Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Cześć wszystkim :)

patrzcie co znalazłam na stronce podanej przez brytę :o

http://www.bauen.com/Media_Dat/Image/02_ausbau/07_haustechnik/04_wasser_sanitaer/eht_durchlauferhitzer/eht_kurioser_durchlauferhitzer_410.jpg

a domki bardzo fajne :) w zeszłym roku byłam w Niemczech no i nie wiem czemu bardzo się domkami interesowałam :wink: większość to proste domki z dwuspadowym dachem i poddaszem użytkowym, patrerówek jak na lekarstwo.

Witam wszystkich serdecznie!

Dużo się naczytałam na forum i postanowiłam również się przyłączyć (super sprawa).

Mamy działkę w Dobrej (koło boiska) i zamierzamy ruszyć z budową w tym roku. Wątpliwości i obaw strasznie dużo. Trzeba zacząć podejmować decyzje a ja mam wiele wątpliwości (nie wiedziałam ze to takie trudne).

Wybraliśmy już projekt ale zwlekamy z jego kupnem sama nie wiem dlaczego (może boję się że w rzeczywistości może okazać się ze to nie to chciałam). Teraz wydaje mi się że po kilku drobnych przeróbkach w środku i powiększeniu garażu do dwustanowiskowego będzie ok. ale pewności brak. Zerknijcie proszę na projekt „dom w bluszczu 2” firmy Archon http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m42e0dba9d7b79

Powiedzcie co o nim myślicie i co warto by było przerobić. Nam brak jest doświadczenia. Projekt chcemy kupić w przyszłym tygodniu więc czasu nie jest zbyt wiele.

Ponadto interesuje mnie kontakt z osobami które już się tam wybudowały albo się budują.

Proszę dodajcie mi i mojemu mężowi trochę otuchy. Boimy się że sobie nie poradzimy.

Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.

Witaj krasnoludku :)

Wątpliwości pewnie każdy ma :roll: przynajmniej mnie nie opuszczają. Co do projektu to ciężko mi coś doradzić bo nie znam waszych potrzeb.

nasze potrzeby są takie:część sypialna u góry a dzienna przestrzenna. Martwi mnie trochę kuchnia ze nie będzie ustawna. Nie mam pojęcia :)

Dużo się naczytałam na forum i postanowiłam również się przyłączyć (super sprawa).

Mamy działkę w Dobrej (koło boiska) i zamierzamy ruszyć z budową w tym roku. Wątpliwości i obaw strasznie dużo. Trzeba zacząć podejmować ......................

wybudowały albo się budują.

Proszę dodajcie mi i mojemu mężowi trochę otuchy. Boimy się że sobie nie poradzimy.

Witam Krasnoludku

Jeśli chodzi o kilka pozytywnych słów dla Twojego męża ->

to powiedz by się nie przejmował WSZYSTKO będzie dobrze 8)

wrzody

siwizna

nerwy

stresy

mordercze :lol: myśli

pusty portfel

problemy w pracy

ale.........

........... to piwko na niedokończonym tarasie :lol:

P.S.

Ja też jeszcze nie zacząłem.

Życzę powodzenia.

Czytaj Czytaj Czytaj forum - to BUDUJE nas i nasze domy 8)

Chodziło mi raczej o ilość pomieszczeń w stosunku do ilości domowników :)

Krasnoludku nie bardzo chcę sie wypowiadać o funkcjonalności pomieszczeń, bo kompletnie nie mam wyobraźni przestrzennej :oops: Może wypowie się ktoś kto już użytkuje kuchnię w domu.

Tomadyna ty to umiesz podnieść na duchu :wink:

Mamy działkę w Dobrej (koło boiska) i zamierzamy ruszyć z budową w tym roku. Wątpliwości i obaw strasznie dużo. Trzeba zacząć podejmować ......................

wybudowały albo się budują.

Witam Krasnoludku

Jeśli chodzi o kilka pozytywnych słów dla Twojego męża ->

to powiedz by się nie przejmował WSZYSTKO będzie dobrze 8)

wrzody

siwizna

nerwy

stresy

mordercze :lol: myśli

pusty portfel

problemy w pracy

ale.........

........... to piwko na niedokończonym tarasie :lol:

P.S.

Ja też jeszcze nie zacząłem.

Życzę powodzenia.

Czytaj Czytaj Czytaj forum - to BUDUJE nas i nasze domy 8)

dzięki Tomku. Na pewno będę czytać, czytać i czytać

A kiedy ty planujesz zacząć i gdzie?

Witam Krasnoludku :D :D

My też dopiero będziemy zaczynać, na razie czekam na pozwolenie i tak samo jestem pełna obaw jak chyba każdy startujący, a im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem :o :o . Ale grunt to chyba pozytywne nastawienie, ja w każdym bądż razie przestałam się przejmować (zobaczymy co będzie w trakcie?). Domek fajny i najważniejsze aby Wam się podobał.

Powodzenia i pozdrawiam :wink:

Wybraliśmy już projekt ale zwlekamy z jego kupnem sama nie wiem dlaczego (może boję się że w rzeczywistości może okazać się ze to nie to chciałam). Teraz wydaje mi się że po kilku drobnych przeróbkach w środku i powiększeniu garażu do dwustanowiskowego będzie ok. ale pewności brak. Zerknijcie proszę na projekt „dom w bluszczu 2” firmy Archon http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m42e0dba9d7b79

Powiedzcie co o nim myślicie i co warto by było przerobić. Nam brak jest doświadczenia. Projekt chcemy kupić w przyszłym tygodniu więc czasu nie jest zbyt wiele.

Ponadto interesuje mnie kontakt z osobami które już się tam wybudowały albo się budują.

Po przeanalizowaniu projektu (rzutów) ja bym w kuchni zrezygnowała z tego "bocznego" okna, bedzie można przez to uzyskać więcej miejsca na szafki, a stół jadalniany i tak jest bliżej salonu. A poza tym to układ pomieszczeń jest dość funkcjonalny. I jeszcze tak z ciekawości: dużą jesteście rodzinką, bo na górze są (chyba) 4 sypialnie?