Teska 06.02.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam wszystkich mroźno poniedziałkowo. Ja już przy gorącej kawce to jak ja...kawka ...ptaszki nakarmione....naliczyłam dzis 16 sikorek i chyba kos mnie nawiedził....taki czarno szary ptak z zoltym dziobem.... Gdybyś nie wiedziała co karmisz To tak wygląda kawka to nie kawka.....on ma zolto pomaranczowy dziubek Dobrze że karma jest jednakowa dla wszystkich ptaszków i że same ptaszki wiedzą co jedzą bo inaczej jakby Tobie zaufały to by się otruły No co Ty jak to sie otruły???? mam specjalna zimowa karme dla ptaszków....i słoninke dla sikorek...tylko oststniej nocy kot ja pozarł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.02.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 A tak wygląda Kos To miałam dzis odwiedziny pary kosów...napewno...zeby tylko chciały zostac na dłuzej...podobno pieknie spiewają.... i moze sobie gniazdo zrobią w moich swierkach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.02.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 witam poniedziałkowo a ja nie mam karmika i ptaszków buuuu za to początek łikendu miałam booooski z pt na sobote 4.00 rano obudził mnie przeraźliwy dźwięk. ni to głośny szum ni to gwizd z łóżka wyrwałam natychmiast, polatałam po chacie nieprzytomna. pierwsza myśl piec, potem rurki ogrzewania w podłodze, odbiorniki elektr., alarmy u sąsiadów... etc jak już wylatałam to wszystko, wpadłam na pomysł że woda z wodociagu. pod podłogą, przy licznikach, gwizdało aż miło. brrr. miałam wrażenie że zaraz mi chata odpłynie. dopiero jak zobaczyłam rzeczkę na ulicy troszku mi przeszło. sąsiad hydraulik został obudzony o 5.00 , potem wspólna poranna kawa , setka telefonów (nie mieliśmy żadnego konkretnego kontaktu) i przyjechał o 6.00 konserwator sieci. o 10.00 przyjechała ekipa z wodociagów. nie obyło się bez koparki. awaria była na nawiertce (oczywiście mojej, a nie sąsiada na przykład ) z powodu....... korozji śruby na siodełku. podwykonawca zatrudniony przez wodociągi opędzlował odejścia od wodociągu głównego śrubami czarnymi (a powinien ocynkowanymi) i po tych 7 latach zeżarło śruby o śr 16 mmm. całą wodę (100 jakiś mega/hekto litrów czy m3 - nie znam się) z przepompowni wessała ziemia. Do 16 pół wiochy było bez wody, bo jeszcze jedna ciekawostka, brak pośrednich zaworów odcinających dopływ wody. Akcja zakończona o 16.00 - po wypiciu drinka, zmarznięta i zmęczona nieludzko poszłam na resztę dnia spać. Ale mówię wam nad ranem było strasznie. pilnujcie kogo się da, zeby nie zakładali szmelcu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.02.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witajcie poniedziałkowo , czupurek, ale akcja z tą wodą! A ja wróciłam z fajnej konferencji we Wrocławiu i poznałam na niej "w realu" AgnesK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.02.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 pilnujcie kogo się da, zeby nie zakładali szmelcu. pozdrawiam Toż to człowiek musiałby mieć tyle głów, co hydra i jeszcze nieziemską cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.02.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Maggie - akcja była że hej Trobe - toć pisałam kogo się da, a nie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.02.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Maggie - akcja była że hej Trobe - toć pisałam kogo się da, a nie wszystkich Ha, ha, no i pewnie niektórych udało Ci się przypilnować ale awaria zdarzyła się tam, gdzie dozór był niemożliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 pare dni temu był wniosek o konkurs: kto otworzy więcej razy nową stronę czyli popularne u nas drzwi nudziło mi się trochę więc poniżej trochę statystyki na ten temat: miejsce I - Teska - drzwi otworzyła 99 razy (niekwestionowana liderka) miejsce II - Bodekku - otworzył 63 razy miejsce III - Maksiu - otworzył 37 razy i miejsca dalsze: Didi - 31 razy SP - 25 razy Czupurek - 21 razy Maggie - 17 razy Jolly - 13 razy Bikosa - 11 razy Józia S - 10 razy Delf - 10 razy Po 8 razy otworzyli: Paweł, Tomadyna, Monka. 7 razy: Olka. Po 6 razy otworzyli: JoasiaJasia i Stasiek. Po 5 razy otworzyli: Trobe, Agniesia, Linka, GrzesiekB, GrzesiekR. Po 4 razy otworzyli: Miśki, Agnieszka1, Iwonka i Adaś. Po 3 razy otworzyli: RomaW, Mar35, Kaso01, Grapusek, Iwa-k, Ivette, SylwiaB,Koks. Po 2 razy otworzyli:Ewa Hebda, Księgowa, Ulcia i Krzyś, Wociek, Karol_a, Lalka, Bryta, MariuszR, Klaus, Bedi, Martynka, Amo Po 1 razie otworzyli: Redakcja, Mamona Liza, Przemko, Jasiu, Maro74, GośkaJ, Kimonod, MAmata i Tatuj, Zibi 336, Bezwies, Hagrzesiek, Felek, Dred, Dzióbek, Ewar, Agneska, Maamona Liza, G&M, Kombi, Zbix. I jeszcze: Pierwszą stronę otworzył - Maksiu Drugą - Teska 100 - Maggie 200 - Olka 300- Koks 400 - GrzesiekB Pierwszą wzmiankę o zacięciu drzwi zgłosił Maksiu 17.07.2002 r. Póki co jesteśmy na 489 stronie ufff..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.02.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ha, ha, no i pewnie niektórych udało Ci się przypilnować ale awaria zdarzyła się tam, gdzie dozór był niemożliwy. awarie to i zdarzają się tam gdzie jest pilnowane. a faktycznie zbrojenie terenu robili w 1999 r. kiedy ja bladego pojęcia nie miałam, kiedy będę budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czupurek ale powazne podejście do tematu konkursu , no i ta wytrwałość w przygotowaniu statystki. Ponieważ pomysł na konkurs był mój, więc wydaje mi się, że mogę oficjalnie mianować Cię na "Głównego mierniczego zawodów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czupurku - podziwiam wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.02.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 o dzięki, dzięki, pare dni mi zajęło to przeliczanie. Ok pomysł GrzegorzaR - ale ogłaszamy od nowa, czy jako kontynuację? no i do kiedy miałby trwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.02.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 możemy dalej kontynuować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.02.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 pare dni temu był wniosek o konkurs: kto otworzy więcej razy nową stronę czyli popularne u nas drzwi nudziło mi się trochę więc poniżej trochę statystyki na ten temat: miejsce I - Teska - drzwi otworzyła 99 razy (niekwestionowana liderka) miejsce II - Bodekku - otworzył 63 razy miejsce III - Maksiu - otworzył 37 razy i.... ufff..... oj nudziło Ci się Czupurku :D m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.02.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czupurku, chylę czoła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 06.02.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Powitać GRUPĘ pytanie w sprawie konkursu CO BĘDZIE GŁÓWNĄ WYGRANĄ ZA OSTATNIE MIEJSCE HEHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.02.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 witam wszystkich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.02.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 pare dni temu był wniosek o konkurs: kto otworzy więcej razy nową stronę czyli popularne u nas drzwi nudziło mi się trochę więc poniżej trochę statystyki na ten temat: miejsce I - Teska - drzwi otworzyła 99 razy (niekwestionowana liderka) miejsce II - Bodekku - otworzył 63 razy miejsce III - Maksiu - otworzył 37 razy i miejsca dalsze: Didi - 31 razy SP - 25 razy Czupurek - 21 razy Maggie - 17 razy Jolly - 13 razy Bikosa - 11 razy Józia S - 10 razy Delf - 10 razy Po 8 razy otworzyli: Paweł, Tomadyna, Monka. 7 razy: Olka. Po 6 razy otworzyli: JoasiaJasia i Stasiek. Po 5 razy otworzyli: Trobe, Agniesia, Linka, GrzesiekB, GrzesiekR. Po 4 razy otworzyli: Miśki, Agnieszka1, Iwonka i Adaś. Po 3 razy otworzyli: RomaW, Mar35, Kaso01, Grapusek, Iwa-k, Ivette, SylwiaB,Koks. Po 2 razy otworzyli:Ewa Hebda, Księgowa, Ulcia i Krzyś, Wociek, Karol_a, Lalka, Bryta, MariuszR, Klaus, Bedi, Martynka, Amo Po 1 razie otworzyli: Redakcja, Mamona Liza, Przemko, Jasiu, Maro74, GośkaJ, Kimonod, MAmata i Tatuj, Zibi 336, Bezwies, Hagrzesiek, Felek, Dred, Dzióbek. Ewar, Agneska, Maamona Liza, G&M, Kombi. I jeszcze: Pierwszą stronę otworzył - Maksiu Drugą - Teska 100 - Maggie 200 - Olka 300- Koks 400 - GrzesiekB Pierwszą wzmiankę o zacięciu drzwi zgłosił Maksiu 17.07.2002 r. Póki co jesteśmy na 489 stronie ufff..... ales sie kobieto nudziła tak sobie pomysle...to z Maksiem bylismy od poczatku naszej grupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.02.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 i takiego mam gosci na moim krzaczorku..... czy ktos wie co to za ptak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.02.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 nie wiem czemu takie to wyszlo http://212.244.189.200/teska/ptak1.jpg http://212.244.189.200/teska/ptak2.jpg http://212.244.189.200/teska/ptak3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts