trobe 27.01.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A gdzie ten GE ma swój oddział? Sorry, zapomniałam odpowiedziec na Twoje pytanie. W zasadzie tuż przy Wielkiej Odrzańskiej, czyli na Nowej Starówce od strony Odry, zaraz przy oddziale Millenium. Ulica nazywa się Opłotki, nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 U MNIE JEST TROJE DZIECI , ALE POTRZEBUJEMY Z MĘŻEM OSOBNYCH GABINETÓW ... ŻEBY SOBIE NOZYCZEK NIE PODKRADAĆ) Hm, nożyczki to jeszcze nic, my ostro konkurujemy o taśmę klejącą. Kiedyś myślałam o domku parterowym z Archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 27.01.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Czy ktos ma namiary na Tatka Maro? Czy pytając o Tatka masz na myśli gościa od okien p. Wiktora Rado?. Bo jeśli tak to mogę ci dać namiary ale musisz mi potwierdzić,że chodzi ci właśnie o niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 27.01.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 witam przed łikendowo powiem tylko tyle - przesada z tym mrozem. ile to, jeszcze potrwa? przecież na rachunki nie wyrobię. temp. godz. 6.00 - 16,5 a tak po za tym pozdrawiam wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.01.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 pozdrawiam piątkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.01.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.01.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 wITAM WSZYSTKICH PROSZĘ O KRYTYCZNE PORÓWNANIE OBU PROJEKTÓW BO MAM SPORY DYLEMAT ; PIERWSZY TO NOWOC ARCHON + DOM W JEŻOWKACH2 http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&new=1&sid=m4338fb5c4455b DRUGI TO PROJEKT LIPINSKIECH lmp63 http://www.lipinscy.pl/14094.xml?filter=gold_10&page=2 BARDZO DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE UWAGI Gdybym to ja wybierała między tymi dwoma to zdecydowanie pierwszy. Myślę, że Ty masz pewnie inne potrzeby niż ja, ale w jednej potrzebie jesteśmy zgodne - my również potrzebowaliśmy gabinetu na dole i dodatkowego pokoju np dla gości (coby nam się koło naszej sypialni nie kręcili ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 27.01.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 BARDZO DZIĘKUJE ! TO CENNA UWAGA JEZELI CHODZI O BALKONY ,U MNIE JEST TROJE DZIECI , ALE POTRZEBUJEMY Z MĘŻEM OSOBNYCH GABINETÓW ... ŻEBY SOBIE NOZYCZEK NIE PODKRADAĆ) MI TEŻ JEST BLIZSZY ARCHON W zasadzie sama sobie odpowiedziałaś. Przy trójce dzieci, rodzicach i wymaganych dwóch gabinetach potrzebujesz 6 pomieszczeń. W projekcie Lipińskich jest ich 4 (3 na górze i 1 na dole), więc raczej będzie trudno sie pomieścić. W Projekcie Archonu jest ich w sam raz: 2 na dole (gabinety) i 4 na górze. Więc wybór jest według mnie oczywisty, pozostałe kwestie balkonów i zmian kosmetycznych sa wmoim przekonaniu wtórne do kwestii zasadniczej, jaka jest rozmieszczenie członków rodziny w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 27.01.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Co sądzicie o poniższej ofercie na instalację CO i ciepłej wody użytkowej? Kocioł kondensacyjny Brotje BBS2N z zasobnikiem warstwowym ciepłej wody o pojemności 135 l oraz pełną automatyką pogodową i sterowaniem dwoma obiegami grzewczymi; 11 grzejników CosmoNova typ V (podłączane od dołu); wykonanie ogrzewania podłogowego o pow. 85 m2; wykonanie instalacji c.w.u. oraz kanalizacji wraz z podłączeniem cyrkulacji ciepłej wody użytkowej i powieszeniem stelaży do bidetu i wc; podłączenie zmiękczacza wody pitnej z filtrem mechanicznym z płukaniem wstecznym; (cała instalacja c.o i c.w. z rur wielowarstwowych izolowanych w otulinach; oferta obejmuje instalację gazową wewnętrzną ze wszystkimi odbiorami). Całośc: 40900,00 plus 7% VAT. Powiem tak: nas całość instalacji rzeczywiscie tyle kosztowała, ale przede wszytskim brutto, a poza tym dodatkowo z kotłem na drewno (czyli jeszcze ekstra jakies elementy instalacji) i z przyłączem gazowym. Wycena podstawowa była (zaznaczam, że mamy bardzo podobne składowe systemu) 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 27.01.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Czy ktos ma namiary na Tatka Maro? Czy pytając o Tatka masz na myśli gościa od okien p. Wiktora Rado?. Bo jeśli tak to mogę ci dać namiary ale musisz mi potwierdzić,że chodzi ci właśnie o niego. Maro, sądzę że Krzymi chce skontaktować się z facetem o nicku "Tatko", który pracuje w branży okniarskiej i bardzo promuje profil Deceunninck Zendow. Napisałam mu o nim w odpowiedzi na jeden z wcześniejszych postów a Krzymi chyba jeszcze nie rozgryzł wszystkich możliwości wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Powiem tak: nas całość instalacji rzeczywiscie tyle kosztowała, ale przede wszytskim brutto, a poza tym dodatkowo z kotłem na drewno (czyli jeszcze ekstra jakies elementy instalacji) i z przyłączem gazowym. Wycena podstawowa była (zaznaczam, że mamy bardzo podobne składowe systemu) 30 tys. Delf, kto Wam ją robił? Czy też montowaliście filtr i zmiękczacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 27.01.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Powiem tak: nas całość instalacji rzeczywiscie tyle kosztowała, ale przede wszytskim brutto, a poza tym dodatkowo z kotłem na drewno (czyli jeszcze ekstra jakies elementy instalacji) i z przyłączem gazowym. Wycena podstawowa była (zaznaczam, że mamy bardzo podobne składowe systemu) 30 tys. Delf, kto Wam ją robił? Czy też montowaliście filtr i zmiękczacz? Pan Pańka Bez filtra i zmiękczacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 27.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Co sądzicie o poniższej ofercie na instalację CO i ciepłej wody użytkowej? Kocioł kondensacyjny Brotje BBS2N z zasobnikiem warstwowym ciepłej wody o pojemności 135 l oraz pełną automatyką pogodową i sterowaniem dwoma obiegami grzewczymi; 11 grzejników CosmoNova typ V (podłączane od dołu); wykonanie ogrzewania podłogowego o pow. 85 m2; wykonanie instalacji c.w.u. oraz kanalizacji wraz z podłączeniem cyrkulacji ciepłej wody użytkowej i powieszeniem stelaży do bidetu i wc; podłączenie zmiękczacza wody pitnej z filtrem mechanicznym z płukaniem wstecznym; (cała instalacja c.o i c.w. z rur wielowarstwowych izolowanych w otulinach; oferta obejmuje instalację gazową wewnętrzną ze wszystkimi odbiorami). Całośc: 40900,00 plus 7% VAT. Nam też robił Pańka wycenę i wyszło podobnie jak Krystianowi. U nas podobna cena, przy czy nie interesowało mnie nic, żaden zaworek, itp a rozprowadzone wszytko co ma coś wspólnego z wodą i ogrzewaniem, podłączeniem pralek itp. wraz z odbiorami gazowymi i kominiarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 27.01.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Krystian wyszedł jednak trochę taniej a i otworzyłem sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.01.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Sorry, zapomniałam odpowiedziec na Twoje pytanie. W zasadzie tuż przy Wielkiej Odrzańskiej, czyli na Nowej Starówce od strony Odry, zaraz przy oddziale Millenium. Ulica nazywa się Opłotki, nr 1. Dzięki już tam dotarłem. Z tym 1,25% to ściema pozostałe parametry mogą być ale u mnie coś czuję skończy się na kredycie w Nordea. Tam dostanę Libor6M+1%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.01.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Maro dokladnie chodzi mi o tego Tatke od okien.Macie racje z ta wyszukiwarka to moza sie dobrze ,,zakrecic"" Pozdrawiam weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 27.01.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 u mnie jest troje dzieci , ale potrzebujemy z mężem osobnych gabinetów ... żeby sobie nozyczek nie podkradać) hm, nożyczki to jeszcze nic, my ostro konkurujemy o taśmę klejącą. Kiedyś myślałam o domku parterowym z archonu. o innych drobiazgach nie wspominam:)) ale słuchając uważnie wszystkich rad i biorąc pod uwagę zorientowanie domu w stosunku do stron swiata archon wygrywa zdecydowaliśmy sie troszke powiekszyc częśc dzienna wyburzajac co sie da!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Dzięki już tam dotarłem. Z tym 1,25% to ściema pozostałe parametry mogą być ale u mnie coś czuję skończy się na kredycie w Nordea. Tam dostanę Libor6M+1%. Klaus, oświec mnie jaka ściema z oprocentowaniem. Może coś przeoczyłam? Swoją drogą jaka ocena LIBOR-u jest korzystniejsza, 3 czy 6-miesięczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Klaus, co sądzisz o Saunier Duval Isomax Condens (dwufunkcyjny z wbudowanym 42-litrowym zasobnikiem)? Znajomy polecił mi instalatora mającego siedzibę obok Fastera, w podwórzu, który robił mu instalację (ale nie z kondensatem). Poprosiłam o wycenę - na razie niekompletna ale w granicach 36-40 tys. Nawiasem mówiąc nie polecał Brotje,. Uważa, że są za drogie w stosunku do swoich możliwości. Na moją ripostę, że wygrywają rankingi w Niemczech tylko się zaśmiał. Twierdzi, że na polski rynek kotły te są zupełnie inaczej konfigurowane i nie ma porównania z przeznaczonymi na rynek niemiecki. Podobne, choc mniej znaczące różnice są wg niego także w kotłach Vaillanta i innych producentów. Poza tym bardzo narzekał na serwis Brotje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts