bodekku 13.02.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam poniedziałkowo! dwa dni mnie nie było i tyle napisaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 13.02.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam Krasnoludku My też dopiero będziemy zaczynać, na razie czekam na pozwolenie i tak samo jestem pełna obaw jak chyba każdy startujący, a im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem . Ale grunt to chyba pozytywne nastawienie, ja w każdym bądż razie przestałam się przejmować (zobaczymy co będzie w trakcie?). Domek fajny i najważniejsze aby Wam się podobał. Powodzenia i pozdrawiam Wielkie dzięki! Daj znać jak zaczniecie no i oczywiście gdzie macie zamiar sie budować. Pozdrowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.02.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Paweł_ - gratulacje! ale miałeś tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.02.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam!! dodałem galerię, zapraszam do oglądania. Witam Wpadły mi w oko Twoje drzwi wejściowe (sam szukam czegoś podobnego). Jeśli to nie tajemnica, to napisz kto jest producentem, gdzie można je kupic i jaki był ich koszt. PS. Na Budmie widziałem wiele fajnych drzwi wejsciowych nieduzych producentów. Niestety wszyscy bez wyjatku z odległych rejonów kraju. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RF 13.02.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam grupę W zwiazku z tym, że czekam już na pozwolenie na budowę poszukuje ekip budowlanych, (oprócz tych ze szczecińskiej listy). Najlepiej jakby były z okolic Kobylanki, Stargardu Szcz., ale inne też moga być . RF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 13.02.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na odpowiedzi. Po przeanalizowaniu projektu (rzutów) ja bym w kuchni zrezygnowała z tego "bocznego" okna, będzie można przez to uzyskać więcej miejsca na szafki, a stół jadalniany i tak jest bliżej salonu. A poza tym to układ pomieszczeń jest dość funkcjonalny. I jeszcze tak z ciekawości: dużą jesteście rodzinką, bo na górze są (chyba) 4 sypialnie? Witaj Didi! Ten pomysł z rezygnacją z okna w kuchni spodobał mi się. Muszę się zastanowić i kto wie... Co do rodzinki to narazie jesteśmy 2+1 ale mam nadzieję że wkrótce się to zmieni. U góry są cztery sypialnie przy czym z jednej (prawdopodobnie z tej obok łazienki) chcę zrobić porządną garderobę. Pokój na dole obok salonu to będzie gabinet, bez tego u nas w domu ani rusz Pozdrawiam serdecznie i dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 13.02.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 dzięki Tomku. Na pewno będę czytać, czytać i czytać A kiedy ty planujesz zacząć i gdzie? Rok temu myślałem w kwietniu 2005 - ale to był zbyt duży optymizm Pod koniec roku 2005 myślałem że to będzie kwiecień 2006 - ale już teraz też wiem że to zbyt duży optymizm Mam nadzieję że uda się w lipcu ale wolę nie myśleć którego roku by się nie stać pesymistą Będę się budował na Bezrzeczu P.S. Dziś mam gorszy dzień ale ogólnie wyglądam tak No to trzymam kciuki za ten lipiec i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 13.02.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Zerknijcie proszę na projekt „dom w bluszczu 2” firmy Archon http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m42e0dba9d7b79 Powiedzcie co o nim myślicie i co warto by było przerobić. Ponadto interesuje mnie kontakt z osobami które już się tam wybudowały albo się budują. Proszę dodajcie mi i mojemu mężowi trochę otuchy. Boimy się że sobie nie poradzimy. Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na odpowiedzi. Pomieszczenia funkcjonalne ale doradzic coś jest trudno, bo nic nie wiemy o Was i Waszych potrzebach. Zawsze popieram garaż dwustanowiskowy. Co do słów otuchy, hm, wszyscy się boimy, liczymy pieniądze, rezygnujemy z wielu wymarzonych rozwiązań ale przecież realizujemy cel, do jakiego popycha nas nie szpan, ani głupota a jakieś realne potrzeby i marzenia. Poza tym, nawet zakładając, że budowa nie będzie dla nas czasem wakacji na Majorce i na pewno doświadczymy przynajmniej części problemów, które powalają, jest to jednocześnie naprawdę ciekawe doświadczenie. Uwierz, że czasem można się nawet nieźle się przy tym bawic. Na pewno należy jednak dobrze się przygotowac i reanie ocenic swoje możliwości, żeby nie zamienic budowy w największy koszmar życia (i czasem przyczynek do rozwodu). Dzięki za słowa otuchy! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 13.02.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam grupę W zwiazku z tym, że czekam już na pozwolenie na budowę poszukuje ekip budowlanych, (oprócz tych ze szczecińskiej listy). Najlepiej jakby były z okolic Kobylanki, Stargardu Szcz., ale inne też moga być . RF Najtańszy w okolicy jest Ryziński z Morzyczyna i w tym sezonie ma już zaklepane budowy również w Kobylance. Jak na razie ma na ten sezon 5 budów. Może obsłuzyć do ok 25ciu, więc ma jeszcze sporo terminów. Tel: 601 743 948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.02.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam!! dodałem galerię, zapraszam do oglądania. I ja pooglądałam, gratuluję chałupki przyłączam się do pytania KAS01 o drzwi zewnętrzne i jeszcze chciałabym wiedzieć jak się sprawują drzwi tarasowe (jeśli dobrze widzę to chyba przesuwne) jaki to profil ? czy jesteś z nich zadowolony? I ostatnie, jaką masz wysokość ścianki kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.02.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam grupkę poniedziałkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RF 13.02.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 [quote name="KAS01Najtańszy w okolicy jest Ryziński z Morzyczyna i w tym sezonie ma już zaklepane budowy również w Kobylance. Jak na razie ma na ten sezon 5 budów. Może obsłuzyć do ok 25ciu, więc ma jeszcze sporo terminów. Tel: 601 743 948[/quote] Dziekuje KAS01 za odpowiedź (taką szybką) Teraz trzeba będzie przedzwonić i pogadać RF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 hhihihi dlatego na razie nie mam brytana .... w domu ( jak go zbuduje) otworzę mu tylko drzwi ) Już to widzę, nie będzie Ci żal wypielęgnownych klombów albo trawnika? Sierściuch na pewno doceni Twoją pracę. Inaczej. Poza tym , to fajnie rozprostowac kości patrząc, jak zwierzak cieszy się tarzając energicznie w lodo-śniegu. JASNE że bedzie mi żal .... to może kota sobie zafunduje .... cos trzeba bedzie dzieciaki mi nie popuszczš i juz sie nie wykpie chomikiem ) ja mam kota.....na poczatek skacze po firankach i drapie....ale pozniej jest ok No nie, zdecydowanie pies! Ewentualnie pies i kot (jeśli chcesz mieć "wypielęgnowany" trawnik i podarte firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.02.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 witam poniedziałkowo! dwa dni mnie nie było i tyle napisaliście To z tęsknoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.02.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Klaus, wysłałam Ci mailem swoją ofertę od Grześka13. Przepraszam,że dopiero teraz ale miałam problem z pocztą. Dziękuję bardzo. Drogo cię ten piec z zasobnikiem wyniósł. A nie myślałaś o Vaillant ecoCompact? ja myślę o ecoCompact, orientujecie się w jakiej cenie można go teraz dostać? Zależy gdzie ale ja dostałem ofertę od jednego z forumowiczów 8325 zł netto + regulator pogodowy VRC 410 s - 552,75 zł netto + koszty transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 13.02.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 13.02.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a do której Ikei Wy jedziecie???? ( znalazlam 3 w Berlinie) Mysleliśmy aby pojechać do tej najnowszej, na Waltersdorf, ale wygląda na to, że jest najdalej. Na Tempelhof już byliśmy, ale tak naprawdę zadecydujemy jak będziemy jechać. Zresztą przypuszczam, że asortyment w każdej mają jednakowy. Zresztą jak ma się już wybraną listę zakupów to można sprawdzić na ich stronach czy to mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.02.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a do której Ikei Wy jedziecie???? ( znalazlam 3 w Berlinie) Mysleliśmy aby pojechać do tej najnowszej, na Waltersdorf, ale wygląda na to, że jest najdalej. Na Tempelhof już byliśmy, ale tak naprawdę zadecydujemy jak będziemy jechać. Zresztą przypuszczam, że asortyment w każdej mają jednakowy. Zresztą jak ma się już wybraną listę zakupów to można sprawdzić na ich stronach czy to mają. to czy mogłabym miec prośbe.....3 sztuki z listy zakupów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 13.02.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a do której Ikei Wy jedziecie???? ( znalazlam 3 w Berlinie) Mysleliśmy aby pojechać do tej najnowszej, na Waltersdorf, ale wygląda na to, że jest najdalej. Na Tempelhof już byliśmy, ale tak naprawdę zadecydujemy jak będziemy jechać. Zresztą przypuszczam, że asortyment w każdej mają jednakowy. Zresztą jak ma się już wybraną listę zakupów to można sprawdzić na ich stronach czy to mają. to czy mogłabym miec prośbe.....3 sztuki z listy zakupów.... Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.02.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a do której Ikei Wy jedziecie???? ( znalazlam 3 w Berlinie) Mysleliśmy aby pojechać do tej najnowszej, na Waltersdorf, ale wygląda na to, że jest najdalej. Na Tempelhof już byliśmy, ale tak naprawdę zadecydujemy jak będziemy jechać. Zresztą przypuszczam, że asortyment w każdej mają jednakowy. Zresztą jak ma się już wybraną listę zakupów to można sprawdzić na ich stronach czy to mają. to czy mogłabym miec prośbe.....3 sztuki z listy zakupów.... Oczywiście. no to dzięki....kiedy jedziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts