iwa-k 25.01.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 vitulano niezła ta twoja trutka na robaczki, myślę,że nie tylko robaczki powala podrawiam prawie po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 26.01.2006 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzien Dobry Ponawiam pytanie. Moze jednak ktos wie kto wykonuje w Szczecinie badania kamera termowizyjna? Sąsiedzie drogi Pisałem do Ciebie post-a na stronie 482 ale ponowię dla Ciebie informację o termowizji - a właściwie o termografii. Na stronie znajdziesz wszelkie informacje http://www.prabud.pl/ Serdeczne dzieki Mam nadzieje, ze mam teraz jak szukac dziury w calym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A co Ci zaproponowali w GE? Zaznaczam, że rozmowa miała charakter "rozpoznawczy". 300 tys kredytu w CHF na 20 lat, oprocentowanie 1,9, rata 1618 zł; 391 tys./20 lat/ 2,30%/ 2189 zł; 150 tys./20 lat/ 1,25%/ 760 zł. Prowizja w racie, przewalutowanie 0 opłat, wcześniejsza spłata 0 opłat. Hm, może jednak nie przeanalizowałam dobrze tych ofert. Chyba Millenium trochę gorsza. Klaus, teraz na spokojnie spojrzałam na oferty i widzę, że oprocentowanie zdecydowanie korzystniejsze w GE. Ale oczywiscie zależy to od wielu czynników. Najbardziej zastanawia mnie wycena końcowej wartości nieruchomości przez banki. Poza tym, jaki haczyk jest w tym, że proponują większy kredyt, "którego można nie wziąc w całości"? Czy tylko większe oprocentowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.01.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam Pracowity dzień mi się dziś zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.01.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A jednak sie znalazl.... Maksiu Nasz Kochany!!! Dzieki! Nigdzie się nie zgubiłem, jestem troche bardziej bardziej zaprocowany (w koncu na domek trzeba zarobic) i nie mam teraz tyle czasu co kiedys na siedzenie na forum pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.01.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 26.01.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Poza tym, jaki haczyk jest w tym, że proponują większy kredyt, "którego można nie wziąc w całości"? Czy tylko większe oprocentowanie? Również większa prowizja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 26.01.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.01.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam wszystkich. a Ty co Maro operację plastyczną sobie zafunowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 26.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzieńdoberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Krawczyk 26.01.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzień Dobry wszystkim !Mam do forumowicz prośbe może mi pomożecie. Chce ogrzewać dom dodatkowo kominkiem będę miała ogrzewanie gazowe. Nie wiem co jest lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z nadmuchem ciepłego powietrza. Każdy wykonawca chwali swój kominek, może ktoś z was ma już zamontowwany któryś ze sposobów ogrzewania kominkiem i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Wykonawca, który będzie mi robił instalacje gazową i wodno-kanalizacyjną jest troche przeciwny włączaniu się kominka wodnego w jego instalacje. Twierdzi że to nie zda egzaminu i nie będzie dobrze funkcjonować. Jaka jest prawda proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuropatewka 26.01.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witajcie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 26.01.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzień Dobry wszystkim ! Mam do forumowicz prośbe może mi pomożecie. Chce ogrzewać dom dodatkowo kominkiem będę miała ogrzewanie gazowe. Nie wiem co jest lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z nadmuchem ciepłego powietrza. Każdy wykonawca chwali swój kominek, może ktoś z was ma już zamontowwany któryś ze sposobów ogrzewania kominkiem i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Wykonawca, który będzie mi robił instalacje gazową i wodno-kanalizacyjną jest troche przeciwny włączaniu się kominka wodnego w jego instalacje. Twierdzi że to nie zda egzaminu i nie będzie dobrze funkcjonować. Jaka jest prawda proszę pomóżcie. Witaj Iwona, ja też mam ten problem, ale wszystko przemawia za tym że będe miała tradycyjny kominek ponieważ: 1. Jest bezpieczniejszy, 2. trudniej cokolwiek w nim popsuć, 3. jestem gościem w domu, wieć nie będę miała czasu w pełni go wykorzystać. 4. Jest tańszy. 5. Spartherm już wycofał ze swojej oferty kominki z płaszczem wodnym. Moja 1 wersja kominka to też koniecznie z płaszczem wodnym. Temat śledzę jakieś pół roku i teraz juz wiem że szkoda kasy i zachodu. Jak zwykle kij ma 2 końce i są Ci którzy wybiorą kominek tradycyjny i z płaszczem wodnym. Myslę, że powinnaś sobie najpierw zadać pytanie czy będziesz miała czas dokładać do niego drewienka i będzie np. za 5 lat chciało się w nim palić. Mam znajomych, którzy wydali na taki kominek kupę kasy a palą w nim tylko od święta. Na forum jest sporo wątków na ten temat więc poszukaj i poczytaj.Bardzo ciekawa lektura życzę trafnego wyboru. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.01.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam wszystkich. a Ty co Maro operację plastyczną sobie zafunowałeś? A co sobie będę żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 26.01.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam i ja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.01.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzień Dobry wszystkim ! Mam do forumowicz prośbe może mi pomożecie. Chce ogrzewać dom dodatkowo kominkiem będę miała ogrzewanie gazowe. Nie wiem co jest lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z nadmuchem ciepłego powietrza. Każdy wykonawca chwali swój kominek, może ktoś z was ma już zamontowwany któryś ze sposobów ogrzewania kominkiem i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Wykonawca, który będzie mi robił instalacje gazową i wodno-kanalizacyjną jest troche przeciwny włączaniu się kominka wodnego w jego instalacje. Twierdzi że to nie zda egzaminu i nie będzie dobrze funkcjonować. Jaka jest prawda proszę pomóżcie. Witaj! Nie mam osobiście kominka z płaszczem wodym, ale takowy ma zamontowany mój sąsiad. I........ma problemy. -gdy nie ma prądu musi wygaszać w kominku, bo chodzi o jakąś pompkę, która działa na prąd - na wiosnę pękł mu komin, kominiarz, który przyszedł do niego powiedział, że to jest częsty przypadek jeśli chodzi o te kominki, że coś tam na ścianach komina się osadza i potem to się właśnie zapala I dlatego sąsiad zbiera pieniądze na podłączenie gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.01.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzień Dobry wszystkim ! Mam do forumowicz prośbe może mi pomożecie. Chce ogrzewać dom dodatkowo kominkiem będę miała ogrzewanie gazowe. Nie wiem co jest lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z nadmuchem ciepłego powietrza. Każdy wykonawca chwali swój kominek, może ktoś z was ma już zamontowwany któryś ze sposobów ogrzewania kominkiem i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Wykonawca, który będzie mi robił instalacje gazową i wodno-kanalizacyjną jest troche przeciwny włączaniu się kominka wodnego w jego instalacje. Twierdzi że to nie zda egzaminu i nie będzie dobrze funkcjonować. Jaka jest prawda proszę pomóżcie. Temat też przerabialismy i w efekcie nie zastosowalismy takiego rozwiązania: 1. podwyższa koszty o urzadzenia pozwalające wpiąć całość do systemu ogrzewania gazowego (pompa) 2. wymaga (z reszta podobnie, jak przy rozprowadzaniu DGP, czyli ciepłego powietrza) ciagłego palenia w kominku - ja sie poddałam 3. aby zdywersyfikować (fiuch ) ogrzewanie gazem zainstalowalismy piec na wszystko: śmieci, drewno itp.; a więc jak przykręcą kurki - damy sobie radę Dobry instalator zrobi wszytsko, a więc zostaje tylko twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.01.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 podnoszę ja zrezygnowałem z płaszcza wodnego za dużo kłopotów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.01.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A co Ci zaproponowali w GE? Zaznaczam, że rozmowa miała charakter "rozpoznawczy". 300 tys kredytu w CHF na 20 lat, oprocentowanie 1,9, rata 1618 zł; 391 tys./20 lat/ 2,30%/ 2189 zł; 150 tys./20 lat/ 1,25%/ 760 zł. Prowizja w racie, przewalutowanie 0 opłat, wcześniejsza spłata 0 opłat. Hm, może jednak nie przeanalizowałam dobrze tych ofert. Chyba Millenium trochę gorsza. Ale te procenty to marża chyba a nie całkowite oprocentowanie? Dzisiejsze notowania: LIBOR3M=1.0075% LIBOR6M=1.1825% A który libor stosuje GE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts