprowadzal jego syn.... Ale ja chciałem bez studzienki chciałem mieć wodomierz w domu (no powiedzmy w garażu) -> a jak by mu tam było cieplutko Jutro powinienem wiedzieć jakie będzie ich postanowienie w sprawie mojego podania To sąsiedzie Klaus dam znać co mi się udało wydeptać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej Mam ten sam problem. Jak coś wywojujesz to daj znać ale tu jak zwykle chodzi o pieniądze. Jeśli dobrze pamiętam to wg nowej ustawt jest tak, że jak nie masz tej studzienki to oni muszą płacić za wcinkę i ten kawałek do twojej granicy. Swoją drogą to przy takich mrozach wszystkie wodomierze na dworze chyba szalg trafi. Klaus no nie do konca....szef tej instytucji bedzie ci wciskal studzienke - taka jak nam wcisnal...francuzka....jest ogolnie super, ocieplona itp..( teraz jak patzre na te rozniste studzienki to dzieki ze mam taka) wiesz te studzienki sprowadzal jego syn.... Ale ja chciałem bez studzienki chciałem mieć wodomierz w domu (no powiedzmy w garażu) -> a jak by mu tam było cieplutko Jutro powinienem wiedzieć jakie będzie ich postanowienie w sprawie mojego podania To sąsiedzie Klaus dam znać co mi się udało wydeptać. ja tez chcialam bez studzienki....nie dalo sie, w projekcie mam wodomierz w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.01.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Cześc, nadal zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts