bodekku 24.01.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 generalnie jestem aktywny "sieciowo" tylko w pracy, w domku jeszcze nie dorobiłem się netu jeszcze masz czas ja czekałam 1,5 roku a Ty ile mieszkasz? już by chciał i neta mieć - nu, nu no pewno że bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.01.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 witam grupke.... no to mamy zime....ciekawe czy mi auto odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.01.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.01.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam wszystkich Moje auto jak dotychczas, odpala za pierwszym razem. Proces odpalania przebiega stosownie do warunków (długie nagrzewanie świec żarowych, troch dłużej kręci rozrusznik) ale startuje. Tomadyna też chciałem mieć wodomierze w budynku, ale nic z tego nie wyszło, miałem oczywiście wyjście: wykonać studzienkę a po wybudowaniu przenieść liczniki do budynku lub czekać aż budynek będzie w stanie zamkniętym i wtedy dopiero wykonywać przyłącze z licznikami. Ostatecznie postanowiłem nie walczyć (zależało nam na czasie) i mam studzienkę wodomierzową. Właściwie jak dotąd to nie czuję jakiś niedogodności tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.01.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 coś forum się zacina u mnie rano było poniżej -20 st. sterownik przestał pokazywać temperaturę zewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.01.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 kuropatewka - pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magini 24.01.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam Temperatura w dół, ale na szczęście frank do góry Wiem, że niektórzy się z tego nie cieszą, ale my właśnie musimy wziąć kolejną transzę z banku. GrzegorzR - dziękuję za namiary na schody Życzę ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.01.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.01.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Dziś byłem w Wodociągach Zachodniopomorskich w Goleniowie - łobuzy nie chcą wyrazić mi zgody bym wodomierz umieścił w "pomieszczeniu technicznym" i każą mi zgodnie z warunkami w studzience wodomierzowej Mam ten sam problem. Jak coś wywojujesz to daj znać ale tu jak zwykle chodzi o pieniądze. Jeśli dobrze pamiętam to wg nowej ustawt jest tak, że jak nie masz tej studzienki to oni muszą płacić za wcinkę i ten kawałek do twojej granicy. Swoją drogą to przy takich mrozach wszystkie wodomierze na dworze chyba szalg trafi. Klaus no nie do konca....szef tej instytucji bedzie ci wciskal studzienke - taka jak nam wcisnal...francuzka....jest ogolnie super, ocieplona itp..( teraz jak patzre na te rozniste studzienki to dzieki ze mam taka) wiesz te studzienki sprowadzal jego syn.... Ale ja chciałem bez studzienki chciałem mieć wodomierz w domu (no powiedzmy w garażu) -> a jak by mu tam było cieplutko Jutro powinienem wiedzieć jakie będzie ich postanowienie w sprawie mojego podania To sąsiedzie Klaus dam znać co mi się udało wydeptać. A ja znalazłam na nich sposób, który to podpowiedział mi wykonawca przyłącza wod i gaz Otóż: należy wybudować dom w stanie surowym i....poprosić o wyrażenie zgody na zmianę w projekcie. Jest to związane oczywiście z poprawkami w projekcie i kasą na to, do tego dołącza się podanie, że pomieszczenie jest ogrzewane i takie tam pierdoły. A potem przyjeżdża wyznaczona osoba z wodociągów i sprawdza czy rzeczywiście pom. jest ogrzewane i....wyrażają zgodę. Wtedy dopiero zaczynacie wykonywać przyłącza. Tak wyglądała moja droga z wodociągami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuropatewka 24.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 kuropatewka - pytaj hej, pjuz pytam! niestety priv od ciebie chyba nie doszedl! dzlaczegoi jesteś nie zadowolony z canada system? no i koszty czy rzeczywiście są takie jak piszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.01.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Otóż: należy wybudować dom w stanie surowym i....poprosić o wyrażenie zgody na zmianę w projekcie. Jest to związane oczywiście z poprawkami w projekcie i kasą na to, do tego dołącza się podanie, że pomieszczenie jest ogrzewane i takie tam pierdoły. A potem przyjeżdża wyznaczona osoba z wodociągów i sprawdza czy rzeczywiście pom. jest ogrzewane i....wyrażają zgodę. Wtedy dopiero zaczynacie wykonywać przyłącza. Tak wyglądała moja droga z wodociągami No tak to pewnie, że można ale na budowie potrzebna jest woda więc jak tu czekać z przyłączem do stanu surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 kuropatewka - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuropatewka 24.01.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 pozdrawiam poniedziałkowo! przy takim mrozie ciepły garaż to zbawienie Witam, od kilku dni próbuje się czegoś dowiedzieć o domach w systemie kanadyjskim a na forum dowiedziałam się, że ty wybudowałeś taki właśnie dom! czy mógłbyś mi coś więcej na ten temat napisać o kosztach budowy, jakie firmy są dobre no i jak się mieszka w takim domku! byłabym wdzięczna za informacje! pozdrawiam witaj ! faktycznie wybudowałem szkieletora budowałem z firmą "Canada System" http://www.canadasystem.pl nie polecam szczegóły na stronie www detale na priv mieszka się bardzo fajnie co to znaczy delatle na priv??? hihi jestem tu nowa!! a czemu nie polecasz tej firmy i czy sa jakieś inne w naszym regionie? Np. UNIBUD - mój brat z nimi zbudował. Ja się nie dogadałem. Ale mój brat sobie chwali choć etap początkowy (uzgodnienia i projektowanie) mają tragiczne, wykonawstwo to natomiast moim zdaniem poezja. super dziękuję za informacje właśnie oglądam ich strone www. a wiesz może coś o cenach w unibudzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 24.01.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam wszystkich Tomadyna też chciałem mieć wodomierze w budynku, ale nic z tego nie wyszło, miałem oczywiście wyjście: wykonać studzienkę a po wybudowaniu przenieść liczniki do budynku lub czekać aż budynek będzie w stanie zamkniętym i wtedy dopiero wykonywać przyłącze z licznikami. Ostatecznie postanowiłem nie walczyć (zależało nam na czasie) i mam studzienkę wodomierzową. Właściwie jak dotąd to nie czuję jakiś niedogodności tego rozwiązania. Wedlug mnie wodomierz w studzience to same plusy. A te pare groszy za studzienke to granica bledu przy calej inwestycji. Wodomierz w studzience to przede wszystkim nikt nie kreci sie u Ciebie w domu zeby spisac licznik, albo inaczej nikt nie ma pretekstu zeby prosic o taki dostep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.01.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 otwieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.01.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Wedlug mnie wodomierz w studzience to same plusy. A te pare groszy za studzienke to granica bledu przy calej inwestycji. Wodomierz w studzience to przede wszystkim nikt nie kreci sie u Ciebie w domu zeby spisac licznik, albo inaczej nikt nie ma pretekstu zeby prosic o taki dostep. Racja ale u mnie jest jeden minus. Studzienkę trzeba pefekcyjnie wypoziomować bo wypada akurat na podjeździe. A jak to zrobić jak studzienka teraz a podjazd za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.01.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 kuropatewka - nie poddawaj się więcej optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.01.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Wedlug mnie wodomierz w studzience to same plusy. A te pare groszy za studzienke to granica bledu przy calej inwestycji. Wodomierz w studzience to przede wszystkim nikt nie kreci sie u Ciebie w domu zeby spisac licznik, albo inaczej nikt nie ma pretekstu zeby prosic o taki dostep. Racja ale u mnie jest jeden minus. Studzienkę trzeba pefekcyjnie wypoziomować bo wypada akurat na podjeździe. A jak to zrobić jak studzienka teraz a podjazd za rok? Muszę przyznać, że ja też zauważam teraz plusy posiadania studzienki na zewnątrz. Co do wypoziomowania to jest to pewien problem, chociaż mam wrażenie, że kontrukcja studzienki, jaka zaostała zamontowana u mnie pozwala na późniejsze ustalenie wysokości włazu. Studzienka jest z PCV, ocieplona z licznikami znajdującymi się około 50 cmo pod pokrywą dzięki czemu nie ma potrzeby schodzenia aby dokonać odczytu stanu liczników, zresztą jej wielkość chyba nie daje możliwości wejścia do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 24.01.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Wedlug mnie wodomierz w studzience to same plusy. A te pare groszy za studzienke to granica bledu przy calej inwestycji. Wodomierz w studzience to przede wszystkim nikt nie kreci sie u Ciebie w domu zeby spisac licznik, albo inaczej nikt nie ma pretekstu zeby prosic o taki dostep. Racja ale u mnie jest jeden minus. Studzienkę trzeba pefekcyjnie wypoziomować bo wypada akurat na podjeździe. A jak to zrobić jak studzienka teraz a podjazd za rok? Odpowiedz: TELESKOPOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.01.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Otóż: należy wybudować dom w stanie surowym i....poprosić o wyrażenie zgody na zmianę w projekcie. Jest to związane oczywiście z poprawkami w projekcie i kasą na to, do tego dołącza się podanie, że pomieszczenie jest ogrzewane i takie tam pierdoły. A potem przyjeżdża wyznaczona osoba z wodociągów i sprawdza czy rzeczywiście pom. jest ogrzewane i....wyrażają zgodę. Wtedy dopiero zaczynacie wykonywać przyłącza. Tak wyglądała moja droga z wodociągami No tak to pewnie, że można ale na budowie potrzebna jest woda więc jak tu czekać z przyłączem do stanu surowego? My na ten czas wybiliśmy sobie studnię, ta woda nam wystarczyła w zupełności a teraz wykorzystujemy tę wodę do podlewania ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts